Megéri drágább ruhákat venni?
Egyszerű dolgokra gondolok, amiket remélhetőleg nem unok meg 2 év után, mint mondjuk fehér, fekete minta nélküli póló, egyszerű fekete melltartó, egyszerű farmer, stb.
Mondjuk adidas és hasonló üzletekben érdemes ilyeneket venni hogy sok évig ne látszódjanak nagyon használtnak?
Milyen tapasztalataitok vannak? Mely üzlet termékei bírták ki nálatok legalább 4-5 évig szalonképes (nem kopott, bolyhos, hullámos szélű, stb) állapotban?
Eddig kínaiban vásároltam sokat, de már eszméletlenül sokat romlottak kínálatban, úgyhogy kezdek áttérni H&M-re és C&A-ra. Bár sokszor ezeket is drágállom, de már a kínai is hasonló árakat szab pocsékabb minőségért, szóval nincs más választásom.
Érdemes ezeknél minőségibb boltokban vásárolni?
Eléggé spórolnom kell a ruhákkal, de őszintén szólva utálok ruhát vásárolni, szóval egy alap ruhatárral én elvagyok, így ha tényleg megéri kiadni a pénzt a márkásabbakra akkor lehet hogy néhány darabra rá tudnám szánni a pénzt.
Sok mindentől függ. Én tudom, hogy nekem speciel fehéret nem éri meg drágát venni, mert fél-egy év után dobhatom ki az izzadásom miatt úgyis, mert besárgul.
Melltartóból mindenképpen megéri drágábbat venni, nekem az összes kínai meg H&M-es tönkrement vagy kinyúlt, a triumphosok sokkal jobban bírják.
Farmerből sem tudok okosat mondani, az átlag farmer nálam fél év után, rendszeres hordás után felmondja a szolgálatot, mert vastag a combom, és kidörzsölődik :D... a kínai ugyanúgy, mint a márkás (jó, én turkálóból szerzem be őket, de a legtöbbször alig használt vadiújat).
a kínai is lehet nagyon jó! Vettem egyszer azt hiszem New Yorkerben egy olyan felsőt, amin pici kövecskék voltak. Hát minden mosásnál leesett vagy 5 db. A kínaiból is van ilyen pólóm, már 3 éves és egy kövecske se hiányzik róla...
A turkálóból is van 1-2 jó cuccom. Csak oda kell figyelni tényleg az anyagára, a varrására, stb.
Márkásat cipőből éri meg venni, de abból se túl drágát, mert csalódni fogsz.Pólóból inkább középkategória, az úgyis kopik, nadrágból szintén középkategória.A kabát az nem aktuális most, de majdnem olyan fontos a jó minőség, mint a cipőnél, és az alsőneműnél.Pulóverből szintén megéri a jobbikat megvenni.Egyébként én inkább csak a rövidnadrágokon szoktam spórolni, a nyári cipőn (pl.Nike, vagy Supra helyett most Filát vettem feleannyiért), mert ezek 2-3 hónap után a nyári bulizásoknak/melónak hála úgyis tönkremennek.Amire viszont sose sajnálom a pénzt, az az ing, mivel ez nálam alkalmi viselet, ha valami jobb helyre megyek.
18/F
Szerintem a H&M semmivel nem jobb minőségű mint a kínai. Ugyanolyan gagyi. Vagyis csak abban különböznek, hogy a kínai ruhák tele vannak felesleges csicsaval, eltúlzott strasszok, gyagyi feliratok, nem tudom hogy gondoljak hogy mindenkinek ez tetszik. A H&M ezzel ellentétben sokkal letisztultabb és divatosabb.
A zara egy fokkal jobb minőség, de drágább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!