Miért elterjedt az a nézet, hogy a csizma nem igazán elegáns lábbeli? Pl. rendszeresen olvasom, hogy állás interjúra nem illik abban menni.
Jó, persze egy combcsizma vagy platform vagy egyéb extravagáns darab nyilván nem való ilyen "business" helyekre, de többször láttam már, hogy elvileg nagyon elegánsnak számító helyeken gyakran igen komoly üzeltasszonyok, középvezetők vagy komoly igazgatók női asszisztensei, gyakornokai vannak csizmában, és egyáltalán nem nézne ki útszélinek tőle és nem zavarják el őket átöltözni! Néhány hete egy női polgármesteren láttam fekete kosztümöt csizmával valami kormányhivatal átadóján, tehát nem is egy kis jelentéktelen eseményen.
Ezért furcsállom kicsit, hogy mindenki szerint az nem elég hivatalos viselet, csak ahhoz képest erről úgy látszik pont az érintett elegáns nők nem tudnak. Szerintem csak tudni kell viselni egy hosszabb szoknyával egy nem tizencentis sarkú csizma épp olyan elegáns lehet mint egy magssarkú cipővel.
Én sem értem ezt a kikötést, hogy munkába szabad, de interjúra nem. Egy régebbi kérdésnél a válaszolók meggyőzték a kérdezőt, hogy ne menjen csizában interjúzni:
http://www.gyakorikerdesek.hu/szepseg-es-divat__oltozkodes__..
A legjobb rész a válasza:
A kérdező kommentje:
végül körömcipőben mentem :) kibírtam valahogy h odafele szétfagyott a lábam :(
-ezt a szerencsétlent is meggyőzték, hogy nem való a csizma nagyon megérhette, és ha mondjuk beteg lett, akkor miért? Mert a csizma nem elegáns?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!