Csak engem idegesít, hogy mindenki ennyire egyedi akar lenni?
A válasz írója 75%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 14:01
Bocs, 13 éves korom óta szeretem Tolkien apó műveit, és gondoltam ez érthető hasonlat lesz a többség számára, nem kell a kioktatás...
Mindegy.
Nyissunk egy Tolkien topicot, lol.
Amúgy pl. a noldák tényleg világosabb tónusokkal rendelkező tündék...tehát nem tudom mi a gond.:D
Akkor ezekszerint félreérhetően írtam ki. Aki egyedi az úgy sem azt hangoztatja szerintem, hogy néééézdmár de egyedi vagyok :S
Meg most, ha annyira egyedi akar lenni, annak mi értelme? Aztán meg sírnak, hogy így meg úgy néznek ki, és nem fogadja be őket a társadalom.
Nem szántam, senkinek a kioktatást, a kérdezőnek írtam, a válaszod nem is láttam még, mikor elküldtem a sajátom.
De az utolsónak nincs igaza. Maga Tolkien írta a leveleiben, és a HoME kötetekben is többször észrevehető, de talán még a Szilmarillokban is szerepel: a noldák magasak, izmosak, többnyire fekete hajúak, szürke szeműek. Minden tündének szürke szeme van. A vörös haj gyakori még a noldák körében, ritkán barna és ezüst is előfordul. Galadriel a kivétel kb. a fekete haj alól, ő nolda létére szőke. A vanyák szőkék szinte minden esetben, ha jól tudom, nem ismert kivétel. A telerek és a vanyák is vékonyabbak, karcsúbbak, a telerek alacsonyabbak mind a noldáknál, mint a vanyáknál. Fekete vagy ezüst haj jellemző, néha akár világosbarna bőr is előfordulhatott (egyébként a fehér bőr jellemző a tündékre). A sindák és a nandák főleg a telerek leszármazottai, így az előbb említett tulajdonságok jellemzőek rájuk.
Egyébként kérdező: aki EGYEDI vagy EXTRÉM vagy EGYÉNISÉG nem sír azon, hogy nem fogadják be! Engem sem érdekel, milyen fejjel néznek rám, azért, mert a régi divatokért rajongok. És sosem hallottam még egy embertől sem, aki a szívét-lelkét beleadja a ruhái elkészítésébe/összeválogatásába, hogy JAJJJ kiközösítenek, mert vállalják a következményeit annak, hogy "mások".Plusz az ilyen emberek nem is kíváncsiak mások véleményére, és nem is keresik a finnyáskodó átlagemberek társaságát, csak olyanokért, akik képesek megérteni őket. Senki nem sír afelett, hogy pl. a suli plázacicái kiközösítik, mert ő éppen goth. AKi meg igen, az nem más, mint egy nagy pózer.
Én meg nem fogok beolvadni a tömegbe. Utálom azt az érzést, hogy 6 ugyanolyan közül nem lehet megkülönböztetni...
Nem vagyok egyedi, csak önmagam vagyok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!