Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Plázacica? Miért kell megítéln...

Plázacica? Miért kell megítélni mindenkit külső alapján?

Figyelt kérdés

Hallottam már vadidegenektől ezt a megjegyzést és még durvábbat is rólam...Nos magamról:külső:igen,csinosan öltözök,sminkelek(de nem túlzásba),világosvörösre festem a hajamat(mégcsak szőkének sem mondható igazán),hosszű körmeim vannak(nem mű,bár úgy néz ki)

belső:én nem nyávogok,nem nyilvánul meg a viselkedésemben semmi plázacicás és más sem,mindenkivel próbálok kedves lenni,a barátaimat nem külső alapján válogatom,egyetemista vagyok,mégcsak nem is az a nagy bulizós,szabadidőmben néha festek,írok.nos ez vagyok én.nem mintha érdekelne vadidegenek véleménye(mármint akik keplázacicáznak),de az emberek miért ítélnek csupán az alapján,hogy néz ki,hogy öltözik...Én így érzem jól magam,és kész.

2009. aug. 12. 00:23
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
75%
Hülye kérdés. Azért kell a külső alapján megítélni, mert ez áll rendelkezésre a megítéléshez. Aki boszorkánynak öltözik ne csodálkozzon ha megégetik.
2009. aug. 12. 11:33
 12/25 A kérdező kommentje:
jajj szinte már gondoltam,hogy ez lesz,amikor elküldtem a kommentet.nem veszed észre,hogy azért van idézőjelbe téve?nem azt mondtam,hogy nincs stílusa,hanem azt,hogy konkrétan nem különíthető el rockernek,metálosnak,plázap!csának,stb)nem azt mondtam,hogy nem a csinos lányok mondják...ők is csinosak,és igen,én is "átlagos" vagyok,úgy mint ők(itt csak azért van idézőjelbe,mert visszautaltam a saját előző kommentemre a gyengébbek kedvéért)...amúgy meg ezt nem azért írtam,mert nem tetszett a válaszod,hanem azért,mert van egy konkrét kérdés,és arra kellene válaszolni,nem azt kellene figyelni,hogy melyik szavamba köthess bele,de ezt már észrevettem más kérdéseinél is,hogy valaki csak azért jön fel ide,hogy az egekig lecsesszen mindenkit.
2009. aug. 12. 11:35
 13/25 A kérdező kommentje:
amúgy mek köszönöm a 09: 41-esnek meg az utána szólónak is,tőlük legalább a kérdésre kaptam választ.az előttük szólónak meg üzenem,hogy te abból hogy csinos,miért vonod le,hogy én 10 000ezreket költök egy hülye pólóra?hát képzeld,nagyon nem...én se költök többet rá,mint te.
2009. aug. 12. 11:38
 14/25 A kérdező kommentje:
amúgy meg "anyucimat" meg "apucimat" kihagyhatod ebből,mert apucim nincs,mivel felénk se néz évek óta,anyám minimálbérből él,és nemis a pasim "tart el"(most biztos megkérdezed,hogy akkor miből tellik,de képzeld,ösztöndíjból/bár ez is biztosan dicsekvés/)
2009. aug. 12. 11:42
 15/25 anonim ***** válasza:
91%

Ez már csak így megy... Az emberek nagyon gonoszak tudnak lenni. Mi például a családdal 2 évvel ezelőtt egy másik kontinensre utaztunk 1 hétre nyaralni. Apámnak x időbe telt amíg kemény pluszmunkákkal összespórolta a pénzt. Az iskolában persze az ofőm kikotyogta az osztálynak, hogy hol vagyok és amire hazaértem a fél suli arról beszélt. Azóta el vagyok könyvelve, hogy milyen jó az én családomnak, meg "szórják a pénzt", mindent megkapok, el vagyok kényeztetve stb. Szóval szerintem szánalmas és nevetséges, akik így állnak hozzá a dologhoz. Főleg, hogy semmit nem is tudnak rólam és a családomról (amint mondtam, rengeteget dolgozott apám ezért).

