Szerintetek van értelme reklamálni? (deichmann garancia)
Annyi a történet röviden, hogy a 3 hónapos sportcipőnek kilyukadt az orra. Az egyik fél teljesen átlyukadt, a másik félnél csak érezni, ha belenyúlok a cipőbe, hogy meg van kopva ott az anyag.
Amikor vissza vittem az üzletbe, akkor elküldték bevizsgálni. Meg is jött az eredménye, hogy nem megalapozott a reklamációm... Egyelőre többet nem tudok, mert az imént szóltak telefonon, és ott nem akarták részletezni.
Szerintetek van értelme nekem is elküldeni a fogyasztóvédelemhez? Vagy beírni a vásárlók könyvébe? Vagy vigyem el egy másik üzletbe?
Mert nem érzem azt, hogy miattam ment volna szét a cipő. Mindig rövidre van vágva a körmöm. Eddig 3 alkalommal vittem vissza cipőt (egy ugyanilyen problémával, és egyszer azért mert keresztbe szét szakadt a talpa)
Másik üzletben is látni fogják, hogy már bevizsgálták, így nem tudnak semmit tenni érted.
Nem javaslom, hogy saját pénzeden és idődön küldd el magad, inkább vegyél egy másikat. Valószínűleg a vizsgálat eredménye is ugyan az lenne.
Megoldás lehet az egyel nagyobb számú cipő (nem lesz az olyan nagy).
Ezek a deichmann-féle tornacipők egyébként sem bírják sokáig, a 3 hónap reális.
Első vagyok.
Igen, az általam említett saját pénzeden és idődön való kivizsgálásnak az a menete, amit a második válaszoló írt. Kérdem én, mi lenne ennek az értelme egy 3ezer forintos cipő miatt?
Az "ingyen tanács, mert ez a dolguk" pedig kb. annyi lesz amit én is javasoltam neked.
Köszönöm a válaszokat!
Én is csak maximum arra gondoltam, hogy beírok a vásárlók könyvébe. 7e Ft volt a cipő, az újbóli bevizsgálás is annyi lenne. Olyat olvastam a neten, hogy ha a második bevizsgálás (amit én kértem) eltér az üzletétől, akkor terelhetem jogi útra az ügyet.
Annyit azért nem ér...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!