Ez csak a filmekben és Amerikában divat?
Most kezdem a gimit így még nem tudhatom.Szóval az csak a filmekben és a sorozatokban van,hogy a gimnáziumban a lányok magassarkúba és szoknyába járnak suliba?Konkrét amire gondolok ahogy mondjuk a Pretty Little Liarsba és a Gossip Girlbe.Az öltözködésre is gondolok nem csak a cipőkre.Azért azt gondolom ,hogy a valóságba nyilván ennyire nem viszik túlzásba hogy nap mint nap 10 centis cipőbe és alig vesznek fel lapos talpút.Mert végül is iskola,főbb a kényelem. Mennyire ,,szokás" ez itthon?Mert ez általánosba nem szokás.:D Most nem a feszülős pink szoknyára és a 10 centis platformos cipőre gondolok.Hanem az ízléses csinosra.Mint pl: 1. [link]
2. [link]
3. [link]
Vannak iskolák, ahol nem szabályozzák konkrétan, ott változó gyakorisággal előfordul. Napi szinten magassarkú nem jellemző, de ruhában, szoknyában, ékszerekkel, sminkkel, körömmel díszített lányok nálunk is akadnak. Szerintem évfolyamonként 2 minimum.
Persze ez egyrészről csinos, más részről elég erősen pletyka tárgyává teszi az illetőt, szóval rengeteg árnyoldala is van.
Ez kb. ugyanolyan, hogy nézed a sorozatot, azt hiszed, Amerika ilyen, aztán meg nézed a CNN-en, hogy milyen a valóság. Hogy egy átlag amerikai nő akkora, mint egy bálna, hogy bevásárolni hogy járnak... rengeteg ilyen képet találsz a neten.
A Gossip Girl meg nem Upper East Side-i "gyerekekről" szólt? Azt tudom, hogy a PLL-ben Rosewood Pennsylvania egyik legdrágább kitalált városa.
nálunk konkrétan leszh@rták ki miben ment suliba.
nem az alényeg ugyanis.
de szerintem néézmeg egy középsuli részt és abból vonndle a megfelelő következtetést.
ha nem sikerül akkor: az film,nem a valóság.öltözz úgy ahogy neked (és ha van)az iskola szabályzatának megfelelően (a határokat lehet feszegetni)
Régen (9éve)voltam diák de nálunk nem szoltak bele hogy ki hogy öltözik.
Persze ehez olyan suli kell...(nem elit,finoman szolva).
Amugy a csajok inkább a kor divatjának megfelelően öltöztek,nem volt jellemző a magasarkú ellemnben a magastalpú igen.
És a szoknya sem,de azért akadt...térd fölött 10centi persze! inkább bugyi alatt 10cm.
Sokan szajkozzák az egyenruhát,de annak igazából kell egy kultura ami itthon nincsmeg tudok mondani kb:2 iskolát ahol ez működhet.
De ìgy nincs értelme. A köppeny is marhaság,mert ugye akkor nem bántják a szegényebb gyereket az öltözéke miatt. Akkor bántják más miatt. Telefon,tablet,táska,akármi a gyerekek bárkin találnak fogást. Ha a suli le van szabályozva akkor bántják suli után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!