Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Ciki ha valaki nem márkaboltok...

Ciki ha valaki nem márkaboltokban vásárol? 18/L

Figyelt kérdés

Sosem szoktam drága divatboltokban vásárolni (Zara, New Yorker, Mayo Chix és társaik), inkább csak a kínaiban.

Eddig nem is zavart, csak egyre több embertől hallom vissza (többek közt itt is), hogy milyen ciki a kínai.

Attól, hogy nem költök tizenezreket egy ruhára, még tudok ízlésesen öltözködni. Mikor lett ez ciki?

A sminktermékekből is csak a középkategóriásat engedhetem meg magamnak, parfümökből pedig csak EDT-t veszek. (75 ml, 3-4000 Ft-ért).

Ettől még ugyanúgy adok magamra és ápolt vagyok, mint akik divatboltokba hordják a fizetésüket (vagy netán a szüleikét).

Tényleg kellemetlenül kéne éreznem magam?

18/L

2012. aug. 14. 13:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
73%
én nem szoktam kinai boltokban vásárolni, mert én alapba rosszul vagyok azoktól a boltokból, meg a termékekből, és azt is utálom, hogy párszor hordom a ruhát, és tönkre megy... de attól még egyáltalán nem ciki, szerintem kínai boltokból is lehet ízlésesen felöltözni, de ugyanúgy pl. a new yorkerből is fellehet öltözni ízléstelenül.
2012. aug. 14. 13:43
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
egyáltalán nem az.. szerintem inkább az a gáz, ha valaki csak csak a legmárkásabb ruhákat veszi fel és hangoztatja, hogy ő nem venne fel soha kínai szart, sőt le is nézi azokat, akik nem 40000 ft-s cuccokat hordanak..
2012. aug. 14. 13:49
 3/11 anonim ***** válasza:
84%

egyáltalán nem. Inkább azt tartom nevetségesnek, amikor valaki elkölt egy pólóra 10ezret, mert mekkora márka...

Igazából ami kell a jó kinézethez, az az ÍZLÉS. Csinos barátnőm kínaiból, teszkóból, piacról öltözködik, hihetetlen jó érzéke van a ruhák és kiegészítők összeválogatásához.

2012. aug. 14. 13:50
 4/11 anonim ***** válasza:

Nem ciki, és ha nem engedheted meg magadnak a drágább ruhákat, akkor nem tudsz mit tenni.

Most mondhatnám, hogy szerintem törekedj a minőségre a mennyiség helyett, de ha Te azt gondolod, hogy ízlésesen öltözködsz, akkor meg kit érdekel, hogy mit gondolnak mások? :)

2012. aug. 14. 13:50
 5/11 anonim ***** válasza:
Dehogy ciki. Ebből már egyenesen következik, ha nem vagy tehetős, akkor ciki vagy? Ugyan már. Egyébként a New Yorker és társai sem márkás holmik. Ugyanúgy kínai. Csak annyi, hogy a plázákban árulják őket.
2012. aug. 14. 14:04
 6/11 anonim ***** válasza:
73%

a poén az hogy a new yorker se sokkal drágább mint a kínai...

mondjuk én alapból nem vásárolnék kínaiban, egyrészt az említett okból, vagyis nem sokkal olcsóbb mint egyes fast fashion boltok (pl newyorker), másrészt ritkán lehet kifogni normális minőségű ruhát, harmadszor pedig a falra mászok attól, hogy a legegyszerűbb ruhát is telecsicsázzák felirattal, mintával vagy strasszkövekkel..

2012. aug. 14. 14:30
 7/11 anonim ***** válasza:
Ha ízlésesen fel tudsz onnan öltözni, akkor szerintem nem ciki, ha jól érzed magad a vásárolt cuccokban, nehogy mások miatt gondold azt, hogy ciki. Mellesleg az általad felsorolt boltok nincsenek messze a kínai minőségtől, csak drágább, de nem minőségiek. (Én Esprit-rajongó vagyok, általában leárazáskor vásárlok, most is 6000-ért vettem egy tök jó pulcsit, és 2000-ért pólót, nem sokkal több mint a kínai, és szuper-tartós, van olyan Esprit pulcsim, amit 11 éve hordok, ha leosztom az árával jobban jövök ki vele mint a kínaival.)
2012. aug. 14. 14:49
 8/11 anonim ***** válasza:
48%
Dehogy ciki. Én is kínaiból öltözködöm és soha nem szóltak be, hogy hogy nézek már ki. Szerintem kínaiban is lehet jó cuccokat találni, csak nagy szerencse kell hozzá, pl. tőlem is mindig kérdik, hogy hol vettem ezt a jó felsőt, aztán mikor mondom, hogy kínaiban akkor meg csak néznek, hogy el nem hiszik, hogy ott ilyet is lehet találni :)
2012. aug. 14. 15:28
 9/11 anonim ***** válasza:

Én is kínaiból öltözök. Meg mifelénk kb. csak az van, meg 1-2 drága butik, kevés ruhával.

Egyébként New Yorkerben én ha voltam se láttam semmi ízlésest. Legalábbis nekem nem tetszenek a mesefigurás, meg ilyen-olyan mintás pólók stb.

Itthon az egyik kisebb boltban (ami kb. ugyanaz, mint a kínai) van egy Mayo Chix részleg. Hát én ott szép ruhát még nem láttam. Csicsás ugyan úgy, olyan r*bancosnak hat nekem. Akinek tetszik, hordja.

Kínaiban tény, hogy sok a csicsás, de ott is lehet találni normális, csicsamentes ruhát, csak keresni kell. És nekem nem mennek szét 2 hordás után.

Jó, ha kicsit többet tudnék szánni ruhára, biztos elmennék C&A-ba meg H&M-be, mert az ottani ruhák jobban tetszenek. De a kínai is jó nekem.

20/L

2012. aug. 14. 19:16
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Én is ott veszek ruhát, 5000 - ért vettem egy cipőt, ami még mindig kitart, semmi baja, csak annyi, hogy már nem olyan fekete, mint régen...de a cipők nagy átlagban bénák.

Póló: szerintem jók és szépek is.

Nadrág: Vettem 3500 Ft - ért csőnadrágot és még mindig jó. Csak már kezdem kinőni.

Többi kiegészítő satöbbi: sapkát, sálat, kesztyűt lehet kapni nagyon jó árért, csak egy pár száz forinttal többe kerül a jobb minőségű.

2012. okt. 22. 14:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!