Mi a véleményetek arról hogyha egy suliban minden 14
éves lány tornadresszet hord tornaórán?
Figyelt kérdés
Nállunk még a 8.-osztályos lányoknak is azt kell hordani. Én is azt szoktam hordani. És van olyan lány aki még a bugyiját is leveszi és úgy veszi fel. Mi a véleményetek erről?
Nekem ez volt a természetes, ebben nőttem fel. 14 év fölött gimiben már az volt furcsa, hogy nem az van rajtuk.
Férfiként, utólag visszagondolva, nekem szinte mindegy volt, mi van rajtuk, én nyolcadikban kezdtem a lányokat tesiórán bámulgatni a szép, testhez simuló öltözékük miatt.
Hogy a bugyit leveszik hozzá vagy nem, ahhoz nem tudok szólni, szerintem felesleges levenni. Kapásból egy esetre emlékszem, amikor a bugyijának egy része kint volt egy lánynak, egyébként meg egyáltalán nem figyeltem fel arra, van-e alatta bugyi vagy nincs, emlékeim szerint.
2016. febr. 22. 00:27
42/61 anonim válasza:
A mai világban sokan ellenzik pedig praktikus tornaruha én belátásom szerint. Igaz én utáltam mert abban igaz hogy az olcsó hagyományos iskolaik valóban kényelmetlenek. Én 2002 ben mentem gimibe de előtte általánosba végig kellett hordanunk. Alsóban csak kéket viselhettünk, azzal nem is volt probléma mert abból lehetett kapni a legtöbbet és méretembe mindig volt több féle fazonú volt aminek az ujja picit hosszabb volt, volt aminek kellemes volt az anyaga volt amelyiknek a bugyi szabása volt nagyobb így nem villant ki belőle a bugyim és feszes volt de nyúlt is rajtam kényelmes volt mint ha meztelenül lettem volna de mégis takart. Akkor volt hogy tesin nyáron már év vége felé nagyon meleg volt és kivittek minket egy közeli strandra úszás oktatásra. Akkor mi lányok külön voltunk a fiúknál a tanáraink mondták a dressz olyan mint a fürdőruha nyugodtan úszhatunk benne akkor kérték meg először és kb utoljára hogy bugyit, melltartót ne vegyünk alá mert az nehezen szárad meg és utána kellemetlen lesz. Törölközőt biztosítottak nekünk, azzal sem volt probléma. Tudom hogy akkor sok lány osztálytársamnak átlátszott a dressze amikor vizesen kijöttek a medencéből, szerencsére női tanárunk volt így annyira nem volt senkinek sem kellemetlen igazán mert fiúk, férfiak nem voltak a közelben. Nekem szerencsére nem látszott ki semmim. emlékszem egyszer szintén nagy melegek voltak és igaz reggel amikor mentünk iskolába igen hűvös idő volt én nem bírtam se rövidnadrágot se szoknyát felvenni akkor tudtam hogy később meleg lesz de nem mertem így elindulni főleg hogy nekem 30 percet kellett sétálnom a suliba. De tudom hogy azon a napon 7. es voltam és volt hogy annyira melegem volt hogy tesi után nem vettem le a tornadresszem hanem úgy mentem be utolsó órára. Sokan furcsán néztek rám, igaz nadrágot vettem fel mert kényelmetlen volt a padba ülni csupasz lábakkal. De amikor mentem hazafelé akkor levettem a nadrágomat is, és úgy sétáltam haza. Akkor nem érdekelt hogy sokan bámulnak, nem zavart kényelmes volt nekem úgy, anyukám nagyokat nézett amikor egy szál dresszbe beállítottam a házba :D
Gimisként már mindegy volt milyen dresszt de kellett viselnünk. Akkor már nehezebben lehetett kapni mérete valót, akkor kezdtem utálni mert egyszer túl rövid volt, amikor nyújtózkodtam bevágott. Akkor egyik osztálytársam elhozta nekem a nővére dresszeit amiben szertornázott és már nem kellett neki. Azok minőségi igaz hosszú ujjú dresszek voltak de jó is volt ám az :D
2016. febr. 22. 11:36
43/61 anonim válasza:
Én még a 80as években voltam iskolás, nálunk alsó tagozatban fiúknak is tornadressz kellett.
Akkor senki nem zúgólódott, ez volt előírva, kész. A bugyi maradhatott alatta, de sokan levették, mert anélkül kényelmesebb volt.
