Miért van, hogy sokszor azok fáznak meg akik melegen felöltöznek?
Mert ha bent is ebben vagy (márpedig a farmerodat csak nem húzod le a suliban), akkor kimelegszel, leizzadsz és így könnyebben megfázol, ha aztán kimégy.
- ez egy lehetőség
A másik: ők edzettebbek. Többet mozognak, egészségesebben táplálkoznak, ellenállóbb a szervezetük.
A megfázás egy elsősorban érintéssel terjedő felsőlégúti vírusos fertőzés, a közhiedelemmel ellentétben semmi köze a fázáshoz. Hidegben az emberek többet tartózkodnak zárt térben, így könnyebben továbbadják egymásnak, ennyi.
Moss kezet gyakrabban, és lehetőleg ne fogdosd az arcod, törölgesd az orrod szabad kézzel/kesztyűvel. Tömegközlekedési eszközökön pláne figyelj erre oda.
Attól, hogy saját érzésed szerint sok gyümölcsöt eszel, még nem biztos, hogy helyén van az immunrendszered. A náthát pedig amúgy sem a hideg okozza elsősorban, tehát az, hogy melegen felöltözöl, megint csak nem garancia. Amúgy pedig épp azok rontják el, akik már 10 fokban bundás cipőben-tundrabugyiban-télikabátban nyomulnak, mert akkor mit veszel magadra -15 fokban, ami simán lehet még télen? Edzeni kell a szervezetet. Persze nem azt mondom, hogy alulöltözötten rohangálj, mert a tüdőgyulladás sem kellemes. :D De a finnek sem poénból ugrálnak szauna után a jeges vízbe.
De a legjobb, ha megkérdezed a háziorvosod, hogy mit javasol. Valami vitaminkészítményt sem ártana szedned, csak zöldség-gyümölcsből manapság szinte lehetetlen fedezni a szükségletet, legalábbis ha már egyszer hiány van.
Én is nagyon fázós vagyok. Ma is volt rajtam vékony hosszú ujjú, nagyon vastag pulcsi és egy bélelt mellény,és majd meg fagytam,míg az egyik osztálytársam csupán egy szál pólóban volt egész nap.
Nem tudom,hogy mitől függ,de sok ember van így.
14/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!