Nem gondoltam volna, hogy vannak, akik maguk is elhiszik. Mi a véleményetek? Szimplán buta, vagy magának is hazudik, esetleg ezzel akar kitűnni?
Múlt héten szembesültem egy furcsa dologgal. Semmiféle vitát nem szeretnék kiváltani itt, csak a véleményetekre lennék kíváncsi.
Azt hittem, mindenki tisztában van azzal, hogy 10-20 ezer Ft-ért nem lehet eredeti designer termékeket kapni. Múlt héten azonban egy lány állítítására leesett az állam... Meg volt róla győződve, hogy 15 ezerért ő eredeti LV táskát vett. És ezt elő is adta mindenkinek!
Azt hittem először, hogy viccel! :D De nem, ő tényleg elhitte...
Nektek mi a véleményetek erről?
Hogy magasról teszek rá, hogy eredeti-e vagy sem.
Egyébként használtat kaphatott ennyiért. Miért is ne? Van ismerősöm, aki ingyen is hozzád vágja a vagyonokért vesztegetett cuccait, ha neki már nem kellenek.
Igen, vannak, akik elhiszik. Sok emberrel aránylag könnyű elhitetni azt, amit amúgy is szeretnének elhinni.
(És ez nem csak a divat világára igaz.)
Nem vagyok járatos ilyen téren, táskát 5000-nél drágábban még sosem vettem, szóval ha valaki azt mondaná, hogy 15-ért márkásat vett, biztos nem gondolnám azt, hogy hazudik.
Nem kell egyből butának nevezni senkit, főleg ilyen semmiségért.
Első, nekem vannak eredeti ruháim, kiegészítőim. Hidd el, senkihez sem "vágnám hozzá" az 1400 eurós táskámat 15 ezer Ft-ért.
És nem is hittem volna, hogy valaki elhiszi, hogy egy majd' félmilliós Louis Vuitton táskát megkap 15 ezer Ft-ért. Ráadásul úgy, hogy az még csak nem is hasonlít az eredetire, és silány műanyag.
Az a véleményem, hogy 15000 Ft-ért nagyon szép eredeti bőr, vagy akár márkás (Zara, Bershka) táskát lehet kapni. Miért veszi meg valaki a gagyit ennyiért? Talán hasonlítani akar? Vagy látszólag olyan társadalmi csoporthoz tartozni, ahová szeretne bekerülni?
Na ez az, nekem eddig a kérdésig lövésem sem volt róla, hogy ez ennyire drága :D
Bár elismerem, aki ilyen gagyi márkás holmit vesz, az valószínűleg törődik annyit a divattal, hogy velem ellentétben tisztában van az árakkal.
De akkor sem értem, hogy ez téged hogy idegesíthet ennyire. Villogjon a táskájával, ha akar, nagy kárt nem csinál.
Nem idegesít, de azt nem tagadom, hogy zavar.
Szeretem a divatot, a divatházak termékei számomra mind műalkotások. Ezeknek a több száz év alatt felépített cégeknek a dolgai kézzel készülnek, alázatos munkával.
Ezért sajnálom azt, hogy vannak olyan emberek, akik fennhordott orral, kényesen viselik a pár ezer ft-os gagyi változatokat. Ez a lány is ilyen, büszkén, másokat lenézve sétálgat a hamisított táskájával, miközben szóvá is teszi, hogy "nééézd, eredeti Luisz Vííítonom van"!
Nem mondtam neki semmit, egyik ismerősünk barátnője, összefutottunk, 2 percig kibírtam, míg a fiúk váltottak 3 szót. Érdekes, én sosem sipítanám azt, hogy éppen milyen márkát viselek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!