Hogyan öltözködnek a magyar nők már országokhoz képest?
Mi a véleményetek? Nyáron, ha kimentek az utcára mit láttok? Rómából hazaérkezvén első magyar benyomásom nem az volt h mindenkinek pesszimizmus van az arcán, hanem, hogy hű de szépen öltözködnek a magyar nők! Sőt! Leradírozzák az olasz nőket! Szines vidám csinos ruhák, csinos nőket láttam a vasútnál ahol vettem a jegyemet hazafele.
De ha mondjuk kimegyek az utcára Debrecenbe megállok a zebránál akkor mit látok? Több stílus jön velem szemben.
Kezdve a "New Yorkeres" tinis huszonéves szakadtas tornacipős laza csajokon. Aztán a csinos színes kínai ruhás sajokon, vannak jobb változaok is, nemcsak a zacskóanyagos ruhák. Aztán látok konzervatív viselésű nőket, látok néha unalmasan öltözöttet, látok olyan huszonéveseket akiken nem egy fókusz van hanem sok...minden díszített fülbevaló, táska, lábbeli, top felső...nics összhang. van mikor izléses érdekes előnyös ruhákat látok idősebb hölgyeken és esz az irígyseg a kreativitásukért, vagy a szerencséjükért, hogy kifogták azt a ruhát ami jól áll nekik. Van, hogy látok idősebb nőket izlésesen fiatalosan öltözve szinesebb ruhákban, vagy kövéreket izlésesen, de van mikor olyan ötvenes nő aki huszonévesen öltözik, dehát a fején látszik a kor meg a bőre is ráncosodik és nem előnyös neki.
Azt tapasztalom, hogya gagyi britt "new yorkeres" divat van benyomulóban. Vagy sokan letapossák egymást a bizsuboltokban, de amiket onnan hazahordanak mégse hordják. Amit nem igazán látok az a régebbi vállalkozók eleganciája, magassarkú cipő kosztüm... sokan inkább sportos kényelmes és főleg lapos sarkú lebbeliket hordanak. Magassarkút csak alkalomra. Pedig 10 ével ezelőtt az utcára is felvették.
Aztán olvastam egy érdekes dolgot is, amit jól megmosolyogtam, hogya magyar nők túl kihívóan öltözködnek, mert a magyar pasik ezt várják el tőlük, de mikor elveszik őket feleségül akkor inkább otthon tartanák, vagy utcán is "betakarnák őket" Ami vicces, mert ha vkinek "szexi " nővel jön össze, az a nő ugyanaz lesz miután összejött vele akkor is.....:) Hány olyan pasit láttam aki kézenfogva sétált a barátnőjével, közben meg tekergette a fejét a csinos nők után...:)
Ti hogy látjátok a magyar nők öltözködését?
Nehéz átlagolni, már azért is, mert tökre mást fogsz látni a Deákon vagy kőbányán... Szerintem nem olyan jól öltözöttek a magyarok, mint egy-két nyugati országban, ami leginkább az anyagiaknak tudható be, de sok szempontból még mindig beszűkült az emberek ízlésvilága.
"mit nem igazán látok az a régebbi vállalkozók eleganciája, magassarkú cipő kosztüm... sokan inkább sportos kényelmes és főleg lapos sarkú lebbeliket hordanak. Magassarkút csak alkalomra. Pedig 10 ével ezelőtt az utcára is felvették."
Na ezen viszont ne csodálkozz, mert a magassarkú hordása baromi fájdalmas, egészségtelen, normális ember nem akarja állandóan kínozni magát.
Rómában ilyenkor azért valljuk be kevés rómait látsz! :D Túristákat inkább.
Ha Milánóba mész, nem főszezonban, akkor rengeteg jól öltözött olaszt láthatsz! Imádom az öltönyös vespa-s olasz pasikat. Nálunk kinevetnék őket, vagy csak simán leb ziznák... Milánóban az olasz nők stílusából én is inspirálódtam. Letisztult, egységes mindenük.
Szerintem a magyar nők egy része nagyon csiricsáré. Sok strasszos felső, csillogó farmer, flitteres táska, olcsó hatást keltő cucc. Gyakori a "mindent kirakni egyszerre" öltözködés is. Húspiac. Mert az bejön biztos a pasiknak.
Persze az sem mindegy, hogy hol nézelődsz. Budapesten az Andrássy úton vagy a Váci utcában teljesen más nőket látsz, mint egy vidéki kisfaluban.
De ha csak Budapesten belül nézzük, akkor sem lehet meghatározni, hiszen ott is más a plázadivat, mint az előbb említett két utca divatja (szerintem a plázadivat nem divat, az egymás leutánzása, a valódi divat szerintem örök, nem egy szezonig tart, letisztult, és elegáns).
