A varrónők tudnak horgolni is? Van egy képem egy horgolt
ruháról, és jó lenne ha valaki megtudná csinálni.
Ismertek valakit, aki segítene?
Figyelt kérdés
2014. febr. 10. 12:33
1/7 anonim válasza:
Valószínűleg tud a többség, de nem feltétlenül. Abban viszont biztos lehetsz, hogy egy vagyonért csinálná meg, elég időigényes meló lenne.
Inkább egy ügyes kezű nyugdíjast keress, olcsóbban megcsinálja neked és valószínűleg gyakorlottabb is a horgolásban. Esetleg nézz szét meskán, hátha találsz egy megfelelő eladót, aki vállalja.
2014. febr. 10. 12:37
2/7 anonim válasza:
Szerintem nem. Az két különböző dolog, és nem is tanítják sehol. Horgolni már csak az idősebb nyugdíjasok tudnak, és az, aki megtanulta a nagymamájától.
A Meska jó ötlet.
2014. febr. 10. 12:47
3/7 anonim válasza:
Nem tudnak, a varrás és a horgolás két teljesen különböző dolog.
Szerintem is Meskán keress olyat, aki foglalkozik horgolással.
2014. febr. 10. 13:02
4/7 anonim válasza:
Ismerősöm a netről tanult meg horgolni. Amúgy nem nagy cucc, a mamám is horgol és pillanatok alatt csinált nekem egy sapkát.
2014. febr. 10. 13:38
5/7 anonim válasza:
Nyugdíjasok? Elég sokan horgolnak akik nem nyugdíjasok (pl én is pedig még csak 30 vagyok). De sajnos csak megerősíthetem amit a többiek mondtak (bár képet nem tettél fel): egy teljes ruha oltári nagy munka lenne, több hét... amit meg is kell fizetni. Esetleg ha vastagabb fonalból készült ruháról van szó, akkor érdemes nekifogni, amúgy nem.
2014. febr. 10. 14:20
6/7 anonim válasza:
Varrónő valószínűleg nem vállalja. De azért van különbség egy horgolt ruha képe és a teljes horgolásminta között. Utóbbi hiányában próbahorgolást csinálni, mintát elemezni, tervezni is kell. Inkább a Meska, itt nem csak horgolásbéli tudás szükséges. (Viszont tényleg egy vagyon és alsó hangon négy hét. Nagymamám annak idején horgolt egy estélyit, ennyi időbe telt neki. Akkori árak szerint egy kisebb vagyont fizettek érte.)
2014. febr. 15. 02:54
7/7 anonim válasza:
Kedves Menyasszony!
Most fejezek be egy horgolt menyasszonyi ruhát. 2 évig készült. Ha érdekel, szívesen megmutatom.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!