Miért bámulnak meg úgy az emberek, ha usánkában vagyok?
Nekem nagyon tetszik az usánka, főleg ha lóg belőle kb a mellig két bojt is. :D
Amúgy én azt vettem észre, legalábbis nálunk (Szeged), hogy mindenki mindig minden helyzetben néz mindenkit. Szerintem elég egy tahó szokás bámulni a másikat megállás nélkül, engem legalábbis r*hadtul zavar. :S Régebben jöttek főleg pesti ismerőseim és ők is megjegyezték, hogy itt mindenki nézi a másikat, majd kiesik a szemük és nagyon zavarta őket is. :( Szóval ez valami magyar szokás.
Ne foglalkozz azokkal akik néznek, nézz vissza gyilkos tekintettel, úgyse érdemel az ilyen többet. :D
Utolsó!
Azért nem kell lebarmozni a másikat, mert zavarja valami. Igenis van egy határ, amit ha túllép egy ember, az már zavarja a másikat. Engem sem az zavar pl. ha valaki megnéz. Hanem az, hogy mindezt addig teszi folyamatosan, ameddig a közelében vagyok. Azért van egy határ, amit már nem kéne átlépni...
A kérdezőt is azt zavarja, hogy gondolom nem egy ember mosolyog rá a háta mögött, meg nem egy ember nézi meg, hanem több és gondolom nem csak néznek, hanem "bámulnak, mint borjú az új kapura". :D
És igenis van hely, ahol nem parasztok az emberek és nem esik ki a szemük attól, ha valakin újdonságot látnak, pl. nekem Szeged után Békéscsaba maga volt a Kánaán, mert nem bámultak, max. rám néztek egy pillanatra. :D Hihetetlen volt. :D
szerintem is azért néznek meg, mert szokatlan. magyaro.-n az emberek úgy akarnak egyediek lenni, hogy közben lehetőleg ugyan olyanok maradjanak, mint a többi ember, és ha valaki 'kilóg', azt megbámulják, és nem érdeklődve, hanem bántón. szerintem teljesen jogos, hogy ez zavar téged és az is igaz, hogy külföldön ez nem így van.
de ha te jól érzed magad az usánkádban, akkor csak hajrá, hordd, és legyél rá büszke! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!