E-bay-ről menyasszonyi ruhát? Rendelt már onnan valaki ruhaneműt (általában)? Rizikós?
Nagy méret kell, (most ez nem a fogyjál le rovat, akinek ez a kedvenc témája, az élje ki magát máshol), hazai kölcsönzőknél is ritka, hogy van 46-48-as méret, és csak horror áron.
Láttam e-bay-en nagyon csinos ruhákat, előnyös szabás, méretben is OK lenne, muszlin anyagból. (Asszem.) Az ára elég barátságos, sőt "gyanúsan olcsó". De nem tudom, hogy meg merjem-e rendelni.
Pl. ilyet, vagy hasonlót szeretnék.
Egyrészt nem tudom, hogy megérkezik-e időben? (Már csak két hónap van hátra).
Másrészt nem tudom, hogy milyen minőségben lesz?
Szokott valaki e-bay-ről ruhát rendelni? Újat természetesen, nem használtat, és nem márkás cuccokat.
rizikós, mert bár van hogy jó, de van hogy nem (nem jó az anyaga, rossz a méret és olyanról is hallottam már, hogy valakinek nem is úgy nézett ki, mint a képen)
szóval lehet jókat kifogni olcsón, de egy menyasszonyi ruhánál nem biztos, hogy megéri kockáztatni
ha van b terv, megpróbálhatod, mert képen jól néz ki és tényleg nagyon olcsó
Terméktől függ, e-bay-ről sokkal ritkábban rendelek, főleg aliexpressezek és én az alapján szűröm a ruhákat meg kb minden terméket, hogy milyen a raitingje, alin 5 a max, ami 4,5 felett van az már jó. De itt is fontos elolvasni a kommenteket, hogy ha van hiba akkor mire kell számítani, pl rossz az anyag, vagy túl kicsi, vagy éppen túl nagy stb. Én is futottam már bele, hogy lemértem magam meg minden méret tábla szerint jónak kellett volna lennie, de mikor megjött és felpróbáltam kicsi volt. :(
Két hónap eléggé szűkös.
Hát ennyiért, kínából, lopott fotókkal... garantálom, hogy pofáraesés lesz a vége.
Az anyag, szabás, varrás ócska lesz jó eséllyel, és nagyon-nagyon messziről, hunyorítva sem fog hasonlítani a képre. Azt meg sem említem, hogy a méretezés köszönőviszonyban sem lesz az itthoni vagy akár a megadott méretekkel.
Az is kétséges, hogy időben megérkezne-e (és lenne-e idő 2-3x ennyiért rádigazíttatni, hogy ne legyen ronda). Mindjárt kezdődik a kínai újév, olyankor gyakorlatilag senki nem dolgozik, ha addig nem jut át a határon, akkor már csúszik a shipping.
Egy-egy blúznál vagy szoknyánál megéri kockáztatni, de a nagy napot biztos nem erre alapoznám. Plusz ha megnézed a negatív értékeléseit, mindegyik ruhákat szid kb.
Akkor jobban járok, ha keresek varrónőt, és megvarratom.
Mondjuk az se gáz, ha megrendelem, és kiderül, hogy nem jó, mert nem akkor bukta (pénzben), egy próbát megér. Talán...
Csak attól félek, mire kiderül, addigra nem lesz idő varratni se, úgyhogy akkor már egyszerűbb varrónőt keresni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!