Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Aki tudatosan nem vesz sok...

Aki tudatosan nem vesz sok ruhát, hogy tudja megállni?

Figyelt kérdés
Most azokat kérdezem, akik megtehetnék (tehát nincs anyagi oka). Gondolom őket nem is éri el ez a kísértés. Van más, amire sokat költenek, vagy hogy oldják meg?

aug. 30. 11:40
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
89%
Volt egy időszakom, mikor az akciókat néztem, de már sajnos nem férek a szekrényemben, annyi ruhám lett és rájöttem, hogy inkább másra költöm azt a pénzt. Inkább félre teszem utazásra.
aug. 30. 11:45
 2/17 anonim ***** válasza:
90%
Nem igazán érdekel. Amíg van egy hétre elég normálisan kinéző ruhám, és tudok különböző időjáráshoz öltözni, addig nekem elég, nem vágyok rá hogy csak divatból vásárolgassak újabb és újabb ruhákat.
aug. 30. 11:52
 3/17 anonim ***** válasza:
93%

Pontosan úgy tudja megállni, hogy tudatos. Aki nem érti a szót, az nem az valószínűleg.

Én pl. tudatos vagyok, tudom, hogy semmi szükségem rájuk, mert kifolynak így is a szekrényből.

De minden más téren is. Az önismeret a kulcs.

aug. 30. 12:16
 4/17 anonim ***** válasza:
89%

Imádok ruhákat fogdosni, próbálgatni. De ebben ki is merül a dolog.

-A pénzhez úgy állok hozzá, hogy minél több van annál többen akarják. De inkább szeretnék én dönteni arról, hogy kinek adok ki pénzt és mire.

-Mindennek megszabok előre egy árat. Ha az alá esik akkor elhozom, ha nem akkor ott hagyom. Tehát ha én pólóra nem vagyok hajlandó költeni 5 ezernél többet akkor lehet rajta akármilyen minta, készülhet bármiből ott fogom hagyni.

-inkább a minőségre megyek, mint a mennyiségre. A H&M-es, New Yorker-es műszálas ruhákkal ki lehet engem készíteni. Ezzel szemben a Budmil szinte ugyanabban az árkategóriában mozog, de ég és föld a különbség.

-nem hozok el olyat, amit nincs hova felvennem. Cuki a koktélruha, de nem vagyok esti borozgatós ember. Szóval nem az én életvitelemhez találták ki nem fogom megvenni csak azért, mert tetszik. Majd tetszik máson.

-nem hozok el olyat, amit nem tudok a már meglévő szekrényembe, stílusomba beilleszteni. Tehát ha meglátok egy lila edzőcipőt még a felpróbálás előtt elgondolkozom azon, hogy mivel és hogyan tudnám hordani. Ha nem jut azonnal eszembe 3-5 outfit ötlet inkább elsétálok.

-színtanácsadás és színtípus megkeresése. Mióta tudom mi az ami nekem előnyös és jól áll azóta belevittem ezeket a színeket is a ruhatáramba és sokkal jobban érzem magam. Mivel világos ősz vagyok nálam a vörös póló, narancssárga pulcsi és egyéb színek kiesnek. Nem érzem magam jól ezekkel a színekkel.

-Tudom milyen stílusban keresek és konkrét elképzelésem van. Például: Cipőt keresek az alábbi feltételekkel: gyöngyházas, edző cipő, tudjak benne vezetni és egyszerű legyen. Így a zöld-rózsaszín papucs masnikával kiesik.