2016. febr. 23. 12:29
44/61 anonim válasza:
Nekünk fiúknak alsóban sem kellett tornadressz (90-es évek), de az atlétatrikó és rövidnadrág nyolcadik végéig kötelező volt.
Ma már valamiért legtöbb helyen pólót kérnek,pedig a trikó sokkal praktikusbb a mozgáshoz.
2016. febr. 26. 20:56
45/61 anonim válasza:
Tíz éve rúgtak ki a középiskolából (hogy miért az lényegtelen, egy évem lett volna a szakmunkás vizsgáig), akkor nekünk is tornadressz volt a kötelező, kék dressz, fehér tornacipő (vászonos, nem gumi orrú) és fehér bokazokni. Még a zoknit is meghatározták, hogy mi legyen.
2016. febr. 26. 21:17
46/61 anonim válasza:
És mennyire volt ez nektek probléma? A fiúk és a lányok együtt tesiztek? A fiúknak mit kellett hordani?
2016. febr. 26. 22:12
47/61 anonim válasza:
Amíg nekünk tesi volt, a fiúknak informatika (és fordítva) Nekik fekete rövid (térd) nadrág és fehér póló vagy atléta. Engem személy szerint nem zavart a dressz, kényelmes volt és szerettem benne lenni. Csak ugye nehéz volt a méretemben (akkor már elértem a mostani 183 cm magasságomat) találni.
2016. febr. 27. 06:59
48/61 anonim válasza:
Engem nem zavart. Bár én 2007 ben végeztem az általános sulival. Akkoriban alsóban kellett de felsőben már folyamatosan hagyták el főleg amikor új fiatal tesitanárok jöttek az iskolánkba ők már nem kérték. Én 6. ban még viseltem dresszt akkor még kérte az egyik régi tanárnőnk, akkor fiúkkal még együtt voltunk egy terembe csak külön térfélen mert így bírták megoldani. Azt tudom hogy sokak már elég magasak voltak lányok és egyszerűen már nem találtak a méretükre. A szüleink harcolták ki hogy ne kelljen már dressz mert drága is meg ők is feleslegesnek tartották főleg hogy az anyaguk is olyan volt hogy 3-4 hónap használat után szétmentek. Akkor a tesitanárunk mondta hogy nem kell így nekünk lányoknak is előírta az atlétát ahogyan a fiúknak és a fekete rövidnadrágot. Atlétából kimondott testhezállót kért és kéket olyat mint a dressz színe, olyat könnyen lehetett kapni. Szertorna anyagrészhez pedig kellett a dressz arra legalább ő adott nekünk kölcsön egyendresszt amit szertorna szakkörön szokott adni a lányoknak az jó volt igaz hosszú ujjú de kényelmes. Akkor mondta hogy aki eddig bugyi nélkül hordta a saját dresszét aki még hordta mert volt olyan nálunk annak mondta hogy az ő dressze alá vegyen bugyit, akkor a saját dresszüket sem hordhtták a lányok az egységesség miatt. Bár volt olyan lány osztálytársam akinek pénzesek voltak a szülei és jó minőségű dresszt tudtak venni neki de ő még 8. os korába amikor már elég érett volt korához képest testileg de beképzelt sem volt aranyos csaj volt sokan szerették őt annak ellenére hogy a nővére egy beképzelt liba volt sokan elítélték akik nem ismerték Ő egyedüliként képes volt 8. os korában is dresszbe tesizni pedig mondta az akkor új tanárunk hogy legalább egy sort alsót vegyen rá ne mutogassa a fenekét, meg ő bugyi nélkül hordta vagy tangával amikor megvolt neki. Akkor ugye egyszer volt hogy véletlen bevágott neki a dressz és igen csak kivillantak a nagy ajkai. Igaz a fiúk nem látták pont de akkor lett elege a tanárnőnek és felzavarta az öltözőbe hogy vegyen rá melegítő nadrágot mert nekünk kötelező volt vinni azt is minden tesire.
2016. febr. 27. 12:35
49/61 anonim válasza:
A legutóbbi hozzászólás második felében sokminden kis csúsztatásnak tűnik. Emellett nem hinném,hogy lányoktól atlétát kértek volna. Amikor a dresszt úgy a 90-es évek közepétől végétől már nem kérték sok helyen önmagában,akkor általában elkezdték megengedni felé a fehér pólót. A fiúknak meg maradt még az atléta,de a lányoknak aligha. Tehát ami az elterjedt volt a 90-es években: lányok: tornadressz (később dressz fölé már póló vagy simán póló és rövdinadrág, fiúk: atléta és rövdinadrág).Én így emlékszem,így láttam.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!