Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Az ilyen plattformos magassark...

Az ilyen plattformos magassarkúkban, hogy lehet járni?

Figyelt kérdés

Kaptam egy kb ilyen plattformos cipőt ajándékba, csak az a baj h nem nagyon tudok benne lenni.

Nem szoktam hétköznap hordani magassarkút, csak alkalmakra, de pl egy 7 centis magassarkúban voltam már 10-12 órát egy esküvőn. Nem azzal van a baj, hogy nem tudnám hordani a sima magassarkút, csak nem is tetszenek, meg attól félek h mindenki engem néz h milyen béna vagyok benne.

De megkaptam most ezt a cipőt, és alkalmakkor szeretném hordani olyan pár óra hosszát. Meg olyan furán is lehet ezekben a cipőkben járni, mivel az alján ott van a vastag plattform.

Tudnátok tanácsot adni, hogy mit csináljak, ti hogy tanultatok meg benne járni?

Itt egy hasonló cipő: [link]

2012. máj. 16. 16:03
 1/8 anonim ***** válasza:
Megsúgom, hogy ezekben a cipőkben sokkal könnyebb járni hosszú távon mint egy "sima" magassarkúban. Én is nemrég vettem egy ehhez hasonlót. Mivel maga a talp rész is magasabban van, ezért könnyű benne a járás. A sark magasságból vond le a lábujjaknál mért talp részt és így kapod meg hogy valójában milyen magas is. Nagyon durvának tűnik, de ha igazából megnézed, akkor az első látásnál kb 3cmvel kisebb amiben járni kell. Én is nemrég voltam az én hasonló cipőmben esküvőn, utazással együtt 12órát simán kibírtam :)
2012. máj. 16. 18:08
 2/8 A kérdező kommentje:

Tényleg, igazad van!

De nekem annyiból nehéz h olyan instabilnak érzem :)

Meg gondolom te alapból szoktál hordani magassarkút.

2012. máj. 16. 19:03
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Én sem hordok magassarkút csak alkalmakkor. Ugyanilyen cipőm van nekemis, de nem annyira nehéz mint amennyire tűnik. Én csak a sok gyakorlást tudom javasolni nekem is úgy sikerült megtanulnom járni benne. Ha tudsz otthon járkálj ebbe vagy pár percig / óráig, ha sokat van rajtad megszokod. :)
2012. máj. 16. 19:52
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm, fogok gyakorolni :)

Jól hangzik, h te is megtanultál benne járni :)

2012. máj. 16. 20:39
 5/8 anonim ***** válasza:
Első válaszoló vagyok. Kb hetente 1x van rajtam magassarkú, az is csak ha rossz idő van és az is "csak" 6cm. Én úgy kezdtem, hogy először volt egy papucsom ami 2-3cm magas lehetett. Mikor abban stabil volt a járásom vettem nagyobbat nagyobbat nagyobbat most meg már van egy 8cm-s magassarkúm, ami nem ázik be, úgyhogy esős időben szigorúan csak az van rajtam :) Én is ajánlom a sok gyakorlást, a platformban én is sokat járkáltam otthon, meg emeletes a házunk úgyhogy pl ha feljöttem berakni egy mosást akkor is abban jöttem, hogy addig is szokjam. Ajánlom, hogy ha van a házatok környékén olyan hely ahol nem lát sok ember és az út nem egyenes (pl nálunk a hátsó kert pont ilyen, tele van "akadályokkal" gödrökkel meg ilyenek) akkor ott is gyakorolj sokat, mert ha azon tudsz szépen járni, akkor egy házban vagy szép sima úton már nagyon könnyű lesz. Egyszer olvastam valahol, hogy magassarkúban úgy kell járni, hogy kihúzod magad, és az állad vízszintesen tartod, és előre nézel. Én úgyvoltam vele hogy "ááhh ezt én így szoktam" ahha..persze..ahogy én azt elképzeltem..folyton lefele néztem :D Kipróbáltam ezt a módszert, hát kihúzva, popsi kinyomva, állat föl, magam előtt kiszúrtam egy pontot, és így gyakoroltam a folyosón. Sokkal stabilabb lett a járásom még a legmagasabb cipőkben is. Persze ha ezt a technikát csinálod mikor mész az utcán (ami nem könnyű de sokkal szebb látvány lesz ahogy mész és stabilabbnak érzed majd magad), nem tudsz majd sietni, csak szép lassan menni, szóval ha buszra mész, indulj 5perccel előbb ;)
2012. máj. 16. 21:17
 6/8 A kérdező kommentje:

Jaj, köszi a válaszokat, nagyon sokat segítettetek :))

Ki fogom próbálni amiket írtatok :)

2012. máj. 16. 21:30
 7/8 anonim ***** válasza:

Milyen cipő, márkás vagy kínai? Nekem van egy márkás platformom (16 ezer volt két éve, valódi bőr, Cindy Crawford modell), nagyon kényelmes, akár 12 órán keresztül is, és teljesen stabil. Tudok is járni benne könnyen. Múltkor viszont egy kínaiban megláttam egy gyönyörű platformot, felpróbáltam, a második lépésnél majdnem elborultam benne, annyira instabil volt...

De lehet, hogy csak gyakorolnod kell...

23L

2012. máj. 17. 15:40
 8/8 A kérdező kommentje:

Biztos, hogy kell még sokat gyakorolnom!

Igazad van, nekem is van egy alacsony sarkú kínais és marha kényelmetlen :S

A cipő amugy Nextes

[link]

2012. máj. 17. 18:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!