Mit tegyek, ha nem értek a színekhez?
Mindig az a bajom az öltözködéssel, hogy nem értek a színekhez. Ez leginkább abban nyilvánul meg, hogy nem merek felvenni semmilyen kiegészítőt, nehogy elüssön a ruhámtól. Volt más olyan is, hogy felöltöztem teljesen normálisan, aztán az osztályban leszóltak, hogy ez-meg ez nem illik egymáshoz, de olyan is volt, hogy az anyukám segített, hogy mihez mi illik, de szerintem az nem is illett össze, és a barátaimnak is ez volt a véleménye.
Hogy kell megtanulni öltözködni?
A szülőktől?
Csak úgy jön?
Ha nem tudom sehonnan megtanulni, írhattok jó hosszú "regényeket" válasznak, minden tanácsot szívesen fogadok.
Köszi!! 14/L
Ja, és olyanokat tudok, hogy a világos kövérít, a sötét ápol és eltakar.
Utolsó, milyen szuper ez a skála, el is mentettem magamnak.
Nos, hogy a kérdésre is válaszoljak.
Először is döntsd el milyen színeket szeretsz: földszínek,alapszínek, pasztell, élénk színek. Mivel sokan vannak akik egyszerűen nem hajlandók felvenni bizonyos színeket, mert nem érzik jól benne magukat (nekem ezek a föld színek). Tehát azok már eleve kiestek, és a gyűlölt színek is, ami nem illik hozzád. Most írd össze mi az ami maradt. Olyan alapszínek jó ha megmaradnak mint fekete, fehér, szürke, persze ha szereted akkor a barna is. Utána jön, hogy inkább a világos vagy inkább a sötét színeket részesíted előnyben, de ehhez próbálgatni kell. Meg tudni kell, hogy milyen a testalkatod, mert az tényleg érvényes, hogy a sötét vékonyít, de mondjuk, ha ez egy leggings akkor bukott a dolog, és a fehér se mindig kövérít, szinte minden a szabástól függ.
Milyen magas vagy? Mert ha nyújtani szeretnél magadon a akkor a monokróm öltözködés javasolt (egy szín több árnyalata), de ha normál vagy magas vagy akkor érdemes két elütő szín viselése, a fekete fehérrel nem lőhetsz mellé, de ugye az alapszínekhez minden megy. Nyáron, mivel barnulsz érdemes világosabb színekre váltani, kicsit pasztellekre vagy élénk színekre. Ha világos koptatott farmert veszek fel nem hordok hozzá feketét, mert szerintem túl erős, és nem nyárias, de sokan hordanak ilyenkor ősszel, télen is nyári farmert fekete csizmával, nekem ez olyan igénytelennek tűnik. Télen csak praktikus okokból viselünk sötét dolgokat, (ugye hogy ne sarazzuk össze), ilyenkor érdemes beszerezni pár színes kiegészítőt, így ha sötét farmert, fekete csizmát és kabátot veszel, feldobhatod egy neked tetsző élénk színű sállal, sapkával, kesztyűvel is. Mivel például a sál/sapka és a kesztyű távol esnek egymástól ezek akár elérő színek is lehetnek. A színek összehangolásában jó módszer ha egy szín két helyen is van a ruházatban, ez kiegészítő is lehet. Tehát ugyanolyan a fülbevalód színe mint a felsőd, vagy még jobb ha a nadrágod, így összhangban lesz az öltözéked.
Arra nagyon nehéz válaszolni, melyik szín mivel megy.
mert én simán felveszem a citromsárgát a pirossal, de más meg azt mondja nem illenek össze. Itt is az összhang a lényeg, tehát próbálgass. A kiegészítőknél a kevesebb több elvét vallom. Tehát ha lógós nagy fülbevalót teszek, akkor már nem veszek fel hozzá (általában), egy nagy dög láncot, hanem inkább karkötőt, kitűzőt, vagy gyűrűt. Ugyanígy ha kis fülbevalót akkor nagy láncot. A kiegészítő, ha érintkezik a ruha felületével akkor eltérő színű legen mint a ruha, ha nem akkor lehet ugyanolyan színű is. Itt is vannak Joly Jokerek az ezüst mindenhez megy (az arany is) de például ha van egy nagyon színes fülbevalód akkor bármelyik felsődet fel tudja dobni.
Mindenki nem fog elfogadni, ezt már most le kell szögezni, hiszen mindenkinek más tetszik, ezért ne érezd magad furán.
Talán érdemes stílusokat is nézegetni, hogy ott milyen színt mivel hordanak, mert például a punk stílus minden neon színt vegyít, míg a vintage a finom pasztell színeket használja, a pin-up alapja a piros-kék párosítás, és a hippiben már a szivárvány összes színét megtalálod.
Most így hirtelen ennyi jutott eszembe.
Utolsó vagyok.
Nekem is kerek a fejem, és előnyben részesítem a hosszú csüngős, vagy csepp alakú fülbevalókat a karikákkal szemben, kicsit mintha nyújtanának az arcomon. De ezeket is próbálgatni kell, mert ahány ember annyiféleképpen áll. De olyan pici bedugós fülbevalót nyugodtan vehetsz.
Szerintem a lógós fülbevaló szinte minden nőnemű egyénnek jól áll, nyugodtan vehetsz :)
A színekkel kapcsolatban:
- fekete, szürke MINDENHEZ megy (+ a fehér is, csak azt én személy szerint nem kedvelem annyira)
- a vintage stílus fő színei: drapp, törtfehér, púderrózsaszín, sötétlila, barna, szürke mind mennek egymáshoz
- egyszerű sötétkék farmerhez nagyon jól néz ki a mustársárga, élénk világoszöld, drapp, vagy rozsadaszínű felső
- pinkhez és fekete együtt nagyon ütős
- drapphoz a sötétkék
- világos farmerhez drapp, szürke, vagy törtfehér
- feketéhez a fehér Jolly Joker
- tetőtől talpig fekete elegáns
- neonszínek mind mennek egymáshoz
- piros-fehér-sötétkék együtt franciásan sikkes
- amit most nagyon nyomnak minden kirakatban: fekete + narancssárga
- fekete és lila együtt rockos, nagyon vagány
- fekete és piros együtt elegáns, nagyon csinos
- arany, ezüst, fekete kiegészítő mindenhez megy
drapp: alapszínek
barna: kék,zöld.
kék: fehér,fekete
zöld: lila,piros,sárga,fekete,fehér
sötétkék: világos színek
lila: pink,fekete
piros: feekte,fehér
ajánlom ezenkívül a divatoldalakat.vagy "másold le" kedvenc sztárod stílusát :)
Erre az ember idővel ráérez. Van aki hamarabb, van aki később. Viszont ha nagyon nem megy a színpárosítás, vedd egyszerűre a figurát. Egy farmerral, (pld) zöld trikóval, fekete cipővel, és egy nyaklánccal nem ronthatod el.
Amúgy nézz sok divatlapot, divatblogot, abból ráragad valami az emberre, illetve figyeld meg az utcán, hogy ki hogy öltözködik, mérlegeld, hogy tetszik-e, felvennéd-e, mit változtatnál rajta.
A korodban pedig sokan össze vannak zavarodva öltözködés téren, ez teljesen normális. Esetleg rajzolj outfiteket papírra, az is segít :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!