Miért elterjedt az a nézet, hogy a csizma nem igazán elegáns lábbeli? Pl. rendszeresen olvasom, hogy állás interjúra nem illik abban menni.
Jó, persze egy combcsizma vagy platform vagy egyéb extravagáns darab nyilván nem való ilyen "business" helyekre, de többször láttam már, hogy elvileg nagyon elegánsnak számító helyeken gyakran igen komoly üzeltasszonyok, középvezetők vagy komoly igazgatók női asszisztensei, gyakornokai vannak csizmában, és egyáltalán nem nézne ki útszélinek tőle és nem zavarják el őket átöltözni! Néhány hete egy női polgármesteren láttam fekete kosztümöt csizmával valami kormányhivatal átadóján, tehát nem is egy kis jelentéktelen eseményen.
Ezért furcsállom kicsit, hogy mindenki szerint az nem elég hivatalos viselet, csak ahhoz képest erről úgy látszik pont az érintett elegáns nők nem tudnak. Szerintem csak tudni kell viselni egy hosszabb szoknyával egy nem tizencentis sarkú csizma épp olyan elegáns lehet mint egy magssarkú cipővel.
Kérdező,ugye Te férfi vagy?
Én simán felveszem a csizmát állásinterjúra is,miert ne venném?Sőt mindenféle csizmám van,még combcsizmám is(ezt szerepjátékhoz)
Szerintem se illik abba menni állásinterjúra, vagy pl színházba. Nem azért mert merész, hanem mert nem passzol a kosztümhöz, vagy elegáns ruhához. A protokoll szerint csizma az utcai viselet elsősorban. Ezért láthattad kültéren a polgármester asszonyt is abban.
Dogozni, munkahelyre már fel lehet venni éppenséggel,mert oda nem kell annyira kiöltözni, de én oda se hordtam soha, nagyon kényelmetlen egész nap abban ülni a fűtött irodában. Ha abba mész, igazából le kéne cserélni ha már bent vagy.
De konkrétan mi vele baj szerintetek? Mert én is ezt olvasom, hogy nem elegáns meg nem illik, csak valahogy nem értem! Pl. semmivel nem mutat többet a lábból, sőt még el is takarja azt. Szóval elfogadom, hogy a divat meg az illem szerint nem elegáns, de legalább szeretném érteni, hogy miért?
Meg sok olyan lányon, nőn láttam, akinek elvileg nagyon tudnia kéne elegánsan öltözködni, ehhez képest mégis fel merik venni a csizmájukat, akkor ők simán tesznek az eleganciára vagy csak hozzám hasonlóan ők sem értik ezt a korlátozást?
Ezt én sem értem, bár az állásinterjúkra sem öltöztem nőiesen sosem. Rendesen és annyi. Nem is a ruhám alapján vettek fel programozónak... Bejárni dolgozni pedig még sokkal lazábban ment a dolog.
Az lehet, hogy kosztümhöz nem megy a csizma, de más ruhához attól még mehet. Valaki írta is, hogy egy rendes, elegáns csizma teljesen jó nadrághoz. Akkor nadrágban s ilyen csizmában OK az állásinterjú is, nem?
Én ki szoktam rittyenteni interjúra, de lehet, hogy nem mindenkinél elvárás. De én nadrággal se venném fel oda se. Szerintem nem való. Stílusában nem passzol össze semmilyen kosztümmel.
Ez nem azt jelenti, hogy nem hordok csizmát, sokszor van rajtam, de nem ilyen alkalmakkor.
nézd meg ezeket a ruhákat pl. megy hozzájuk a csizma, fel lehetne őket venni csizmával? nem. persze egy átlag ember nem igazán öltözik ki ennyire, de egy rövid koktélruhához sem megy a csizma. ahogy felettem is írta valaki: egyszerűen nem passzol hozzá. ezek a ruhák finomak, a csizma meg valahogy 'ormótlanabb' pl egy kis körömcipőhöz képest, mivel a lábad nagy részét fedi el tök feleslegesen (úgy értem: ha már egy kis ruhában vagy szoknyában vagy, biztos nem fázol annyira, hogy mindenképp muszáj legyen a csizma).
vannak olyan állások, ahol még a minimál sminket is megkövetelik és nagyon kiöltözősek, oda célszerű nem csizmában menni. de te tudod, milyen munkakör és mennyire várják el, hogy tiptop legyél. programozóként, bolti eladóként stb. valószínűleg tök mindegy, miben vagy. irodai asszisztensként meg irodája válogatja, én dolgoztam egy kis irodában, ahol kb tök mindegy volt, miben vagy, ha normális és tiszta, de biztos vannak olyan sznob helyek, ahol megkövetelik a körömcipőt kosztümmel. ezvan, fogadd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!