Az ilyen többszázezres, meg milliós óráknak mi értelme?
Egyik haverom tegnap eldicsekedett az újonnan vett, 1,5 millió Ft-os órájával (Omega).
Komolyan nem értem ezeket az embereket, hogy ez mire jó?
Jó tényleg szép az az óra, de nem látom semmivel sem többnek, mint pl. egy plázában kapható 50-60.000 Ft-os óránál.
És szerintem a legtöbb ember csak annyit lát, hogy szép, meg csillog. De hogy 50.000 Ft volt vagy 1,5 millió, azt már nem tudja.
Akkor mi értelme? Ha nekem lenne ennyi pénzem, eszembe nem jutna ennyiért órát venni. Inkább valami értelmesebb dologra (pl. bútor, utazás, stb) költeném.
Mit ne mindjak; Jo sok lovéja van a haverodnak O.O
Amugy ezeknek az ertelmet az latja akinek telik ra.
Kb annyi mint Zara helyett Pradat hordani. A zara is ellátja a feladatát pont mint az olcsóbb óra. De akinek futja rá az megveszi a dragat.
Tudod kocsit is vehetsz Suzukit meg vehetsz Mercit. Előbbi is elviszahova kell sőt a fenntartása is olcsóbb de mégis menobb az a Merci meg ha 5szor annyiba kerül az ára és tripla a fenntartása mint az előbbinek.
3: Abban biztos vagyok, hogy eredeti, hamisítványt soha nem venne. Meg az autója is felső kategóriás (Volvo terepjáró), mindig márkás ruhákban jár, szóval tényleg jól áll anyagilag.
Meg mondta is, hogy az Pesten az Andrássy-n vette és még adtak belőle majdnem 100e Ft kedvezményt is neki.
A drága autót megértem, mert biztonságosabb, szebb, erősebb, kényelmesebb, mint egy alsókategóriás.
De egy órát tényleg nem tudok hová tenni...
8: jó, de mennyivel jobb, mennyivel tud többet egy 1,5 milliós óra egy 50-60.000-esnél?
A másik meg az, hogy míg egy autónál azért egy laikus, még a márkákat sem nagyon ismerő ember is tudja, látja, hogy mondjuk egy nagy, fekete terepjáró nyilván sokkal drágább autó, mint egy kis piros suzuki.
De az óráknál szerintem 100 emberből 99 nem tudnak ránézésre megkülönböztetni egy 1+ milliós órát egy pár tízezres, de szintén szép, igényes kinézetű órától, nem?
A régi órások mindig azt mondogatják, hogy a kvarcórák meg eleve a kilós órák nem órák. Szinte napra pontosan 20 éve vásároltam egy noname kvarcórát, akkoriban 70 liter benzin árába került. Ma is ugyanazt hordom, naponta siet 1 másodpercet, amit havonta korrigálok. Azóta csak elemet és néhányszor szíjat kellett cserélnem, az üvege valószínűleg zafír üveg, mert nem lett karcos (ami felül látszik, onnan származik, hogy egyszer véletlenül nekiütöttem egy betonoszlopnak). Sok haverom fikáz miatta, de nekem tökéletesen megfelel. Amíg el nem romlik, nem fogok másikat venni.
Ám, ha már itt tartunk, tényleg gáz ilyen órát hordani egy felnőtt férfinek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!