Lányok, ti hol vesztek tartós ruhákat?
Nem vagyok gazdag, így jól kell megválasztanom, hogy hol veszek ruhát, mert szeretném őket sokáig hordani.
Eddig amelyik márkákkal próbálkoztam, mind bemondták az unalmast, volt amelyik 1-2 használat után tönkrement, pedig nem csináltam benne sok mindent (elmentem moziba,stb..ilyenek)
A márkák, amiket próbáltam és kampec (ruhák és cipők):
-H&M
-Orsay
-Stradivarius
-Sebastiano
-Playersroom
-Humanic
-Deichmann
-Reno
-C&A
-Zara (bár még ez a legtartósabb ezek közül)
A Gas-nak jó minőségűek (az a pár darab ruha ami onnan van..:D), de megfizethetetlen, ha pl. enni is akarok kb.:D
Szóval már nem tudom, hogy honnan kéne vásárolnom, mert mindegyik tönkremegy, és nem hogy több évig, pár hónapig sem tudom használni őket. Ami mondjuk több tízezer Ft-nál kicsit kiábrándító:(
Én csak Hádából vásárolok. Vagy 6 éves felsőm, 5 éves farmerom is és semmi bajuk...
Cipőből meg csak bőrt veszek a lábamra, mert az évekig bírja. Lehet, hogy egyszerre drága egy bőr cipő, de nem is kell félévente másikat venni.
Szerintem a fenti botokban is ki lehet fogni jó minőséget, ha szerencséd van, vagy értesz az anyagokhoz. Pl a Deichmannban vettem egy balerina cipőt, ami 6 év után most kezd szétválni a belső talpánàl, és nagyon nagyon sokat használtam.
Ellenpélda pl a Camäieau, ahol az alig hordott pólóim pár hónap alatt vállalhatatlanul néznek ki. A Tally Weil eddig a legkiábrándítóbb bolt, ahol vásároltam. Kb. mintha lehúznám a pénzemet a wc-n, ráadásul totál el vannak szabva a cuccaik.
Turikban sok jó minőségű dolgot vettem már, amik jobban bírták, mint az új ruháim.
Nekem a H&M és a Zara nagyon bevált, bár én híres vagyok arról, hogy nagyon vigyázok a ruháimra, jóformán olyan mindegyik, mintha nem is hordanám őket.
Ezenkívül bevált nekem a Hollister, Abercrombie, American Apparel, bár ezek nagyon magas árkategóriájúak. Azt mondják, még a Forever21 is jó.
Angol ruhák közül a George, F&F és az Atmosphere (Primark) elmegy.
A noname-ekről meg ne is beszéljünk...
Reméltem, hogy nem csak a Turit fogjátok jónak írni:(
Sajnos nagyon kicsi/vékony vagyok, így a 34-es méret az ideális, és a turiban én még nem találtam magamra valót. Sőt, az S-es is lötyögött rajtam. Pedig van sok turi a környéken, és sokszor próbálkoztam az új áruk érkezésekor, de semmi:(
C&A-s nadrágok nálam jól bírták, a felsők közt volt ami néhány év után kinyúlt, de legalább egy szezont minden kibírt. A Deichmannban annyira gagyik a cipők hogy be kéne zárni az üzletet, kb még a kínai üzletek minőségét se éri el.
Cipőből tudom ajánlani a Schollt és a Marcot, ezek mondjuk drágábbak, olcsó kategóriában pedig nálam a Decathlon a favorit (nyilván itt sportosabb cipők vannak, de nem esnek szét).
A Hollister, Abercrombie és az American Apparel kínálatában vannak extra kicsi méretek, de mint már mondtam igen drágák.
A H&M-ben is szokott lenni 6-os méret, nekem is vannak, sőt a gyerekrészlegen is találni egészen jó ruhadarabokat. A 12 évesekre való farmer pont a méretem, és még olcsóbb is, mint a felnőtt nadrágok.
Az igazság az, hogy van olyan ruha (pl nadrág, most ezen b..sztam fel magam legfőképpen), ami majd 20.000 ft volt, elmondom eddig mit csináltam benne:
1. kb. 4 órát volt rajtam, ebből 2-t kocsiban ültem, a többit boltokban-vagy a sétálón (de nem próbálgattam semmit, nem vettem le, csak mikor hazaértem).
2. Ugyanez kb.
3. Elmentem moziba benne, kocsival, hazafele is. Ez is úgy kb. 5 óra.
4. 1 óra kocsizás, utána étteremben 1,5 óra, aztán 1 óra kocsizás.
És a varrás hátul szanaszét szakadt már.
(és nem méretprobléma az oka..)
És nyáron ugyanezek voltak egy csomó ruhámmal, és tavaly is..
40 fokon mosom a ruhákat (kivéve fehérnemű), de mindig előtte megnézem, hogy mennyit ír, kímélő mosással, vagy ha nem olyan piszkos, kézzel..
Hát, én sem értem, ha tényleg csak ilyen lightos üzenmódban használod őket, érthetetlen, hogy mégis tönkremennek.
Nekem van egy H&M-es farmerom, éjjel-nappal hordom, mégis olyan, mint az új... A Zarás pólóm is, egyedül a címkéje rongyos...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!