Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Az miért van hogy mikor h&m...

Az miért van hogy mikor h&m be visszaviszel egy ruhat kicsereled szagolgatja az eladó és megkérdezi nyeglén hordtad e? Csak szerintem megalázó ez a vevőre nézve vajon ez ott a mentalitas, vagy csak ez az eladó volt ilyen?

Figyelt kérdés
Mert mikor bementem meg normalisak voltak a többiek köszöntek stb.és ki van írva hogy vissza lehet cseréltetni a blokkon is rqjta van . Cimkes ruhat csereltem vissza.Hogy is gondolhatják feltételezhetik azt hogy ha hordtam volna visszavinném?
2014. febr. 14. 11:25
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
90%
Azért szagolgatják, mert megnézik, hogy hordtad-e vagy mostad-e. H&m-ben 30 napos határidővel nem csak mérethiba miatt cserélhetsz, hanem bármilyen okból, akkor is ha egyszerűen nem tetszik a ruha. Rengeteg kis tinilány vesz megy 1-1 ruhát majd buliznak benne egyet, hordják őket és 2-3 hét múlva visszaviszik. Sokszor még az árcímkét sem vágják ki belőle, hogy ne kössenek beléjük, ezt a villamoson hallottam nyáron. Sokan így váltogatják a ruhájukat, mindig más boltba mennek, hogy ne legyen feltűnő annyira. Itt gyk-n volt több kérdés, a kérdezők nem értették, mi evvel a probléma. Hozzáteszem nem csak tinik csinálják, felnőtt nőt is ismerek, aki ezt a módszert alkalmazza. Szánalmas. H&m-ban előttem cserélt nemrég 2 kb. 15-16 éves lány ruhákat, relatíve sokat, 5-6 db-ot fejenként, látszott a ruhákon, hogy már voltak használva, az eladó csajon is látszott, hogy tudja, hogy voltak használva, csúnyán nézett, de nem szólt, gondolom nem akart 'hisztizni', mert rengetegen voltak.
2014. febr. 14. 14:26
 12/16 anonim ***** válasza:
88%

Szerinted az a sok tini miért tud mindig más ruhába bulizni? Megvesznek egyszer egy értékesebb darabot, aztán 5-6 alkalommal simán kicseréltetik. Megszagolja, hogy nem-e izzadtál bele, nincs-e kimosva. Ha "új szaga" van és tényleg láthatóan nem hordott, akkor visszateheti az állványra. Ha anyaghibás vagy szétment mosás közben, akkor meg megy a selejtbe. Egy büdös ruhát, aminek amúgy semmi baja nem fognak visszatenni a sztenderre, de selejtbe sem szívesen teszik. Amúgy ha látványosan sok az ilyen csere (már visszaélésszerű) akkor hozhatnak olyan belső utasítást, hogy alaposabban győződjenek meg a ruhák állapotáról.

Hogy miért bunkók néha? Mert a sok csere az eladókon csattan, az a dolguk, hogy eladjanak és fogyjon az árukészlet, ne pedig ugyanazok a darabok forogjanak. A főnökség meg őket fogja cseszegetni. Dolgozz egyszer a kereskedelemben aztán megtudod.

2014. febr. 14. 18:21
 13/16 A kérdező kommentje:
Hát ilyet még nem hallottam. Durva. De akkor is ha már megszagolta érezhette hogy nincs szaga akkor még miért kérdezi meg bunkón hogy hordtam e? Csak azt nem értem hogy ha így állnak a dolgokhoz akkor miért van az amit az egyik vlaszoló is írt hogy a kiírásokkal pl meg amit a hangosban bemondanam bíztatják az embereket hogy vegye meg és hozza vissza... Ráadásul nem is a pénzt kértem vissza csak cseréltem.
2014. febr. 14. 20:10
 14/16 anonim ***** válasza:
80%
Kötelességük megkérdezni, hogy hordtad-e.
2014. febr. 14. 20:36
 15/16 anonim ***** válasza:
93%

Én dolgoztam zaraban, sokan voltak olyanok akik visszaéltek a 30 napos pénzvisszagarival ezért utasitás volt hogy ilyen esetben jobban vizsgáljuk meg a visszahozott ruhákat jeletse ez azt is hogy akár megszagoljuk volt aki egy olyat akart visszahozni aminek határozottan parfüm szaga volt és nem amiatt mert olyan helyen tartotta.

és megerosítem azokat akik azt mondták hogy vannak olyanok akik megvesznek valamit hordjak egy bulin/eseményen aztan vissza csere...

az hogy bunko volt veled az elado az csak az csak rajta múllott, ha jogos a csere és akadékoskodik mond hogy hivja a boltvezetot, ne ird le emiatt az egész boltot :)

2014. febr. 28. 14:19
 16/16 anonim ***** válasza:
88%
ja igen és hozzátenném hogy ugy mennek el bulizni hogy a cimke ott log a ruhan, mondhatom buszkek lehetnek magukra.
2014. febr. 28. 14:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!