Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Megéri drágább ruhákat venni?

Megéri drágább ruhákat venni?

Figyelt kérdés

Egyszerű dolgokra gondolok, amiket remélhetőleg nem unok meg 2 év után, mint mondjuk fehér, fekete minta nélküli póló, egyszerű fekete melltartó, egyszerű farmer, stb.

Mondjuk adidas és hasonló üzletekben érdemes ilyeneket venni hogy sok évig ne látszódjanak nagyon használtnak?

Milyen tapasztalataitok vannak? Mely üzlet termékei bírták ki nálatok legalább 4-5 évig szalonképes (nem kopott, bolyhos, hullámos szélű, stb) állapotban?

Eddig kínaiban vásároltam sokat, de már eszméletlenül sokat romlottak kínálatban, úgyhogy kezdek áttérni H&M-re és C&A-ra. Bár sokszor ezeket is drágállom, de már a kínai is hasonló árakat szab pocsékabb minőségért, szóval nincs más választásom.

Érdemes ezeknél minőségibb boltokban vásárolni?

Eléggé spórolnom kell a ruhákkal, de őszintén szólva utálok ruhát vásárolni, szóval egy alap ruhatárral én elvagyok, így ha tényleg megéri kiadni a pénzt a márkásabbakra akkor lehet hogy néhány darabra rá tudnám szánni a pénzt.

2015. máj. 22. 10:24
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:

Életem első fizetéséből kb. 7 éve egy 16 ezres mustang sportcipőt vettem. Kb. 1 évig bírta, tönkrement a tépőzár és kopott lett. Persze meg lehet csináltatni, de többet vártam volna.

2 éve van egy nike cipőm, 6 ezerért találtam a hervisben és tökéletesen működik. Pedig télen-nyáron ez van rajtam és ennek is kb. fél évet tippeltem :)

2015. máj. 22. 10:42
 2/21 anonim ***** válasza:

Én a Hádából szeretek vásárolni és a turiból, bár.. azért mert a stílusom sem hétköznapi, régebben vásároltam H&M, Newyorker, Breshka stb... de rájöttem hogy felesleges. 1 nem engedhetem meg magamnak. 2 iszonyatosan sajnálják az anyagot, szoval 2x kimosod és már lyukas is.

A sport márkák már megint más, azért megéri kiadni pénzt persze egy bizonyos összegig. De kinek mit enged meg a pénztárcája. :)

2015. máj. 22. 10:47
 3/21 A kérdező kommentje:

A cipőknél már áttértem márkásra. Adidas sportcipőm van, egyszerű utcai fekete, magasszárú.

Ez volt az első márkás cipőm de nem az utolsó. Most már nagyon rongyos, de három évig hordtam télen-nyáron, úgyhogy nagyon meg vagyok vele elégedve. Kényelmesebb is volt mint a kínaiból bármelyik.

Csak ruhákkal kapcsolatban vagyok bizonytalan. De pont a cipő miatt merült fel bennem, hogy lehet hogy ruhákból is érdemes lenne.

Bár jó lenne pár személyes tapasztalatot olvasni még.

2015. máj. 22. 10:50
 4/21 A kérdező kommentje:
2. válaszoló: pontosan a pénztárca miatt vagyok bizonytalan :) Elvileg nem engedhetném meg magamnak, de most lett egy kis extra pénzem és ha a következő hónapokban veszek néhány drágább ruhadarabot, attól nem fogok éhen halni vagy ilyesmi. De tényleg csak lenne jó ha azok a ruhák jó állapotúak lennének sok évig.
2015. máj. 22. 10:52
 5/21 anonim ***** válasza:

nekem sajna nincs penzem draga ruhakra :(

de amiket veszek azok jol allnak.

H&M-ben es C&A-ban, nem szoktam vasarolni.

Inkabb a forever 21-ben.

En vettem egy sport cipot 8000-ert, 3 eves, es jo allapotban van.

Es szerintem nem eri meg draga ruhakat venni, en sem veszek.

