Skinheadeknek muszáj acélbetétes bakancs?
Ha valakinek nincs 100 ezre, hogy úgy is öltözzön, ahogy a "kultúra megkívánja", akkor az már nem is az?? Én se járok úgy, soha nem is jártam. Mégis tagja voltam ilyen közösségnek még régebben. Nem költöttem a külsőségekre. Szeretek inkább kényelmesen öltözni, meg olyan ruhákat venni, amit bárhová fel tudok venni, minden gond nélkül. Amúgy sem divatolni jártunk össze, nem a ruha ami egyben tartott minket, hanem az eszme.
Szerintem leginkább mindenhol ez a fontos, az amit igazán hiszel, amivel azonosulni tudsz, ami nem egy mulló szeszély, hanem a te valódi éned.
Volt olyan lány ismerősöm, aki elég vadul öltözött és kérdeztem tőle, hogy ő amúgy emo vagy kiféle, miféle?? Erre megkaptam, hogy nem szereti magát cimkézgetni, ő olyan amilyen.
Ez egyrészt jogos, másrészt nem. Tényleg nem jó az sem, ha cimkézik az embereket. Másik oldalról meg ott van, hogy saját elveivel nincs tisztában valaki?? Hogy milyen nézeteket vall?? Nem azért kell ezeket tudni, hogy más mutogathasson rád, hanem hogy saját magaddal tisztában legyél.
A ruházat is csak külső megkülönböztetésre jó, azoknak akik tényleg elég fanatikusok. Vagy éppen csak pózerek és milyen menő már így vagy úgy öltözni.
De igazából, ha olyan közösségben vagy, ha kinyitod a szádat úgy is fogják látni, hogy milyen vagy, nem kell hozzá a ruha.
Nem, pont most néztem a This Is England sorozatot, a felük valami rikító fehér zoknibsn és félcipőben vagy valami mokaszinban volt.
A klasszikus bakancs egyébként csak a sima Martens, az acélbetétes inkább azokban a körökben terjedt el akik keménykedni, balhézni meg verekedni mentek.
11:14
Az idők folyamán nagyon változott mind a külső, mind az eszme...
5, hát azért az a klasszikus élére vasalt réteg volt az aki elkezdte ezt az egészet.
A punkokkal ellentétben azért itt sokan nagyon ropogósra vasalt Fred Perry ingben járnak csak, meg ez a retró elegancia státusszimbólum.
Én külföldön élek, néha látom őket, a kis oldalszakáll minden szála be van állítva, minden hypózva, vasalva.
11:23
Persze, nem is ezt vitatom, de nekem kívülállóként is furcsa az egész.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!