Lanyok, asszonyok, mennyi elteres van a ruhaitok merete kozott? Nalam eleg nagy az ingadozas.
Ma probalgatos koruton voltam, tervezem a tavaszi cuccok beszerzeset.
En magas vagyok es vekony es ahany uzlet, annyifele meretezessel talalkozom szinte, sot, pl a Zaran belul is farmeroknal egyiknel a 38-as lecsuszik rolam, a 36-os pont jo, masik farmernel ugyanugy a 36-ost epphogy ossze tudtam gombolni, az orsay-ban meg a 34-es nadrag piciket nagy volt (kisebbet meg nem arultak).
De a legjobb volt a new yorker: bevittem ket hasonlo szabasu (szuk) ruhat, az egyikbol az S-es kicsit meg bo is volt, a masiknal meg az M-esnek alig tudtam felhuzni a cipzarjat.
Miert jo az, hogy ennyire eltero meretezesek vannak (akar egy markan belul is)???
Ti is ezt tapasztaltatok, vagy csak en vagyok furcsan osszerakva?
Lehetnek eltérések, illetve az se mindegy, hogy milyen méretezési rendszer alapján számozták.
Országonként eltérő (promodos címkéken látod, hogy feltüntetik külön a francia, német stb. számozást)
Igen és tök vicces, hogy a gyártók néha saját magukat is meghazudtolják.
Egy példa:
Van egy 36-os méretű Pimkie nadrágom, ami tökéletesen áll rajtam, de a címkéjén van egy mérettáblázat, na aszerint 40-es kellene nekem... Van egy 38-as farmerom is onnan, de az már lóg rajtam.
Még szerencse, hogy nem a netről rendeltem, mert akkor jól megszívtam volna... :)
Ugyanígy vagyok... :D Bár én nadrágot elméletileg, 36-osat hordok, de van, hogy 40-es kell :D Elég érdekes szabásaik vannak a pólóknak is néhány helyen, de mivel nem vagyok a nőies öltözködés híve, gyakrabban veszek fiúpólókat/pulcsikat, abból pedig tudom, hogy s-es kell, és nem kell félnem, hogy mit tudom én túl szűk lesz itt vagy ott :D 160cm vagyok, szóval a nadrágok aljából mindig le kell vágnom, fel kell varrnom olyan jó 20cm-t -.- én egyedül a new yorkerbe szeretek nadrágot vásáolni, csak ott találtam eddig jót magamra(szabásban is passzolt, elég hülye alakom van, ilyen körte alak, nagyon gusztustalan és nehéz vele öltözni), de ott is pl a Fishbone nadrágból a 32-es pont jó rám, az Amisu-s 32-es meg nagy. :O :D
Szerintem sokak vannak így ezzel... :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!