Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Létezik olyan, hogy valaki...

Létezik olyan, hogy valaki nem 14 évesen, hanem később kap személyit? Itt olvastam, hogy 16 elmúlt mikor személyit csináltatott.

Figyelt kérdés
2009. máj. 22. 12:03
 1/9 anonim ***** válasza:
82%
Hát ezt magadnak kell intézed , bemész az okmányirodába és megcsináltatod. Én úgy tudom , hogy ha mondjuk 16 éves vagy és igazoltatnak például és te azt mondod ,hogy még nem csináltattál személyit akkor megbüntetnek. De amúgy barátnőm is kb 16 éves korában csináltatott :D szóval lehetséges ,de elég sok helyre kell a személyi számod.
2009. máj. 22. 12:08
 2/9 anonim válasza:
75%
Mindenképpen jó, ha megvan 14 éves korodban! Miért ne csináltatná valaki meg akkor?? nem is értem..hisz az kell!
2009. máj. 22. 12:12
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Ha ősszel leszek 14 éves, akkor mikor lehet megcsináltatni?

2009. máj. 22. 12:20
 4/9 anonim ***** válasza:
82%
nem létezik, akkoris megkapod 14 évesen ha megbuktál
2009. máj. 22. 12:22
 5/9 anonim válasza:
82%
A születésnapod előtt pár nappal már meglehet csináltatni sztem! Én mikor elmúltam 14, asszem 2-3 nap múlva mentem el megcsináltatni!
2009. máj. 22. 12:25
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
abban az évben, amikor betöltöd a 14-et ingyenes, ha átviszed következő évre akkor már fizetni kell érte.
2009. máj. 22. 12:45
 7/9 anonim ***** válasza:
62%
Nekünk általánosban csinálták meg kollektíven mindenkinek, nem is volt kérdés.
2009. máj. 22. 16:43
 8/9 anonim ***** válasza:

Édesapám hónapokkal a régi lejárta után ment újat csináltatni.Csinos kis illeték lett a jutalma.

Szóval betöltöd a 14. életéved(előre nem állítják ki),és akkor bemész az okmányirodába,befizeted az illetéket,majd a befizetést igazoló szelvénnyel mész,és megcsinálják a szükséges dolgokat.

2009. máj. 22. 21:26
 9/9 anonim ***** válasza:

Ha van útleveled, akkor nem muszáj személyit csináltatnod, az a lényeg, hogy a kettő közül meglegyen az egyik, ami a személyazonosságodat igazolja!

Amúgy, ha a 14 évesnek már VAN érvényes útlevele, akkor már nem ingyenes a személyi csináltatása!

Mi a gyerekeinknek sem csináltattunk 14 évesen személyit (mert volt útlevelük), csak most 17 és 18 éves korukban.

Egészen jól megvoltak nélküle (most sem hiányzik nekik).

Ja, és először LAKCÍMKÁRTYÁT kell csináltatni, utána kérheted csak a SZEMÉLYI-KÁRTYA elkészítését!

A részletes tudnivalókat megtudhatod a magyarorszag.hu weboldalon vagy az Önkormányzatod weboldalán (Okmányiroda).

Illeték, milyen iratokat vigyél magaddal, fogadóórák ideje, bejelentkezés, stb...

2009. máj. 23. 13:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!