Ciki ha valaki nem márkaboltokban vásárol? 18/L
Sosem szoktam drága divatboltokban vásárolni (Zara, New Yorker, Mayo Chix és társaik), inkább csak a kínaiban.
Eddig nem is zavart, csak egyre több embertől hallom vissza (többek közt itt is), hogy milyen ciki a kínai.
Attól, hogy nem költök tizenezreket egy ruhára, még tudok ízlésesen öltözködni. Mikor lett ez ciki?
A sminktermékekből is csak a középkategóriásat engedhetem meg magamnak, parfümökből pedig csak EDT-t veszek. (75 ml, 3-4000 Ft-ért).
Ettől még ugyanúgy adok magamra és ápolt vagyok, mint akik divatboltokba hordják a fizetésüket (vagy netán a szüleikét).
Tényleg kellemetlenül kéne éreznem magam?
18/L
egyáltalán nem. Inkább azt tartom nevetségesnek, amikor valaki elkölt egy pólóra 10ezret, mert mekkora márka...
Igazából ami kell a jó kinézethez, az az ÍZLÉS. Csinos barátnőm kínaiból, teszkóból, piacról öltözködik, hihetetlen jó érzéke van a ruhák és kiegészítők összeválogatásához.
Nem ciki, és ha nem engedheted meg magadnak a drágább ruhákat, akkor nem tudsz mit tenni.
Most mondhatnám, hogy szerintem törekedj a minőségre a mennyiség helyett, de ha Te azt gondolod, hogy ízlésesen öltözködsz, akkor meg kit érdekel, hogy mit gondolnak mások? :)
a poén az hogy a new yorker se sokkal drágább mint a kínai...
mondjuk én alapból nem vásárolnék kínaiban, egyrészt az említett okból, vagyis nem sokkal olcsóbb mint egyes fast fashion boltok (pl newyorker), másrészt ritkán lehet kifogni normális minőségű ruhát, harmadszor pedig a falra mászok attól, hogy a legegyszerűbb ruhát is telecsicsázzák felirattal, mintával vagy strasszkövekkel..
Én is kínaiból öltözök. Meg mifelénk kb. csak az van, meg 1-2 drága butik, kevés ruhával.
Egyébként New Yorkerben én ha voltam se láttam semmi ízlésest. Legalábbis nekem nem tetszenek a mesefigurás, meg ilyen-olyan mintás pólók stb.
Itthon az egyik kisebb boltban (ami kb. ugyanaz, mint a kínai) van egy Mayo Chix részleg. Hát én ott szép ruhát még nem láttam. Csicsás ugyan úgy, olyan r*bancosnak hat nekem. Akinek tetszik, hordja.
Kínaiban tény, hogy sok a csicsás, de ott is lehet találni normális, csicsamentes ruhát, csak keresni kell. És nekem nem mennek szét 2 hordás után.
Jó, ha kicsit többet tudnék szánni ruhára, biztos elmennék C&A-ba meg H&M-be, mert az ottani ruhák jobban tetszenek. De a kínai is jó nekem.
20/L
Én is ott veszek ruhát, 5000 - ért vettem egy cipőt, ami még mindig kitart, semmi baja, csak annyi, hogy már nem olyan fekete, mint régen...de a cipők nagy átlagban bénák.
Póló: szerintem jók és szépek is.
Nadrág: Vettem 3500 Ft - ért csőnadrágot és még mindig jó. Csak már kezdem kinőni.
Többi kiegészítő satöbbi: sapkát, sálat, kesztyűt lehet kapni nagyon jó árért, csak egy pár száz forinttal többe kerül a jobb minőségű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!