Szerintetek anyagias vagyok? És tényleg túlzásba viszem a vásárlást?
Sziasztok!
Ahogy a kérdésben is irtam,a véleményetekre lennék kíváncsi.
Most tartottam vásárlást.Van kb.10nadrágom,kb.16-18pulcsim,kb10polom,6kabátom,5pár cipőm..nem is folytatom inkább tovább, és én hülye vettem Airmax-et mert nem volt szivem ott hagyni és a parfümökkel smink cuccokkal ugyan igy vagyok
Van bennem egy késztetés,hogy muszáj megvennem.Mindenki szerint túl sokat költök.
Ne értsétek félre,nem vagyunk pénzesek és nem élünk nagy lábon
17/L
Ne vegyél meg mindent egyből, illetve ne vegyél meg valamit csak azért, mert "jó áron van" "-50%-os" meg ilyenek.
Gondold át, hogy szükséged van-e rá, be tudod-e illeszteni a ruhatáradba.
Ha van 10 nadrágod, akkor fölösleges venni egy 11.-et, ha van 5 cipőd, fölösleges egy hatodik. Pólóból mondjuk nem árt, ha több van, mert azok elég hamar kopnak, gondolom, nem veszed fel kétszer egymás után, hanem teszed a szennyesbe.
A parfümök és a sminkcuccok is ilyenek. Egyszerre gondolom 1 vagy 2 parfüm van használatban. Ráérsz akkor venni, ha már fogyóban van valamelyik.
Sminkekből ki kell tapasztalni, mi áll jól, mi illik a bőrszínedhez, bőrtónusodhoz. Például alapozóból/BB krémből nem kell 5-öt megvenni, hanem 1-et, ami jó. Igaz, hogy ki kell tapasztalni, mi a jó, de ha megtaláltam A JÓT, akkor tarts ki mellette, ne vegyél másikat. Spirállal, ceruzával ugyanígy járj el.
Hidd el, nekem is sokszor megtetszenek dolgok, de tudom nagyon jól (kitapasztaltam), hogy ha egyből megveszem, akkor később a legtöbbjét megbánom. Kell két-három nap (vagy egy hét), hogy biztos legyek benne.
Ilyen is-is dolog
Sajat kereset plusz szüleim penze
De Ők olyanok hogy ha kerek valamit megveszik 95%.
Laptopot kertem,1het mulva megkaptam.telom tönkre ment penteken.szombaton kezemben volt a uj telefon
Talan egy kicsit Ők is "hibásak" ebben,ha nem csinálnák ezt tuti nem lennék ilyen vagy nemtudom
Ha így elkényeztettek, akkor parancsolj magadnak, mert a végén Te is így elkényezteted majd a saját gyerekedet.
Elég nagy vagy már hozzá, hogy megálljt tudj mondani magadnak.
Ajánlott: Egy boltkóros naplója :D
A harmadik válaszoló egész szépen leírta, hogy mi felesleges. Én is hajlamos vagyok megvenni ezt-azt, főleg ruhák esetében, de valahogy sosem tudnék drágább dolgokat kérni a szüleimtől, hiszen tisztában vagyok vele, hogy mi fér bele, és mi nem. Ezt neked is tudnod kell. Hiába érzed úgy, nem muszáj megvenned. Csak gondold át, mielőtt a pénztárhoz vinnéd. Most azt már nem is hozom fel, hogy képzeld bele magad mások helyébe...
Amúgy meg rosszabb is lehetnél, ez a mennyiség még nem vészes, de azért figyelj oda.
Értsd meg, hogy mi az a mérték, hogy van ahol elég, hogy nem fog boldogságot hozni egy új ruha.
Azonban költhetnéd a pénz mondjuk valami sportra, hobbira, ami valóban boldoggá tenne. :) Találj más hobbit, ne a vásárlást.
Ez elég nagy probléma. Egyébként ez hülyeség, hogy ha nem lenne pénzük, nem vásárolna, mert nagyon sokan tényleg ilyen marhaságokra költik a pénzüket.
Minden egyesvásárlásnál gondold át, hogy valóban szükséged van-e az adott dologra. Kezdj el számolgatni, hogy ha csak minden második dolgot veszel meg azok közül, ami megtetszik, akkor a megmaradt pénzből a család elmehet kirándulni, étterembe, vagy kaphatsz egy új ágyat, szekrényt, stb. Ne vegyél meg semmi olyasmit, ami csak tetszik, de nem tudod, hová vennéd fel, mivel, vagy amiről amúgy is tudod, hogy sosem lesz rajtad, sosem használod.
Gondolj arra, hogy hacsak nem naponta sminkelsz, akkor a sminkcuccaidnak egy része alig használtan fog megromlani.
Ha ezek sem segítenek, menj el pszichológushoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!