Melyik Korstílust élnéd át legszívesebben?
Igazából szép dolog ez a sok ruhaköltemény, de én örülök, hogy most élehetek.
Semmi kedvem nincs a viktoriánus erkölccsel meg orvostudománnyal elméleti síkon kardozni, vagy a mosdatlan barokkban küzdeni a himlővel, tetvekkel és egyebekkel. Egyiptom ahol a kenyérbe belesütötték azt a jókis nílusi homokot ami az idegig lekoptatta az emberek fogait, gyulladásokat, tájogokat okozva már huszonévesen? Boszorkányüldözés, vallási emberáldozat, rabszolgaság? Kényszerházasság 14 évesen (egyiptomban rednszeresen vérfertőzéssel tarkítva)? Csonttörés, foghúzás, sebek, gyerekszülés fájdalomcsillapító, fertőltenítés és gyógyszerek nélkül? Nagyváros csatornahálózat nélkül, kakát az utcára kiöntve? Várható élettartam 35-40 év? Köszi, de nem.
Mint meleg nő, gyakorlatilag a '90es évek előtt totál élhetetlen lett volna az élet mindenütt. Mindezt úgy, hogy fehér középosztálybeli vagyok (anno is az lennék?). Szinesbőrű nőként pl. a viktoriánus kor Angliája egy testi-lelki horror.
Ma többé-kevésbé van lehetőségem a saját lábamon, saját keresetemből élni, tanulni, van vezetékes víz, tisztességes orvosi ellátás, közlekedés, elérhető információ, és ezt max egy még fejletteb jövőre cserélném el.
Szíved dolga mit gondolsz...
Üdv!
80-as évek heirmetál. :)
humanizmus
ókori hellász
Fúú én a '80-as éveket.
Bírom a hippi stílust.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!