Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Miért van az, h az ilyen...

Miért van az, h az ilyen újságokban, mint a Joy, vagy a Glamour azt mondják, hogy ha nincs sok pénzed, vásárolj az H&M-be?

Figyelt kérdés
Szerintem ez is elég drága...:P Ezek úgy gondolják,hogyha nem futtja Prada cuccokra,megteszi az "olcsó" 10000-res gatya?
2009. ápr. 9. 20:56
1 2
 1/12 anonim válasza:
93%
Hát igen ezért nem szoktam többek közt ezeket az újságokat megvenni. Pff... De ritka tényleg az a bolt, ahol olyat találsz ami jól néz ki de nem kinai stb, már ha meg olyat akarsz vásárolni. Általában én ezzel a két véglettel találkozom. Vagy jól kinéző butikok, bemész és kiderül hogy oda is kinait visznek csak próbálják jobb pofával eladni.
2009. ápr. 9. 21:11
 2/12 anonim ***** válasza:
82%
Azt azért vedd figyelembe, hogy ezek az újságok a milliomos pasijuk pénzét költő, ingyenélő qurváknak készülnek. ha a pasi "csak" simán milliomos, akkor a csaj kénytelen megvenni Prada vagy Gucci helyett az "olcsó" H&M-es gatyát. érted a viszonyítást, ugye? ezeknek a magazinoknak semmi közük a valósághoz, jobban jársz, ha ezek helyett inkább valamilyen értelmes folyóiratra költesz. a magyar átlagnő örül, ha egy 4000 ft-os nadrágra telik neki a westend aluljáróban, ezt nekem elhiheted.
2009. ápr. 9. 21:34
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
az én sulimban (egy rózsadombi gimi) az a furcsa, ha valakinek nem telik nike meg hilfiger cipőkre. nekünk nem telik.
2009. ápr. 9. 23:45
 4/12 anonim ***** válasza:
76%

Utolsó: én összeteszem a 2 kezem, hogy engem nem ilyen értékrendű suliba írattak a szüleim annak idején.

érdekes: negyedéves vagyok az ország egyik legrégibb egyetemén, és nálunk azokra néznének furcsán, akik Hilfigerben majomkodnak... mondjuk ilyet személyesen én nem is ismerek. hozzáteszem, hála a Jó Égnek.

2009. ápr. 9. 23:50
 5/12 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem 10000 egy gatyáért azért nem olyan sok. Általában az emberek nem vesznek havonta farmert, a sok szemétnek való újság árából simán kilehetne spórolni egy minőségi és egy gagyi farmer árának a különbségét. Mindenki szídja itt azokat, akik normális ruhákban járnak. Mért kell ennyire irigynek lenni rájuk? Én pl senkit nem nézek le azért mert nem levi's farmer van rajta "csak" kínai, de mégis egy bunkó újgazdag p.csának tartanak mert kispórolom a pénzt és azt a ruhát veszem meg ami tetszik. Ez mondjuk azzal jár, hogy nem járok havonta vásárolgatni és nem követem az épp aktuális divatot. De jól érzem így magam és nem sírok, hogy megfizethetetlenek a ruhák.
2009. ápr. 10. 11:03
 6/12 anonim ***** válasza:
87%
Utolsó: én elfogadom az érveidet, de vedd figyelembe azt is, hogy vki még azt a 10.000 ft-ot sem tudja kispórolni. téged fetételezem, hogy egyelőre a szüleid tartanak el, így könnyebb drágább gatyókra spórolni. engem a szüleim nem vagy csak alig tudnak támogatni, kőkemény plusz melókból fizetem az albérletemet, a telefonom meg az internetem fenntartását. évek óta nem kérek külön pénzt otthonról. én írtam, hogy 4000 ft-os gatyát vettem a múltkor, hidd el, semmiben nem különbözik a plázák által árusított duplaannyiba kerülő nadrágoktól. én nem azokon az embereken köszörülöm a nyelvem, akik becsülettel félretesznek a SAJÁT pénzükből (legyen az havi zsebpénz szülőktől vagy saját kereset) egy-egy márkásabb, minőségibb ruhadarabra, hanem azokon, akik más pénzéből módszeresen élősködnek. de tényleg nem szeretnék fölöslegesen veszekedést gerjeszteni, neked van pénzed drágább nadrágra, nekem nincs, de a lényeg, hogy megoldjuk a divatos öltözködést:)
2009. ápr. 10. 11:21
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Utolsónak:

Ebben teljesen igazad van, azt én sem szeretem, ha valaki más pénzét tudja csak szórni. De feltételeztem, hogy a kérdező még nem külön életet él. És nyilván, ha ilyen újságokból nézi ki a ruháit, akkor még a divatot is követi valamennyire. Így viszont valószínű ő nem is a minőségre megy, hanem az épp aktuális trendre. És így szerintem nem lenne lehetetlen kispórolni a pénzt.

Amúgy tévedtél, nem szülőkkel lakom. Férjnél vagyok, gyerekem is van már. Nem tart el a férjem, nem hoz 100ezreket haza (azt csak azért írom mielőtt itt bárki belém köt, hogy egy kitartott vagyok). De mikor még szülőkkel laktam akkor is inkább a zsebpénzemből kispóroltam a normális cuccokra valót, vagy azt kértem karácsonyra, szülinapra. És minőség alatt én értek pl. egy levi's gatyát.

2009. ápr. 10. 11:57
 8/12 anonim ***** válasza:
84%
Nem kell csak végletekben gondolkozni, hogy "aluljárós kínai gatya" vagy a "10000 ft-s gatya". Van sztem középút. Olcsó gatyát nemcsak az aluljáróban árulnak. Én New Yorkerben szoktam 4-5-6 ezerért világbajnok gatyákat venni.
2009. ápr. 10. 14:08
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Azért írják ezt, mert ezek egy az egyben külföldi (német, angol, stb) magazinok és csak lefordítják, illetve egy kicsit aktualizálják (pl a programajánlót).Ezekben az országokban nem jelent gondot, hogy az ember évente 3x-4x lecserélje a ruhatárát vagy a mondjuk H&M-ből öltözködjön, mert ez a bolt Angliában tényleg olcsónak számít a keresetükhöz képest, és nagyon népszerű üzlet. (Tapasztalat, igen.)

Természetesen abban, hogy ilyeneket írnak Mo.-n, az is benne van, hogy a reklámért sok pénzt kap a magazin, illetve hogy a főszerkesztőknek nem kell panaszkodniuk a fizetésüket illetően.

2009. ápr. 10. 16:10
 10/12 A kérdező kommentje:
Öhmmmm...az egyik válaszolónak szeretném mondani,hogy igen,engem eltart még a családom.És ezeket az újságokat nem szoktam megvenni,hanem könyvtárban néha kezem közé veszem.És nem,nem követem a divatot:P Csak tapasztalom a családon,h válság,meg minden,édesapámnak most 30ezerrel csökkentették a fizetését,szóval...mi is szeretjük a minőséget,de nem tudunk hatalmas pénzeket kiadni.Ha már mindenki a gatyákról beszél,nálunka felső határ 5.000,sőt,legtöbb esetben az is sok,meg a legtöbb cuccom elég olcsó...Mégis az osztályban mindenki olyat szeretne,ami nekem van...
2009. ápr. 10. 17:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!