Érdemes a fogyasztó védelemhez fordulnom?
Sziasztok! Még nincs egy éve, hogy vettem az Offica Shoes-ban egy Lacoste cipőt ainek az ára 29ezer forint volt. Természetesen eltettem a blokkot mindent. A cipőt használtam a nyáron és októberben a rossz idő miatt el is tettem, mert vékony cipőről van szó. Most, hogy bejött a jó idő elő akartam venni, de a cipő talpa hátul elég rendesen elkezdett leválni. A cipőt durván fél évig használtam ezért felháborítónak tartottam a dolgot. Felhívtam a boltot, azt mondták, hogy nem az ő dolguk fél év után, de van másfél évem el kell vinnem hozzájuk jegyzőkönyvet írnak és aztán vigyem el a fogyasztóvédelemhez és ott majd eldöntik, hogy a cipő hibája vagy az enyém. Nekem ezzel az a bajom, hogy ez egy 6ezer forintos procedúra és ha esélyem sincsen arra, hogy az én javamra szóljon akkor inkább meg se próbálkozok vele. És mielőtt még arra próbálnák fogni, hogy biztos a sarkamon járok csináltam képet arról is, amin látszik h nem csak a sarkánál engedi el a ragasztás.Szerintetek érdemes megpróbálni? Képet csatolok, amiken látszik a cipő hibája. Köszönöm a segítséget.
Ha jól látom annak a sarka teljesen félre van taposva, mert csámpásan mentél benne. Szerintem ez a te hibád, nem a cipőé.
Ha nem jól látom, akkor simán mennék a fogyasztóvédelemhez. Mi a 6 ezer ft???
A tesóm Lacoste mániás, tavasszal-nyáron a cipői nem bírják 4-5 hónapnál tovább. Viszont mindig azt hordja, nem is csodálom, hogy szétmegy.
Üzlettől függ, hogy állnak a dologhoz, van ahol szó nélkül intézkednek, máshol elküldik bevizsgáltatni, ahol ki tudja, lehet, hogy azt hozzák ki, hogy a nem rendeltetésszerű használat miatt van a hiba.
Az oké, hogy a ragasztó tényleg nem végezte megfelelően a dolgát, de semmi esélyed egy ilyen kopással, mint ami a sarkán van.
Abból a 6 ezer Ft-ból inkább menj el egy cipészhez, hátha tud vele valamit kezdeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!