Ezenkívül az is érdekes, hogy ha teljesen normálisan nézek ki (sima farmer, felső), de felveszek egy magassarkút, illetve szőke a hajam és végigmegyek az utcán olyan gyilkoló tekinteteket látok sok lányon, hogy hihetetlen.

Szóval szerintem ez az emberi, elsősorban női természet.

2009. aug. 12. 12:29
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

Nálam is ez a helyzet, bár engem nem néznek "plázacicának". Nem követek semmilyen stílusirányzatot, tehát nem vagyok besorolható. Mondjuk azt, hogy ekcentrikusan öltözködöm, de persze csinosan. Ha végigmegyek az utcán, mindenki elkezd bámulni, gyilkoló tekintetek hada szegeződik rám, pedig a fővárosban élek. A lányok már csak ilyenek. Általánosítanak..tudom, hogy ez egy kicsit zavar, de nem tudsz ellen mit tenni. Én volt, mikor már nagyon kiakadtam, levettem a magassarkút, felvettem egy tornacipőt, egy farmert egy sima pólóval és ugyanúgy megbámultak. Amúgy is kevés önbizalmam van, de ha bámulnak, akkor mindig azt hiszem, hogy biztos hülyén nézek ki. Tehát nem kell foglalkozni senkivel, öltözz úgy, ahogy neked jó. Szép napot:)

16/L

2009. aug. 12. 13:01
 17/25 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat :)
2009. aug. 12. 13:06
 18/25 anonim ***** válasza:

Nem tudsz mást tenni, bele kell törődni. A helyzet az, hogy úgysem tudsz mindenkinek megfelelni, ezért nem a külsődön kell változtatni, hanem a belsődön. Ezalatt a hozáállásodat értem. Bár írtad, hogy nem érdekel mit mondanak- de ha valóban nem érdekelne, akkor nem is foglalkoztatna a kérdés :) Egyébként nincs ezzel baj, csak az a lényeg, hogy a "beszólogatásokat" nem szabad komolyan venni. Egy őszinte és megfontolt kritikán igenis el kell gondolkodni, de ez más.

Őszintén szólva én azt sem értem, hogy miért kell kiakadni a plázás lányokon. Amíg magukkal, meg a társaságukkal foglalkoznak, addig nekem mi közöm lenne hozzájuk?

A másik, amit nem értek az, hogy miért jó valakinek, ha önmagának is hazudik? Ha valaki önmagában tisztába teszi a dolgokat, akkor sokkal könnyebb lesz az életben minden. Senki nem tudja meg azokra a kérdésekre a választ, hogy Tényleg jól érzem így magam? Tényleg nem tetszik? Tényleg nem cserélnék vele egy napra?

Egyébként a beszólogatásokhoz visszatérve. Például ezen az oldalon miért nem olvasunk olyanokat, hogy egy "goth" "emo" vagy "rovker" arról panaszkodott volna, hogy beszólt neki egy "plázacica"? Mert ők nem másokkal foglalkoznak.

Manapság egyébként már mindenki annyira "egyedi" akar lenni, hogy kezd eltűnni a stílusosság.

2009. aug. 12. 13:11
 19/25 A kérdező kommentje:
így igaz,és abban is igazad van,hogy valahol bánt,csak sosem tudtam megérteni,hogy valaki hogy veszi a bátorságot arra,hogy számára idegeneket minősít bizonyos szavakkal.De igaz minden,amikt írtál,köszönöm neked is.
2009. aug. 12. 13:43
 20/25 anonim ***** válasza:
én is megkaptam ezt a "jelzőt" sokszor de én bóknak vettem xD plázacica...hhhmm...szeret vásárolgatni csinosan öltözik sminkel magassarkú...végül is ilyen vagyok és attól lehetek inteligens is nem?? én már nem is veszem a plázacicaságot sértésnek xD volt hogy valaki le plázacicázot erre én "oh köszi kedves vagy:)" és elmentem. csak nézett és zöld volt az irígységtől ;) 15/L
2009. aug. 12. 14:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!