Amennyiben igen, hol (város), kinél, milyen alkalomból, mennyiért csináltattad, hány részes, milyen anyagból készült (anyagnév, márka, szín), miből vannak a gombjai, bélése? Hány próba volt? Mibe került? Elégedett voltál a szabó munkájával? Örömöd telt/telik a viselésében?
Még egy: teljesen, vagy csak részben kézzel varrták-e?
2014. febr. 16. 12:41
2/14 anonim válasza:
(csak úgy megsúgom, hogy manapság sehol nem varrnak neked kézzel teljes öltözetet - nagyjából az 1850-es évek óta..., legfeljebb kisebb munkákat kézelnek /gomb, felhajtás/)
2014. febr. 16. 13:17
3/14 anonim válasza:
Igen. Bocskai. Fekete, szürke zsinóros. A zsinórozás kézzel varott. 3 részes. A kedvencem.
Miskolc meletti kisvárosban varrattam, 3 próba volt. Igen elégedett voltam a munkájával. 40 ezer volt.
2014. febr. 16. 14:10
4/14 anonim válasza:
"(csak úgy megsúgom, hogy manapság sehol nem varrnak neked kézzel teljes öltözetet - nagyjából az 1850-es évek óta..., legfeljebb kisebb munkákat kézelnek /gomb, felhajtás/)"
Csak úgy megsúgom, hogy minden nagyobb divatmárka vállal kézzel készített öltönyöket... Üdv Olaszországból.
2014. febr. 16. 14:20
5/14 anonim válasza:
Ja, és cakum pakk kézzel varrják az egészet, mi?
A kézzel készített és a kézzel varrott között nagy a különbség... Ezt igazán tudhatnád, ha már Olaszországban élsz ;-D
2014. febr. 16. 15:35
6/14 anonim válasza:
Én sem látom hogy annak mi értelme lenne. A férjemnek van, az esküvőre varrattuk, 10 éve volt kb 60 ezer vagy több. Talán 3-4 próba lehetett, kinézetre szerintem nem sok különbség van a konfekcióhoz képest, ugyanolyan anyagú. Igazából a konfekció öltönyöket is ugyanezzel a technológiával készítik szerintem, vagyis emberek kezelik a varrógépet.
2014. febr. 16. 15:57
7/14 A kérdező kommentje:
Kettes: csak úgy megsúgom, mondjuk másfél-kétszer annyiért varrnak tisztán kézzel öltönyt neked (kb. 60 munkaóra), mint amennyibe a részben kézzel, részben géppel varrt öltönyök kerülnek. Pont az a lényege, hogy a TE méretedre varrnak.
2014. febr. 16. 21:18
8/14 A kérdező kommentje:
Nekem is nagy divatmárka által forgalmazott anyagból lesz az öltönyöm, de nem teljesen kézzel varrt, azt még nem engedhetem meg magamnak.
2014. febr. 16. 21:20
9/14 A kérdező kommentje:
Négyes: a napfényes Itáliában mibe kerül egy varratott háromrészes öltöny? Pontosan merre élsz? Ventimigliáról nincsenek tapasztalataid?
2014. febr. 16. 21:22
10/14 anonim válasza:
"Pont az a lényege, hogy a TE méretedre varrnak."
Hát az pont nem extra, mert azt bármelyik varró meg tudja csinálni. A varratásnak ez a lényege.
A tisztán kézzel varrásban én semmi extrát nem látok.
Meg amúgy is, lópikulát sem ér, ha gépen szőtt anyagból készítteted.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!