Ez a fűző (igazi acélmerevítős lent link) nem fehérnemű, igaz? Milyen hatással van az alakra? Megéri beruházni? Tényleg darázsderekat csinál és lehet benne normálisan mozogni? Minden infó érdekelne. :D
Köszönöm, olyan kedves vagy. :) Na de vannak dolgok, amiket nem értek... Tehát ha 63 cm a legkeskenyebb része a derekamnak (vagyis a kerülete), akkor hány centis derékbősége legyen a fűzőnek? És hogy van ez a befűzéses dolog, hogy minden nap 1O centit? Hogy pl. egyik nap csak simán "felrakom", másnap mérjem ki és 1O centivel jobba húzzam össze?
Jaj bocsi a béna kérdéseimért. :D
Azt olyan kb-ra mondtam:) Tehát ha veszel egy fűzőt, amivel mondjuk 43-ra lehet maximum összehúzni a derekad, és egyelőre 10 centivel szeretnél kezdeni (de ez csak példa volt, annyival érdemes, amennyi még kényelmesen szorít, és ha érzed, hogy már kicsit "lötyög" rajtad, akkor szorítani 1-2 centivel rajta mindig), akkor addig húzod, amíg kb. 10 centis távolságot látsz hátul a fűző két széle között (mivel a maximum szélessége 20 volt így abból 10 az 10 centi behúzást jelent ugye):D
Én a helyedben bátran megvenném a 46 centiset, annak bőven rád kellene férnie.
Viszont csak most látom, hogy ehhez a fűzőhöz nincs hátvédő nyelv! Szóval ha zavar, hogy kilátszik a hátad (mikor nincs teljesen befűzve), akkor válassz olyat, amihez van. Szerintem a hátvédősek ízlésesebbek sokkal am.
ez a különbség:
[link] (ott középen látod a hátvédőt)
:) De jó lehetett nektek...
Nekem még egyetlen kérdésem lenne a kedves válaszolóhoz, aki annyit segített: én nem tudok belevarrni olyan anyagot, hogy takarja a hátamat? Mert szerintem is szebb úgy, csak hát ezt a fűzőt szeretném megvenni, ez a legolcsóbb és tetszik is nagyon. :)
De tudsz belevarrni, igazából nem nagy szám, egy kb 20x30 centis téglalap ami 2 összevarrta anyagból áll:DA fűzősortól számított 2. és 3. merevítő között kell lennie a végének (oda kell varrni), tehát ált. kb 15 centi látszik szélességben a hátvédőből (de ennél jobban úgy sincs szétnyitva a fűző jobb esetben) :D
Egyébként Magyarországon az www.extil.hu boltjában tudtok venni, ezek olcsóbbak és remek minőségűek (semmi szintetikus, meg ilyesmi:D).
A linkelt zöld fűző a www.corsets-uk.com gyártmánya, ezek meglepően olcsók és jók (amúgy nekem pont türkizkék van ugyanolyanból tőlük :D)
híres gyártók még: [link]
a legolcsóbbak ált. 30-40ezernél kezdődnek mindenhol, de azért érdemes nézelődni. És ne féljetek a rendeléstől, egyik sem fog átvágni :D
Tegnap éjjel én is kicsit jobban utána jártam, és ezt néztem ki: [link]
gyönyörű, és tetszik, hogy hosszú a dereka. Nem mernék rendelni kosarast, mert nem tudom, hogy a mellem belefér-e.
Ha az ing tetejére veszem rá, akkor az ing nem hagy nagyon durván nyomot a bőrőn, vagy ezek alá speciális ingek valók?Én lehet, hogy régimódi vagyok, és túlságosan is kezdő a témában, de fogalmam sincs milyen típus, stílus, anyag állna jól. Ezeket nem lehet valami boltban felpróbálni? Vagy az butaság, mert fehérneműnek számít? Annyi helyen olvastam, hogy sokan rosszul választanak.
Mellügyben: amennyiben nincs extrém nagy melled, biztos , hogy belefér (értsd: mondjuk 50-es derékhoz a 90/D-s mellméret az már elég vicces:D), de végülis mivel hátul fűzős, ezért mindenképp belefér a melled, mert ha nagyobb lazábbra hagyod fent, lent meg szorosabbra fűzöd, ennyi az egész:)
Próbálni itt lehet, de csak az extiles fűzőket: [link] Egyébként nem fehérneműnek minősül :D
Mivel a többi külföldről jön, ezért azokat nem. Nekem több is van, de ha jó derékméretet választ az ember, tuti h mindenhol passzolni fog (amennyiben nincsenek nagyon extrém eltérések a mell-derék-csípő méreteknél), mivel a merevítők az ember testéhez igazítják az anyagot.
Ing témában: bármit lehet alá venni, akár sima rövidujjú/hosszúujjú felsőt is, a lényeg, hogy ne szintetikus legyen, mert az eléggé izzasztó tud lenni. Szóval kényelmes legyen és természetes, az a lényeg. Valamint, ha nagy gombok/zipzár van az alsó ruhán, az is elég kellemetlen, mert a fűző jó eséllyel beleintegrálja az ember bőrébe, az meg nem túl kényelmes, és a nyoma sem szép :D
Amúgy szerintem épphogy a mell felettiek a kényelmesebbek, mert nekem kicsi a mellem, és a mell alattiakhoz még kell melltartót felvennem, és a fűző teteje+a melltartó alja együtt elég kényelmetlenek, ilyen sima "top"-szerű melltartóféleséggel meg mellem sincs :S (bár nagyobb mellűeknek ez jó megoldás). Arra gondoltam még, hogy veszek ilyen melltartót: [link] hátha ez egy fokkal kényelmesebb...
A mell felettihez meg nem kell ugye melltartó, szóval az számomra praktikusabb és kényelmesebb, főleg, hogy még ki is emeli a melleket (bár azt mindkettő megteszi:)
Amúgy nagyon szép, amit kinéztél!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!