Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Hány évesen kezdtél el tudatos...

Hány évesen kezdtél el tudatosan öltözködni?

Figyelt kérdés
23 vagyok (lassan 24), és most kezdem el megérteni az ember testalkatának és természetes színárnyalatainak a jelentőségét. Egyébként a bőrápolást is nemrég kezdtem csak el kapiskálni. Úgy érzem, túl sokáig burkolóztam sötétségbe... :D Pedig egyébként jók a természetes adottságaim, de gőzöm sem volt róla, hogy hangsúlyozzam ki őket. Ti mikor éreztetek rá ezekre a dolgokra?

2021. máj. 1. 16:27
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
81%
Azt veszem fel ami a legközelebb van és tiszta. Nekem csak olyan ruháim vannak amik jól állnak így mindegy mikor melyiket veszem fel
2021. máj. 1. 16:39
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Kb. akkor mikor 6 évesen mondtam anyámnak, hogy biztos nem veszek fel szoknyát az oviba. Nálam már ez is tudatos öltözködésnek számított.

Próbálok jól kombinálható darabokat venni, inkább minőségi ruhákat, cipőket. De a stílusom eléggé basic.

2021. máj. 1. 17:11
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
gyerekként is makacs voltam öltözködés téren, de kb. 15 éves koromtól öltözködők úgy ahogy szeretném
2021. máj. 1. 17:40
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Pontos korra nem emlékszem, viszont azt tudom, hogy már általános alsóban is már tudtam, hogy milyen ruhák tetszettek, miben éreztem jól magam.
2021. máj. 1. 17:45
 5/12 anonim ***** válasza:
73%

16 éves koromban kezdett el jobban érdekelni az öltözködés. Órákat tudtam azzal tölteni, hogy inspirálódtam különböző platformoktól, hírességektől, akiknek tetszett a stílusa és hasonló volt a magassága/kisugárzása, mint az enyém. Én is olyan nővé szerettem volna válni, mint ők.

Ekkor már szerettem volna elegáns és nőies lenni, ekkor már javában rühelltem, ha gyereknek néztek, és igyekeztem kikísérletezni, mi az ami tényleg jól áll.

Persze, ekkor még minden kezdetleges volt. Megalkuvó és befolyásolható voltam, így előfordult jópár mellényúlás, de ezek mind szükségesek voltak ahhoz, hogy teljes mértékben rátaláljak a saját stílusomra. Persze, ekkor méf a szüleim is bőven beleszóltak, hogy mit vegyek fel. Rengeteg olyan vackot tartottam a szekrényemben, amihez semmi közöm nem volt, csak mert anyám rám erőltette a megvételét. Akkor még nem rendelgethettem innen-onnan azt, ami megtetszett. Minden évszakban elmentünk a megyeszékhelyi nagyvárosba, és csak abból válogathattam, amit ott, abban az idényben találtam a fast fashion üzletek kínálatában, más választásom nem nagyon volt.

Most, lassan 22 évesen érzem azt, hogy 100%-ban tudatos az öltözködésem.

Ha már egy kis részlet hibázik egy ruhában szabás/szín/stílus téren, nem veszem meg.

Azt is megtanultam pl., hogy hiába mutatnak szépen a nagyon világos nude/púderrózsaszín/bézs szettek a lágy nyár típusú, szőke Victoria’s Secret modell színvilágú lányokon, mivel én kontrasztos típus vagyok, engem ezek a színek mindig sápasztani fognak.

De ezt a tényt azóta nem is bánom, rengeteg vagány fekete cuccom van, 😎😅👍🏼 amit előszeretettel hordok monokróm szettként, vagy hideg, tiszta kiegészítő színekkel kombinálom.

2021. máj. 1. 19:14
 6/12 Metionin ***** válasza:
100%
16 évesen mert onnantól vehettem saját magamnak ruhát. De akkor még nem igazán fértem hozzá nekem tetsző darabokhoz, így maradtam a "kisebbik szarnál". Miután egyetemre és ezáltal nagyvárosba kerültem, dolgozni kezdtem és hozzáfértem többféle üzlethez, alakult ki a valódi stílusom, onnantól mondanám inkább tudatosnak.
2021. máj. 1. 20:06
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Én 24 leszek nemsokára, és én is mostanában kezdek el foglalkozni ilyesmivel. :) Korábban főleg feketét hordtam (rock, metal rajongó vagyok), kb. 1 éve kezdtem el utánanézni, hogy mik azok a színek, fazonok amik előnyösek számomra. A bőrápolással is mostanában kezdek el jobban foglalkozni én is.
2021. máj. 2. 01:15
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Az is tudatosnak számít, hogy középsuliban módszeresen csak hip-hop klippekben látható ruhákat vásároltam. Ettől sajnos még nem lesz esztétikus és kiforrott😂

De azt kell mondjam 19 éves korom óta fokozottan figyelek az öltözködésre. A majmolást és a görcsös stíluskeresést felváltotta valami tudatos esztétikumra való törekvés, atmoszférakeltés a megjelenés által.

28f

2021. máj. 2. 04:05
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
fogalmam nincs, de 14 évesen már biztosan
2021. máj. 2. 12:07
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
13-18 évesen is tudatosan hordtam szakadt punk, rocker, metálos, goth cuccokat, szimplán azért, mert ezek tetszettek. 17-18 évesen már kitapasztaltam, hogy mi az előnyös és mi nem, de ez még most 33 évesen sem releváns, ugyanis csak azt vagyok hajlandó felvenni ami tetszik. Nem akarok semmit sem kihangsúlyozni, sőt, hiába van jó alakom, nem szeretem a testhez álló vagy kihívó dolgokat.
2021. máj. 2. 12:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!