Alapvetően itthon az emberek egy részébe valamiért beleivódott, hogy az öltözködés nem fontos. Hogy aki sokat ad magára, sokat költ ruhákra az felszínes, vagy éppen üres az élete. Itthon szégyellni kell, ha van valamid, ha sokat adsz magadra, mert egyből bűnözőnek vagy k rvának néznek.
Itthon sajnos jellemző az igénytelenség is.
Akik viszont jól öltöznek, azok igazán kitűnnek. Bármelyik korosztályból.
A magassarkú mellőzése szerintem nem gond, sőt. Az orosz nőktől "kivagyok", amikor azt látom, hogy Rómában a macskaköveken egyensúlyoznak 20 cm-es sarkú platformban. :D Azért az a másik véglet.
Nekem mostanában lett pár keleti, közel keleti ismerősöm, így utána néztem a kulturájuknak és mérlegeltem. Majd megállapítottam, hogy a magyar nők iszonyat kurv.ásan és közönségesen öltöznek.
Ez gáz. Persze nem mondom hogy hordjunk hijabot, de nők, öltözzünk már ízlésesen!!!
Németországban jártam többször, mert rokonom kint él. Nekem az a tapasztalatom, hogy semmivel nem öltözködnek másképp, mint mi. Ha van különbség, akkor az az, mikor a boltban néha feltűnik 1-2 fickó tradicionális bajor ruhában...
Egyébként nehéz ezt így megállapítani. Nyilván, ha kimész külföldre, akkor ott nem a Kőbánya-alsó szintű helyekre fogsz elmenni, hanem jobb helyekre. Egy üzleti negyed előtt Magyarországon is kosztümös nők és öltönyös férfiak mennek épp munkába vagy mennek haza, míg egy kisvárosban csak leugrani a boltba gondolom Olaszországban sem kisestélyiben mennek, hanem pólóban és nadrágban. Ez a sztereotípia, hogy mi mennyivel rosszabbul nézünk ki, csak onnan fakad, hogy külföldet nem ismerjük annyira, mint Magyarországot. Itt több a tapasztalat, tehát több a rossz tapasztalat is, míg ha valaki kimegy külföldre, akkor nem fog annyit látni.
Nem Milánó üzleti negyedének kosztümös nőiről, hanem a lányokról, fiatal nőkről beszéltem, akik sétálgatnak barátnőikkel vagy párjukkal. Az egyszerű lányok öltözködésében is van valami kifinomultság ott. Strasszos nadrágból kivillanó rib.ncrendszámot, vagy kirakott csö-csöket miniszoknyával még elvétve se látni.
Az öltönyben vespával munkába igyekvő pasi pedig Olaszországban mindenhol jellemző.
(A privát üzenetre, amit nem nagyon értek, hogy miért kellett pont privát üzenetben...)
Szerintem meg pont, hogy jobban öltöznek az angolok vagy az olaszok, a németekről nem nagyon tudok nyilatkozni, de az osztrákok tényleg teljesen úgy öltöznek, mint a magyarok.
Nem minden nyugati országban öltözködnek jól, de speciel az olaszok és az angolok pont, hogy azok, bár ennek leginkább anyagi háttere van, de... A másik az, hogy itthon elítélik az embereket, ha nem úgy néz ki, mint a szabvány. Teszem azt, mindig tudom, hogyha valakin kalap van, akkor 97%-ban külföldi az illető, még nyáron is. Ami amúgy tökre vicces, mert a kalapnak funkciója van, mégpedig megvéd a nap ellen, de ha a strandon kívül magadra húzod magyarként, akkor exhibicionistának minősülsz. Én már kaptam párszor napszúrást, azóta ilyen 37 fokos nagy melegben csak kalapban merek kimenni az utcára és kint megbámul majdnem az összes birka, mert próbálom védeni az egészségem (és nem nézek ki nevetségesen benne, arcformához vettem, és próbálok a kalaphoz öltözni, és nem edzőtermi cuccokkal felvenni). Kábé ennyi a véleményem a magyarok divatérzékéről...
Mert van sok csinos lány, akik lelkesen támogatják anyagilag a "Tallyt, Bershkát, Stradit", stb. és ettől nagyon stílusosnak érzik magukat és még akár arról is álmodoznak, hogy stylistok vagy divattervezők szeretnének lenni, közben meg leggingst hordanak rövid pólóval, stb. Nekem az a véleményem, hogy attól még, hogy magadra húzod a fél Zarát még nem leszel feltétlen jól öltözött, és valójában nagyon kevesen rendelkeznek igazi stílussal és divatérzékkel (egyébként én se sorolnám magam azok közé az emberek közé).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!