Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Hol lehet női népviseletet venni?

Hol lehet női népviseletet venni?

Figyelt kérdés
nagyon tetszenekXD
2010. febr. 17. 19:14
 1/5 anonim ***** válasza:
Próbáld azokban a városokban,ahol van jellegzetes népviselet.Pl.Kalocsa,Mezőkövesd stb.Vannak tájházak,múzeumok ott érdeklődhetsz.De Erdélyben pl.Kalotaszegen is van,vagy a Mezőségben.
2010. febr. 17. 19:20
 2/5 anonim ***** válasza:

Attól függ gondolom, hogy milyet akarsz. A kalocsai a legszebb, ezt garantálom (kicsit sem vagyok elfogult, mint kalocsaiXD). Esetleg nagymamádnak nincs? Vagy valamilyen rokonod nem néptáncolt, azoknak szokott lenni, anyukámnak is van egy, amibe még fiatalkorában táncolt. Vagy akár varrathatsz is, bár biztosan nem lesz olcsó, főleg hogy kellenek hozzá anyagok is. Esetleg használtan is találhatsz valahol.

Sok szerencsét!

2010. febr. 17. 19:31
 3/5 anonim ***** válasza:
Ha tudsz szépen hímezni, akkor egy vászonblúz alját körbe hímezheted! Én az egyik farmerom egyik szárába hímeztem virágot, aztán amikor már meguntam, kibontottam belőle. S persze venni is tudsz.
2010. febr. 17. 20:34
 4/5 anonim ***** válasza:

Nem mindegy, hogy egy hímzett blúz szerűséget akarsz a farmerodhoz, vagy egy igazi szép viseletet.

Utóbbit a tájegység falvaiban tudod beszerezni, bár az eredeti ruhákat már felvásárolták, vagy nagyon nehéz megtalálni őket, vagy megvarratni egy szakemberrel és nem sima varró növel aki semmit nem ért hozzá, ezek a ruhák elég drágák csak egy felső szoknya 20-50 ezer körül van, és nagyon sok elemből áll egy szép viselet (alsószoknyák 5-6, szűk alsó, farpöndő, harisnya, pacsker/cipő/bársonycipő/csizma, blúzok, vállkendők/mellények, párta/kednő/fékötő stb, és persze a nő életkorától és családi állapotától változó a ruha kinézete, színe, egyes elemei.

Néhány szép viselet tájegységenként:

Kelet-Mecsekalji (Baranya megye):

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Sárköz (Baranya, Tolna):

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2010. jún. 18. 18:39
 5/5 A kérdező kommentje:
inkább ilyeneket árulnának tömegesen nagymagyarországos pólók helyett, sokkal jobban kifejezné a "hazaszeretetet":(
2010. jún. 22. 11:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!