Csak én tartom ezt a netet a napokban körbejáró videót baromságnak (férfi egy napig tűsarkúban)?
A videó: [link]
Először is leszögezném, hogy férfi vagyok... És oké, elismerem, hogy tényleg sokszor megerőltető lehet egy egész napot magas sarkúban tölteni. De ez azért sok minden mástól is függ szerintem. Például hogy pontosan milyen magas és milyen kialakítású is az a cipő. Vagy hogy gyalog kell-e munkába menni meg onnan hazajönni, illetve ott részben állómunkát is kell-e végezni, mint ez a faszi csinálta. A másik pedig, hogy a lányok sem azzal kezdik, hogy tűsarkúban rögtön, pláne ilyen magas tűsarkúban. És nem egy egész napra veszik fel, hanem egy-két órára, vagy egyenesen csak otthon gyakorolnak benne egy ideig. Ez a szerencsétlen láthatóan járni sem tud benne, azt sem tudja, hogyan kell tennie a lábát, hogyan kell tartania a testét. Így meg persze, hogy már reggel azonnal fáj mindene, amint felvette a cipőt. Szóval ennek a kísérletnek így semmi értelme nem volt szerintem. Hacsak nem az volt a célja, hogy előbb az utcán, aztán az egész net előtt kiröhögtesse magát...
Tök mindegy, milyen kialakítású, mennyi ideig hordja, mindenképp egészségtelen, és kényelmetlen.
És az is mindegy, hogy hogy kezded, vagy rögtön veszed-e fel, ugyanúgy fáj benne a lábad.
Szerintem egyetlen videó sem hülyeség, ami jól-rosszul, de a maga eszközeivel bármely csoport életét, egészségét megnyomorító konvenciókkal akar leszámolni.
Nem tudom, férfiként honnan vagy ilyen penge abban, hogyan kezdenek lányok magassarkút viselni, de ahogy már írták előttem: teljesen mindegy, mert tönkreteszi a lábfejet, a bokát, a térdet, a csípőt és a gerincet. (Igen, "csak" ezeket, hálistennek pl. a kéz ujjperceinek nem is árt. Hacsak nem taknyol el benne az ember és töri ripityára azokat is.)
Leszögezném, nem vagyok habzó szájú feminista, de ilyenkor azt érzem, nagyon messze vagyunk még a valódi egyenjogúságtól. De talán haladunk valamennyire: a fűzőkkel már sikerült leszámolni 100 évvel ezelőtt, a melltartóból ma már rengeteg egészséges és kényelmes alternatíva van, és egyszer csak eljön az az időszak, amikor a hozzám hasonlóan lapos sarkú, egészséges cipőkben járó nők lesznek többségben. Ez magával fogja húzni azt is talán, hogy a lányoknak ne az legyen a fő tanításunk: "legyetek szexik!", hanem az, hogy "legyetek öntudatosak és értelmesek, hozzatok felelős döntéseket magatokról és ez sugározni fog rólatok, ergo szépek is lesztek!".
Kicsit messze kanyarodtam, de visszatérve a videóra: respect azoknak a férfiaknak, akik nem a kérdezőhöz hasonlóan minden valós alap és tapasztalat nélkül pofáznak bele mások életébe és egészségébe a sör mellől a kanapéról. (Csak hogy én is sztereotíp legyek. :))
Már nem azért, de sokan egész nap hordják, nem csak 1-2 órára, és van akinek sokat kell járkálni, állni benne.
Pl. aki ruhaszalonban dolgozik, és van öltözködési előírás, annak van hogy egész nap ilyenben kell állnia, illetve nekem töri tanárom volt mindig magassarkúban, és ő az a táblánál állós fajta.
Ja, és nem csoda, hogy már az elején panaszkodik. Én pl egyáltalán nem bírom a magassarkút.
10 perc alatt elkezd fájni a lábam, és minden lépésnél felszisszenek a fájdalomtól. Egyszer voltam vizsgázni magassarkúban, 3 órát kellett rajtam legyen, nagyrészt ültem, de mezítláb mentem haza.
Szerintem próbáld ki, csak úgy otthon mondjuk házimunka közben, meg tényleg csak úgy otthon, egy közepesen tevékeny napon.
Azt hittem a melegek kedvesebbek, ha már tiszteletet és elfogadást várnak el, akkor megtisztelnek azzal, hogy ismeretlenül nem trampliznak le senkit, de hát te nem is meleg vagy csak egy köcsög, az meg két külön fogalom :)
Megjegyzem háromszor műtötték a lábamat.
Üdv, a trampli
Utalom ha picsognak a nők,jaj de magas a cipőm,kényelmetlen etc. Sokan vagyunk akik imádjuk és hordjuk a tűsarkút.. Amugy mert valaki férfiként hordja nem feltétlen ratyi!
Nők is vesznek fel kezíslábast,mégse férfiak!
Toleranciát nem ismerik a magyar nők,azért tartunk itt,szerintem Németországban vagy Hollandiában Kiakadnátok,mikor meglátnátok vakakit magassarkúban.
Én nem akadok ki, ha meglátok valakit tűsarkúban, és az ortopéd sebész haverom is örülni szokott, 30 körül szoktak bekerülni hozzá műtétre a rendszeresen tűsarkút hordó nők.
(Egy másik trampli.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!