Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mikor engednéd el lányod első...

Mikor engednéd el lányod első koncertjére egyedül/barátokkal?

Figyelt kérdés

15 éves vagyok, és rock szerető. Április 27-én lenne Tankcsapda koncert amire szeretnék menni, nos, ezt megemlítettem anyukámnak el is engedne ha lenne kivel. Nem ezzel van probléma, csak érdekesség képen egy rock koncertre hány évesen engednéd el, és milyen feltételekkel? Esetleg meddig?

Válaszokat köszönöm, mennek a zöld kezek :)

2012. ápr. 14. 15:40
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Koncertre elengedném, ha valóban a zene miatt menne (!), sokkal szívesebben, mint diszkóba vagy sima iszogatásra - bár 14 éves kora előtt magam is elkísérném. Időhatárt nincs értelme szabni, mert ha pl. késik a zenekar, akkor is jöjjön haza, ha még el sem kezdődött? A koncert végéig maradhatna, illetve érte mennék, azért 16 éves kora előtt ne maradjon ott afterpartyzni, meg berúgni. (Mondom ezt úgy, hogy magam is bulizós életet éltem/élek most is néha.)
2012. ápr. 14. 15:45
 2/14 anonim ***** válasza:
83%

Ha jól rémlik, 15 évesen már én is voltam pár TCS koncerten. :)

Hogy én elengedném-e a 15 éves lányomat, az más kérdés. Ha tudom, hogy van esze, azaz nem vonul be a bokorba az első pasival, aki szépen néz rá, nem fog inni (biztosan lecsúszik 1-2 sör, ezt nem lehet megtiltani, de ne legyen részeg), vagy drogozni és időben hazaér igen, elengedném. Persze diszkóba, vagy házibuliba már nem engedném el, az teljesen más tészta, mint egy koncert.

Mondjuk én olyan vagyok, hogy elmennék vele, hiszen én is szeretem. Esetleg te nem tudnád magaddal vinni anyukádat, apukádat? Hátha ők is szeretik és akkor kérdés megoldva. Én anyám pl. nagy partyarc és koncertrejárós nő, hátha a tiéd is ilyen.

Viszont ha mész, figyelj pár dologra: SOHA nem igyál bele olyan italba, amit más (nem a pultos)ad. Érdemes üveges sört inni, abba nem tudnak semmit sem beletenni.

Ne szívj bele semmibe, amit kínálnak.

Ha egy idegen félrehívna bármiért is, ne menj vele, vagy hívd oda azt is, akivel vagy.

Ha szeretsz pogozni, vagy headbangelni, vigyázz, el ne ess. Bár az ilyen helyeket segítenek a többiek és megtartanak, vagy felsegítenek, de egyszer csapódjon az arcodba egy bakancs és vége a bulinak. Punkokkal nem érdemes pogozni, azok állatok és pont nem fogja őket érdekelni, ha elesel.

Hogy meddig? Hát amíg véget nem ér. :) De ez rugalmas, ha mondjuk többen vagytok és én is ismerem őket, tudom, hogy hol agytok, lehet hogy megengedném, hogy maradj.

2012. ápr. 14. 15:54
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Én 17 és fél évesen akartam Pokolgépre menni, ment mindenki a haverok közül, csak engem nem engedett el anyu.

Az én lányom nem fogja feltenni ezt a kérdést, mert ha szereti majd, mehet, ugyanis mi is megyünk, vele együtt.

(nem, nem vagyok már gyerek, a lányom már lassan ovis, de még most is így gondolom)

2012. ápr. 14. 15:55
 4/14 A kérdező kommentje:

Reális válaszok:)

Nem apámmal élünk, anyu meg nem szereti az ilyen zenéket.

Bejönni bejönne értem kocsival, mert Győrben lesz a koncert és ha nincs busz...

Inni nem iszok, cigizni nem cigizek, ezeket már anyutól sokszor hallottam, csak olyannal mennék aki szintén hasonló elvekkel készülne az estére. :)

2012. ápr. 14. 15:58
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
3. as vagyok. Én sem ittam és cigiztem soha, a barátaim sem. Anyu csak simán féltett. Máig sajnálom azt a koncertet, pedig már lassan 10 éve, de anyut megértem.
2012. ápr. 14. 16:04
 6/14 A kérdező kommentje:
Engem is félt azért, nem haragudnék ha nem engedne el ezért mert egy velem egyidőssel mennék el...
2012. ápr. 14. 16:28
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

én 14 évesen voltam először koncerten, persze azt is úgy, hogy voltunk asszem 6an lányok, egyik barátnőm anyukája meg a környékn vásárolgatott(órákig, azért húú), és anyu mondta, ha vége van hívjam és jön.. szóval így oké volt, még örült is hogy kimozdulok otthonról :)) és amugy én se birom a diszkót, el se engednének.

15/L

2012. ápr. 14. 19:43
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

off

"Punkokkal nem érdemes pogozni, azok állatok és pont nem fogja őket érdekelni, ha elesel."

Én sokszor láttam, hogy ők is felsegítik az elesőket.

2012. ápr. 14. 19:44
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Bár én reggae koncertre mentem, de hát az talán még veszélyesebb a fű miatt, mint egy rock koncert. Ha ott hátra állsz, nem taposnak el, de egy reggae-n bárhova állhatsz, rengeteg füves arc van.

Engem 15 évesen elengedtek, pedig nem is ismerték az embereket. Csak egy lányt, aki az osztálytársam.

2012. ápr. 14. 20:32
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
háhhá, tcs? én is voltam, decemberben a moloson :D akkor 18 voltam. előtte viszont 2x voltam buliban, elsőnél 15 voltam, akkor anyáméknak azt mondtam, hogy egy barátnőmnél alszom. azóta se tudja :D másodiknál mondtam, h megyek, barátnőmmel mentem, meg már nem voltam olyan kicsi :D (17). viszont ha lenne lányom és ezt tenné, és meg tudnám, agyonverném. te ne tedd meg. :P viszont rockkoncertre úgy elengedném, ha egy normális társasággal megy, akik nem keverednek verekedésbe, nem isznak, ne drogoznak, szóval akiket ismerek;és még családdal (akik szintén rockszeretők, vannak ilyenek nálatok?:) ). 15 évesen is.
2012. ápr. 14. 21:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!