Családos vagy egyedül élők milyen gyakran cserélitek ruhatáratok?
Nekem jelenleg tele van a szekrényem szép felsőkkel, szövetnadrágokkal, amiket nem hordok, mert itthon vagyok gyed-en. Azelőtt ügyfélszolgálaton dolgoztam, kötelező az elegáns, a félelegáns megjelenés. Akkor rendszeresen frissítettem a ruhatáramat, muszáj volt.
Mióta itthon vagyok, talán két kényelmesebb felsőt vettem, ami teljesen átlagos, de ne kopott cuccban menjek boltba, kimozdulni, és mégsem baj, ha piszkos lesz és kényelmes a gyerek után rohanni benne.
Ha valami kibolyhosodik, akkor az nálam megy az itthon hordottak közé, kertbe, takarítani még megfelel.
Általában ősszel, tavasszal tartok egy nagyobb szekrény mustrát, olyankor egy zsákba összegyűjtöm a szakadt, kinyúlt fehérneműket, zoknikat, pólókat, mennek a kukába, nem gyűjtögetek évekig lomokat. Utána pótoljuk ami kell.
megszállott turkálós vagyok, minden csütörtökön megyek turkálni és sokszor benézek nagyobb turkálókba, nem mindig veszek ruhát, de imádom ezt csinálni.
Ha veszek is valamit akkor leginkább elsőket, mert a minden napi főzéstől pecsétesek lesznek a ruháim, ezeket sem dobom ki, mert itthonra jók, kertem, takarítani.
Jelenleg nem dolgozom mert gyeden vagyok, de a munkába járó ruháimra nagyon vigyázok, mert azokat boltban vettem és arra nincs pénzem, hogy cserélgessem.
Én nagyon ritkán (mondhatni még soha életemben nem cseréltem le egyszerre a ruhatáramat) pedig nincs túl sok ruhám. Nincs rá pénzem, pedig nagyon szeretem a szép ruhákat, amikor van egy kis időm szoktam nézelődni, próbálgatni üzletekben és ha szezon végén van még abból ami akkor tetszett, akkor veszem csak meg, leárazáson.
Én nem szoktam ilyen időközönként vásárolni, hogy 1-2-3 havonta. Nadrágot pl több, mint fél éve nem vettem magamnak. Elvagyok azzal ami van. Szövetnadrágom pl most egy darab sincs, mert kifogytam abból, ami volt, de még nem vettem újat, mert nincs hova felvennem. Úgy vagyok vele, hogy majd ha kell, akkor veszek egyet gyorsan, addig meg minek álljon a szekrényben ha nem hordom.
Szoknyát viszont kellene vennem, mert abból csak 1 darabom van, az is nyári :D
Vásárolnék én szívesen, szeretem a szép ruhákat, de mivel nincs rá pénzem, hogy havonta új holmit vegyek magamnak így nem tudok. Lehet a hátam mögött megszólnak, hogy sokéves ruhákban járok, de ez van. Ami van az legalább tiszta, folt és szakadásmentes, mert vigyázok rájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!