Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Miért mondják sokan azt, hogy...

Miért mondják sokan azt, hogy fiúk/férfiak ne hordjanak nyáron szandált vagy papucsot?

Figyelt kérdés

2012. máj. 27. 20:52
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
40%

10-es válaszoló! 110%-ban egyetértek veled és a szívemből szóltál. Én kb 7 éve próbálom ezt bizonygatni mindenféle fórumokon (pl az Indexen "Szandálosodó férfiak, frivol öltözködés" című topicnyitással) és itt nálunk Magyarországon olyan tömény ellenszenvbe ütközöm azért, amiért a buzzipapucsosokat és a szandálosokat "leszólom" vagy legalábbis van véleményem róluk.

Én az alábbi ítélkező jelzőket kaptam már meg itt-ott fórumokon a szandálellenesség miatt: "nyárspolgári", "maradi", "hülye", "provokátor", "szűk látókörű", "külsőségek embere" "simán idióta" meg kinek képzelem magam, hogy ki merem írni a netre, hogy aki saját magát és a másikakat is komolyan veszi, az nem vesz fel ilyet. Pedig tényleg ez van, nem azért, hogy a külsőségek szerepét túlértékeljük, de ennyire lehetne már egy férfi valóban férfi és saját magát is tisztelhetné annyira, hogy hivatalos, munkajellegű, ügyintézős stb alkalmakra nem alacsonyítja le magát ennyire.

A papucs nálam a kertkapuig kap útvonalengedélyt, de ez is csak ilyen Crocs-szerű, tehát nem fliplop. Olyanom nincs. Szandálom sem. A szandált esetleg elfogadom, ha valaki túrázni felveszi, bár a praktikusságát erősen megkérdőjelezném. Akkor más inkább egy jól átszellőző (van ilyen) sportcipő, pamut sportzoknival.

Amúgy egy érdekes adalék: itt nálunk Magyarországon régen is voltak meleg nyarak, de pl a 70-es, 80-as években tizedennyi férfin nem láttam semmiféle nyitott lábbelit. a 90-es években is kevesebbet még. Nekem egy afféle elsnasszosodási folyamatnak tűnik.

2012. máj. 31. 07:02
 12/18 anonim ***** válasza:
52%

Hülyeség. Ma más időket élünk, semmi gond nincs vele, ha a pasik is szandálban, papucsban mászkálnak.

Persze, ha ápolt a lábuk.

És valóban nem üzleti tárgyalásra való.

Kirándulásra, városban mászkálásra azonban ma már teljesen elfogadott nekik is.

És ez így van jól.

Nem érdekel sem az, hogy a hülye digók miben mászkálnak Genovában (bőrcipő, zokni nélkül, olaszokra jellemző, undorító), sem egyesek macho-divat elvárásai.

2012. jún. 2. 14:49
 13/18 anonim ***** válasza:
11-es vagyok. Nem is baj, hogy nem vagyunk egyformák, mi emberek. Mindenki saját magát pozicionálja a társadalomban a maga által választott külsőségekkel. Aki saját magát annyira tartja, hogy elslattyog egy strandpapucsban mindenhol, lelke rajta, aki pedig ad magára, az másképp "lábbelizi" fel magát.
2012. jún. 3. 07:46
 14/18 anonim ***** válasza:
61%

Szia 11-es!

Olvastam még régebben az indexes topicodat (én is írogatok ott néha), és elkeserítő volt látni, hogy az emberek többsége, gyakorlatilag téged nézett különcnek...

Régen én is próbáltam "téríteni" az embereket, de már abszolút letettem róla, gyakorlatilag nem érdekel, hogy ki mit vesz fel, nagyon jól írtad, az öltözködésével is mindenki magát minősíti.

Nekem kedvencem még, amikor ismerősi körben a szandálos, papucsos fiatalember szidja a kormányt, az egész világot, hogy miért keres ötöd annyit, mint a nyugat európai hasonló munkakörben dolgozó kolléga. Hát talán fel kéne normálisan öltözni, mint egy nyugat európai munkaerő. Az ország felemelkedése -bármilyen hihetetlen is - ilyen kis "apró" dolgokon múlik.

Van még egy érdekes megfigyelésem: Van egy gyerekkori barátom, pár munkahelyen is dolgoztunk együtt, soha nem hordott szandált vagy papucsot, aztán MEGNŐSÜLT, először az asszony ráerőszakolt egy olyan szandált, ami még cipőnek is elment volna, aztán váltott egy teljesen nyitott szandálra, tavaly nyáron meg már rövid nadrágban és flip-flopban járt a munkahelyre. Szóval ebben az igénytelen öltözködésben szerintem a nők keze is vastagon benne van...

2012. jún. 4. 10:14
 15/18 Yngve ***** válasza:

8-as: ha a mondandómból ezt a következtetést vontad le, és ennyire szélsőségesen gondolkodsz róla, akkor nem tudom ebbe a vitába érdemes-e beszállnom. nem, inkább kihagyom.

üdv: a 21. századi futurista :p (köszi, tetszik)

2012. jún. 5. 17:50
 16/18 anonim ***** válasza:
14-es, te biztos homokos vagy. A homoszexuális férfiak ilyenek, hogy állandóan öltöny, bőrcípő, jajj a hajam, jajjam a borostám. Amelyik férfi egy másik férfinak akar tetszeni, az homokos. Te az vagy, hittérítő. :)
2012. aug. 19. 13:23
 17/18 anonim ***** válasza:
Akinek van némi igénye az öltözködésére az homokos. Értelmes meglátás...
2012. aug. 19. 13:27
 18/18 anonim ***** válasza:

11 illetve 13-as vagyok. A 14-esre reagálva: örülök, hogy tetszett az a szellemiség, amit próbáltam meghonosítani több/kevesebb (inkább az utóbbi) sikerrel.

A buzzizóknak meg annyit, hogy az igényesség, az, hogy valaki ad magára, stílusosan öltözik, az nem jelenti automatice azt, hogy szexuális irányultsága homoszexuális lenne. Nekem amúgy sokkal buzzancsosabb az, amikor egy férfi szabadon láthatóvá teszi a lábujjait és valahogy a mai ifjú srácok is sokszor olyan femininnek tűnnek. Sok ilyen pózolós fotón látom, a kis mezítlábukkal, hurkapálca alkatukkal, bermuda nadrágban, cicafiús arckifejezéssel pozőrködnek a tükörben. Atléta trikó vagy rózsaszín póló még meg is koronázza.

2012. aug. 19. 21:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!