Aki már vásárolt az ebayen mi a véleménye róla?
-igen, jó.
-annyira megbízható, amennyire az adott eladó, akit választasz
"kitudja mennyivel többet kell fizetni?"
-TE, ha kicsit utánaolvasol annak, hogy milyen pluszköltségekkel járhat külföldről (az EU-n kívülről) rendelni.
Művelődj:
1-es!
De láma vagy!
PONT ANNYIT VESZ LE, mint amennyi oda van írva az ELADÓ ÁLTAL MEGJELÖLT PÉNZNEMBEN!
A forintár, ha a magyarra fordított oldalt használod BECSÜLT!
Én vásároltam már ott többször. Általában oda van írva, hogy az eladó mennyire megbízható, %-ban.
A vámfizetés attól függ, hogy EU-n kívüli országból jön-e. EU-n belül nem kell vámot fizetni. Én általában USA-ból vagy Hong-Kong-ból rendeltem eddig, egyszer kellett vámot fizetnem. Arra nem jöttem rá, hogy miért pont akkor és máskor miért nem kellett. Ha jól emlékszem 27% körül van a vám. De azt nem a vásárláskor szedik le a számládról, hanem a kézbesítés előtt keres meg a posta vagy a futárszolgálat a vámügyintézéssel kapcsolatban.
6: EU -n kívülről magánszemély 150 € értékig vámmentesen hozhat be cuccot.
Nekem még soha nem kellett fizetnem és mindig megkaptam, amit rendeltem.
7-es
Köszi az infót! Én kb. 50.000. Ft értékben rendeltem, amikor fizetnem kellett, akkor ez az értékhatár miatt lehetett.
Viszont egy ismerősöm 1 db inget rendelt, ami kb. 12.000. Ft és azért kellett fizetnie vámot :S
De egyébként nekem is mindig minden rendben megérkezett :)
Már megint a szezont a fazonnal.
Vám 150 euró felett. DE a vámtétel ELENYÉSZŐ.
Amit TI fizettetek az az IMPORTÁFA! Mértéke 27 % és jogi személytől rendelt termék esetén (=értsd: pl.: online boltból, egy márka webáruháza...stb) 22 euró felett kell fizetni, ha magánszemélytől rendelsz, akkor 45 euró felett (-> az ebay-ről többnyire magánszemély "nevében" küldik a csomagokat, de van, hogy céges borítékban kapod csatolt számlával).
Ebbe az értékbe beleszámít a postaköltség is!
Előfordul, hogy valakinek nagyobb értékű csomagja is átcsúszik, és vám és importáfa fizetés nélkül megússza, de jobb azért számolni vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!