Hány évesen kezdtél el tudatosan öltözködni?
Kb. akkor mikor 6 évesen mondtam anyámnak, hogy biztos nem veszek fel szoknyát az oviba. Nálam már ez is tudatos öltözködésnek számított.
Próbálok jól kombinálható darabokat venni, inkább minőségi ruhákat, cipőket. De a stílusom eléggé basic.
16 éves koromban kezdett el jobban érdekelni az öltözködés. Órákat tudtam azzal tölteni, hogy inspirálódtam különböző platformoktól, hírességektől, akiknek tetszett a stílusa és hasonló volt a magassága/kisugárzása, mint az enyém. Én is olyan nővé szerettem volna válni, mint ők.
Ekkor már szerettem volna elegáns és nőies lenni, ekkor már javában rühelltem, ha gyereknek néztek, és igyekeztem kikísérletezni, mi az ami tényleg jól áll.
Persze, ekkor még minden kezdetleges volt. Megalkuvó és befolyásolható voltam, így előfordult jópár mellényúlás, de ezek mind szükségesek voltak ahhoz, hogy teljes mértékben rátaláljak a saját stílusomra. Persze, ekkor méf a szüleim is bőven beleszóltak, hogy mit vegyek fel. Rengeteg olyan vackot tartottam a szekrényemben, amihez semmi közöm nem volt, csak mert anyám rám erőltette a megvételét. Akkor még nem rendelgethettem innen-onnan azt, ami megtetszett. Minden évszakban elmentünk a megyeszékhelyi nagyvárosba, és csak abból válogathattam, amit ott, abban az idényben találtam a fast fashion üzletek kínálatában, más választásom nem nagyon volt.
Most, lassan 22 évesen érzem azt, hogy 100%-ban tudatos az öltözködésem.
Ha már egy kis részlet hibázik egy ruhában szabás/szín/stílus téren, nem veszem meg.
Azt is megtanultam pl., hogy hiába mutatnak szépen a nagyon világos nude/púderrózsaszín/bézs szettek a lágy nyár típusú, szőke Victoria’s Secret modell színvilágú lányokon, mivel én kontrasztos típus vagyok, engem ezek a színek mindig sápasztani fognak.
De ezt a tényt azóta nem is bánom, rengeteg vagány fekete cuccom van, 😎😅👍🏼 amit előszeretettel hordok monokróm szettként, vagy hideg, tiszta kiegészítő színekkel kombinálom.
Az is tudatosnak számít, hogy középsuliban módszeresen csak hip-hop klippekben látható ruhákat vásároltam. Ettől sajnos még nem lesz esztétikus és kiforrott😂
De azt kell mondjam 19 éves korom óta fokozottan figyelek az öltözködésre. A majmolást és a görcsös stíluskeresést felváltotta valami tudatos esztétikumra való törekvés, atmoszférakeltés a megjelenés által.
28f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!