Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ilyen lesz a menyasszonyi ruhám. (Népviselet) A vőlegény miben legyen? Nem akar népviseletet. Legalábbis nem a szó szoros értelmében.
Ezt bevállatad szépen:DMinden elismerésem a szó lepozitívabb értelmében:)
Hát am nemtom de érdekesen néznétek ki ha te ebben ő meg öltönyben:S
Vagy népviselet,vagy nemtudom,de beszéljte meg am,így nem tudjuk sajna:S
Ehhez a ruhához a vőlegénynek is népviselet illene.Ha nem akar,akkor egy síma fekete öltöny ( nem szmoking )fehér ing kihajtott nyakkal,nyakkendő nélkül.Esetleg olyan nadrág,amihez passzol a csizma.
De ez nem szakszerű válasz.Menj el a múzeumba és ott kérj tanácsot,ők otthon vannak a népviseletek témájában.
Húúú ez csuda klassz!
Küldd hozzám a párod rábeszélem a népviseletre, mert ezzel a ruhával más nem passzol. Olyan szépek lennétek!!!!
Nem mindennapi. Különleges. Mondhatnánk manapság exkluzív. Ne add fel beszéld rá!
Szia! Lehet, hogy nem így van, de úgy tűnik nem vagytok egészen otthon a népviseletek terén. Az ország nagy részén a férfi viselet hamar polgárosult. Általánosan elterjedt ünnepi viselet a fehér ing, mellény, zakó csimanadrág cizmával. Tehát nem bőgatya meg ilyenek. [link]
ezen a linken meg tudsz nézni három századeleji esküvői fotót. Egyiken sem "klasszikus" népviseletben van a férfi, mégis "megy" a menyasszonyi ruhához. Remélem sikerül a ruhádhoz illőt találnotok, mert kár lenne elrontani az összképet.
Nagyon szép népviselet, bár gondolom egy kicsit elkéstem a válasszal. :) Igaza volt az előttem szólónak, a férfi viselet nagyon hamar polgáriasodott fekete feszülős nadrág, csizmával, fehér betűrős ing, egy öltönykabát, bár én még mellényt is láttam régi képeken, láncos órával, és kalap, emellett a menyasszony népviseletben.
Azt a bizonyos bő gatyát stb. a mezőre hordták hétköznap, táncos alkalmakra a fiatalabb férfiak hordak díszített mellényt.
Töltök is fel róla képeket:
[link] a középső a vőlegény mellette a menyasszony jobbról és az új menyecske
Minden elismerésem a tiétek, hogy ilyen szép régi ruhában mondjátok ki az igent és ezek szerint számítanak még valamit nektek a hagyományok, nekem csak a menyecskeruhám lesz igazi népviselet (az első képen látható jobb szélső ruha).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!