Ebayről vettetek már ruhát? Tapasztalatok?
Nem akarok vitatkozni, de ez egyféle tapasztalás, de általánosságban nem igaz mindenre.
Én rendeltem már több alkalommal is, s eddig semmi negatívumot nem tapasztaltam. Szerencsém is lehetett, meg körültekintő is voltam.
Nem tudom, mennyire ismered magát az ebay-t. Tekintsd úgy, mint egy piacot, az eladók benne a piaci kofák.
Tehát nem az ebay-től vásárolsz, hanem magánszemélyektől, illetve cégektől. Nem webáruház! Minden eladó olyan csak, mint itt egy felhasználó, vagy a facebokkon, vagy bármely más portálon.
Eladó és vevő kölcsönösen értékeli egymást. A csalók, vagy a becsületes, de mégsem megbízható eladók kirostálódnak.
Érdemes megnézni mindig az eladó értékelését, eladásainak számát, meg a többi portékát is.
A termékfotók nagyon nagy arányban gyártótól származó profi felvételek.
Ha hivatásos kereskedő ad el így új terméket, teljesen érthető.
Magánszemélyek esetében is gyakori, még használt árunál is. Vagy nem ért ahhoz, hogy jó képet készítsen, vagy nincs hozzá türelme stb.
Használt dolgoknál érdemes figyelmesen elolvasni, mint ír róla.
A színekkel kapcsolatban profi fotósként annyit említenék meg, hogy technikailag lehetetlen megoldani sok szín pontos ábrázolását filmen, nyomaton, monitoron.
Rengeteg olyan szín és árnyalat van, amelyik kívül esik az adott médium színterén.
Persze ha zöldnek ír valamit, s a csomagban piros van, arra nincs mentség. De ha a zöld nem pont olyan, mint a monitoron, nem az eladó hibája.
Elég lutri. Mert:
-azzal tisztában kell lenni, hogy a kínai méretezés az átlag kínai testalkat alapján készül, tehát gyakran akár 2 mérettel is kisebb ugyanaz a számozás, mint nálunk... ha vhova nincs kiírva mérettáblázat, akkor rizikós, és min. 1 mérettel érdemes nagyobbat rendelni
-van, ahol a méretezést is elszúrják
-ugyanazzal a képpel több gyártó is hirdet, és ugyanazt a ruhát eladók más-más gyártóval dolgoznak... tehát lehet, hogy elvileg ugyanazt a ruhát 2 teljesen különböző minőségben készítik el, a színük teljesen különbözik (kb. a feketében lehetsz teljesen biztos)
Amúgy van facebookon egy ebayes/aliexpresses csoport, oda raknak az emberek ki fotókat a megrendelt áruról, rá is kérdezhetsz egy bizonyos termékre, hogy vki rendelt-e már, és mi a véleménye
"Hát méretezni nem tudnak rendesen az fix"
Erről nem az eladó tehet, akár profi, akár magánszemély.
Mi sportcipőket árusítunk, több brendet is tartunk.
A legmegbízhatóbb az UK méret, de az sem 100%. Sőt azonos gyártó kétféle modellje esetén sem biztos, hogy ami az egyikből jó, a másikból is az lesz.
Az azonos méretű cipőknél az USA és EU méretszámozás is eltérő.
A kínairól: Ma ami nem kínai, az hamis. A termékeink anyaországa Nagy-Britannia, USA, Svédország, Németország.
Gyártás helye: Távol-Kelet (Kina, Vietnam, Korea, Thaiföld)
En nem szeretek kockaztatni ismeretlen ruhakkal.
Csak olyat veszek, amibol mar van otthon. Pl. xyz markaju szoknya van otthon zoldben, akkor keresek eBayen mas szinut. Mivel mar van otthon egy, tudom mit kapok es tudom mi a meretem. Ilyen modon mar rendeltem legalabb 5 szoknyat meg 2-3 felsot.
Egyszer berendeltem egy ismeretlen markat es hiaba minden holmim M-es, ez az ing is M-es de ciciben veszettul szorit, es visszakuldeni meg nem fogom, mert nekem kellene a postakoltseget fizetni, ugyh keresek valakit akinek oda tudom ajandekozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!