2015. máj. 22. 10:52
 6/21 anonim ***** válasza:

2 évnél tovább szerintem csak akkor bírja bármi is, ha ritkán hordod, sok mással cserélgetve. Akad pár kivétel, de kevés.

Nálam ezek bírták:

póló: Fruit of the Loom, Gildan, OneWay (ez az utolsó egy magyar cég, más pamut holmikat is árulnak - pizsama stb, jó de drága)

sportos pulcsi: lehet hogy szerencsém volt, de nálam mindegyik bírta. Nike, Fundango, manu-art, meg valami külföldi is

farmer: ha nem dörzsölődik a combok között vagy ér le a sarkamnál a földre akkor mindegyik bírja (kivétel a sztreccses, azt óvatosan kell mosni, vasalni pedig nem szabad)

egyéb felsők: M&S

bugyi: sima pamut bárhol, de olyat kell választani amin nincs fodros gumi, mert az pár hét után foszlani kezd [link]

cipő: cipőből általában megéri drágát venni. olcsók közül nekünk a Decathlonos vált be, az nem esik szét pár hónap alatt

Összességében én azt mondom (cipő kivételével) hogy nem érdemes drágábbat venni. Természetesen vannak jobb termékek, de azok nem picivel drágábbak, hanem jelentősen, 5-10szeres árral lehet akár számolni (pl Peek&Cloppenburgban kapható márkák).

2015. máj. 22. 10:54
 7/21 anonim ***** válasza:

Első válaszadó, szerintem ez tök válaszadó, csúszhat hiba még a tökéletesbe is: Vettem már Hervisbe Nike cipőt, ami nem bírta 2(!!!) hónapig, Comverse cioőt Office shoesba, amibe jártam nagyjából 2 évig( azt tegyük hozzá, hogy majdnem minden szezonban, még télen is enyhébb napokon) mire kezdett szétmenni.

Alap darabok elég jók egyébként az említett üzletekben, én is hasonló okok miatt tértem át a kínairól, viszont alsóneműt mostanában Intimissimit vásárlok, ami remekül kitart, szerintem baromi jó minőség, ha ezt számbavesszük nem is annyira húzós...

2015. máj. 22. 10:58
 8/21 anonim ***** válasza:
Válaszadó helyett változó... :D
2015. máj. 22. 10:59
 9/21 anonim ***** válasza:
12%

Ez olyan dolog hogy beleképzelheted, hogy a drága jobb mint a kínai, de tény hogy így ez nem igaz.

Ha te valódi, jó, nem kínai minőséget akarsz, akkor a luxusmárkák közt kell keresgélned, de azt úgysem tudod megfizetni.

A H&M kínai, a Nike is, az Adidas is, és a legtöbb ilyen ismert divatmárka is. Ezek semmivel nem másabbak mint amit a kínaiban lehet venni. Ugyanott ugyanazokból az anyagokból készülnek, ugyanúgy. Te a reklámok és márka miatt fizetsz csak többet.

Jó minőséget bárhol találhatsz, ehhez nem a márkát vagy árat kell nézni, hanem az anyag, varrás, ragasztás minőségét.

2015. máj. 22. 11:32
 10/21 A kérdező kommentje:

9-es válaszoló, azért a kínait meg a világkedvenc sportmárkákat azért ne akard már egyforma minőségűnek tekinteni. Elismerem hogy túl vannak árazva a nagy márkák, de hogy ugyanolyan minőség mint a kínai azt nagyon is kétlem. Attól, hogy ugyanazon a földrészen vagy országban gyártják őket, még nem ugyanazt az alapanyagot használják.

És a kínaiban már nem csak a minőséggel van gondom hanem a kínálattal is. Legalábbis itt vidéken több városban is jártam kínaiban, mindenhol ugyanaz van, szánalom az egész hogy mik vannak ott.

Persze pólókat lehet egész jókat találni, de nem sokáig bírják, ráadásul mindenhonnan lógnak össze vissza a cérnaszálak. Én is kifogtam már egy-két jó kínai felsőt, ami 5 éve megvan, de azért az a ritkább verzió.

2015. máj. 22. 12:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!