Kb ahhoz tudnám hasonlítani, hogyha rántott húst akarok ebédelni nem uborkát veszek. Célzott és határozott elképzeléssel megyek vásárolni

aug. 30. 12:18
 5/17 anonim ***** válasza:
89%

Én úgy tudom megállni, hogy tudatosan nem megyek be a plázákba. Van elég ruhám a szekrénybe, és nem szeretem ha kifolyik belőle. + Ilyenkor arra gondolok, hogy mennyi sittes zsák ruhát vittem már le a pincébe, vagy dobtam ki a kukába, vagy vittem a H&M-be. Ha ezek árát összeszámolom egy vagyon jönne ki. Ha mégiscsak beesz a fene egy ruhaboltba, nagyon körültekintő vagyok, nem mindegy az anyaga, a szabása, ne legyen nagyon mintás, tudjam hordani melegebb időben, de ha kicsit hűvösebb van felé tudjak öltözni, menjen a meglévő ruháimhoz stb. Ha egy negatívum is van nem hozom el, akkor sem ha akciós.

Emiatt már nem is rendelek ruhaneműt a Shein-ről.

Azon vagyok, hogy sílusban a kényelmes minimalista vonalat kövessem, ez többé kevésbé van meg csak, mert a meglévő jó darabokat nyilván nem fogok kidobni, de ha valami kell ezek alapján választok.

aug. 30. 12:23
 6/17 anonim ***** válasza:
89%

Nekem pont az nehéz, hogy néha vegyek új ruhákat. Utálok vásárolni, próbálni mégjobban. Online még nem mertem ruhát venni, mert tuti elrontom a méretet. Még élőben is nehéz eltalálnom. Tudom, hogy vissza lehet küldeni, de túl nagy macera, plusz, ha tetszene csalódott lennék, hogy nem passzol.

Már előre félek az ősztől, mert kelleni fog pár felső és nadrág (:

aug. 30. 13:00
 7/17 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem amúgy a mánia már egy betegség része, ezzel próbálják kitölteni az űrt, örömöt szerezni maguknak.
aug. 30. 13:01
 8/17 anonim válasza:
83%
Ha üzletben vásárolsz, jó trûll hogz eldöntöd nem fizethetsz kártyával. Meglátod a kp-tól sokkal nehezebb megválni:) Amit írtak és én is alkalazom, shoppingolni nem megyek, csak ha konkrét valamit szeretnék venni és attól nem térek, hiába látok mást ami tetszik, mert nincs rá szükségem.
aug. 30. 13:45
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Van egy célom (hitel előtörlesztése) és ennek érdékeben szívesen lemondo a ruhákról.
aug. 30. 13:49
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Keresni egy más hobbit, amivel el vagy foglalva.

Átnézni a szekrényt, és tudatosan megnézni mi az ami jó rád, mi az ami jó minőség, mi az aminek a színe jól áll, mi az amihez évek óta hozzá se nyúlsz.

Tanuld meg mi illik hozzád, mi a személyes stílusod.

Ha ez sikerült, lesz egy személyes stílusod és nem fogsz elcsábulni minden két hétig se tartó trendtől.

Tanuld meg milyen anyagok kellemesek neked, mi praktikus az életmódodhoz, mi az ami évekig kitart.

Tanuld meg hogy néz ki egy minőségi ruhadarab, milyen varrások, bélés, anyagok szálszáma, díszítés igényessége, hogy néz ki egy jól felvarrt gomb.

Nekem ha ma ránézek egy Shein vagy Pepcos cuccra, már nem az árcédula lebeg a szemem előtt, hanem az, hogy ez milyen állapotban lesz ha tízszer kimosom, beleizzadok-e, ilyen puha marad-e, átlátszik-e.

Ha ezeket a dolgokat tudatosítod magadban, kevésbé lesz kísértés megvenni valami olyat ami nem lesz jó amúgy se.

A dolog addikció része meg az. Addikció.

Ami sajnos úgy megy, hogy ha valami kiesik mint dopamin-pótló, az ember agya keres mást.

A leszokó bagós érzelmileg eszik, az ex-drogosok cigin és cukros energiaitalokon élnek...

Szóval figyelj magadra. Csak úgy ne húzd ki magad alól a sámlit, mert vissza fogsz esni.

Gondold át mi lesz az, amitől vagánynak, vonzónak, divatosnak érzed magad, ami nem vásárolgatás.

aug. 30. 14:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!