Szerintetek miért van ennyi igénytelen "szürke" lány Budapesten? Azokra gondolok, akik nem sminkelnek, de az arcápolással se törődnek, idejétmúlt igénytelen ruhákban és tornacipőben mászkálnak, a frizurájuk, a körmük elhanyagolva.
Ők vajon miért ilyenek? A legtöbb mogorva és befelé forduló, (gondolom mer nincs barátjuk - kinek kellene egy ilyen lány) és még csodálkoznak?
Vagy fő a természetesség? Még akkoris ha az ember nagyon sokat javíthat magán egy kis ügyességel, és igényességgel?
Ja, és azt még hozzátenném, hogy még a Főnök sem öltönyben, nyakkendőben és lakkcipőben tárgyal, hanem farmerban, félelegáns cipőben, egyszínű pólóban és zakóban.
Igen, az a munkaruhájuk, ezt mondom én is. Fontos munkával jól keresnek, mégsem szükséges hozzá a a skatulyából kivett külső.
Valahol elvárás a kosztüm/öltöny, de a legtöbb helyen nem, ezt akarom megértetni veled.
Köszönöm, köszönöm, tudtam hogy én nyertem!
Most megyek és lefőzök egy kávét smink nélkül és szöszmöszmackóban. Majd jövök, hátha lehet még szájkaratézni és trollkodni egy kicsit :-)
Ahogy majd' 80 éves nagymamám mondja: "Aki elmúlt 30 éves és nem sminkel, az vagy igénytelen, vagy beképzelt."
Anyukám erre azt felelte az anyósának, hogy nagymama, akkor én így vagyok gyönyörű. (és milyen igaza van :))
18L
Na, akkor én még egyszer hozzátenném: tizen-huszon éves lányok döntő többsége nem sminkel abszolút semmit, vagy maximum kihúzza a szempilláját és ennyi. A nagy sminkdömping akkor kezdődik a nőknél, amikor 35-40 évesen megjelennek az első kis ráncok és néhányan nem tudják feldolgozni, hogy öregednek. A kérdés viszont lányokra vonatkozik, lányok alatt meg gondolom maximum 25 éves korig értjük ugye a szebbik nem tagjait. Úgyhogy szerintem tök fölösleges ilyen állásinterjús példákat felhozni. Arra az egy alkalomra úgyis mindenki kicsípi magát.
Amúgy megértem a sminkelés pártolóit bizonyos szintig, mert azt állítják, hogy ők nem viszik túlzásba, csak az a gond hogy mindig ezt állítják. Ha valóban tényleg nem viszik túlzásba, akkor ez nekik nem szól, de az ilyen kikent-tiptop huszonéves csajokat általában nem az eszükért veszik fel irodai melókra, hanem mert tudnak rájuk nyomulni a főnökök, meg 1-2 ilyen szőkeség fokozza kicsit az ott dolgozó férfiak hangulatát. Hiresen üres a fejük.
"Híresen üres a fejük"...
Ezt a legegyszerűbb állítani olyan nőkre, akik a munkahelyen és az élet más területein is megállják a helyüket, szépek, csinosak, és esetleg a férfiak is kedvelik a társaságukat. Nyilván vannak olyanok is, akikről te írsz! De ugyanúgy vannak híresen üres fejű barna vagy fekete vagy akár vörös hajú lányok, vannak híresen üres fejű husibb lányok, sőt, vannak híresen üres fejű férfiak is. Általánosítani nagyon egyszerű, de annál rondább dolog. Magyarországon nagyon menő sztereotipikusan ráfogni bizonyos emberekre, hogy miért vannak ott ahol, miért értek el olyan dolgokat, amiket. Persze, ezzel a legegyszerűbb nyugtatnia magát az embernek! :D
Nem teljesen csak lányokra gondoltam, és legfőképpen nem a tinikre. 16-30 évesekre főleg.
Az állásinterjús dologhoz meg annyit tennék hozzá, hogy szánalmasnak tartom, hogy vannak emberek, akik úgy érzik, csak akkor kell igényesnek lenni ha minimum az életed (munkád) múlik rajta. Vagy valami nagy esemény az életedben, amiről fotó is készül...
Aztán másnap visszabújik a kis szakadt tornacsukájába azt jólvan. (Félreértés ne essék lehet néha tornacipőt hordani csak a legtöbben igénytelen módon öltözködnek és ennek általában tornacipő a része)
Meg lehet ám kapni egy állást, csak meg is kell tartani... lehet h könnyen felvesznek aztán egy ideig jól el vagy kis munkákkal, de ha majd 30 évesen is tininek kezelnek mer úgy nézel ki, és nem küldenek tárgyalni vagy nem bíznak rád komolyabb projektet, embereket az a te hibád lesz csakis.
És lehet h van főnök aki farmerben megy tárgyalni, de mégse ugyanaz mintha egy nő menne farmerben tárgyalni :D mondjuk ezt lehet csak én érzem így...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!