Mostani teleken, főleg városban más is érzi így?
Persze. Sok éve téli szettem farmer, ujjatlan póló, rá egy kabát és valami bakancs.
És sokszor melegem is van így.
25 éve, azaz 1999 óra? Nem tudom 2003-ban akkor te melyik országban voltál. Itt Budapesten és Pécsen is elég hideg volt akkoriban. Nagy területen volt hajnalban -25 °C alatt, hetekig, meg elég sok hó is volt. Még nappal is bőven fagyott, -10, -15 körül.
2014 vagy 15 januárjában is volt jó -15 fok, de nem ennyire tartósan. Meg voltak hideg reggelek többször is a 2010-es években.
Az utóbbi 3-4 év telei valóban nagyon enyhék, a fagy is ritka.
De -20 fokban is farmert fordtam. Nem tudom mi mást kellett volna... Valami prémes gatyát, vagy mire gondolsz? Esetleg azt a bélelt sígatyát? 2003-ban sem volt jellemző, hogy tömegek ebben lettek volna egész nap. Nem mondom, hogy a farmerban nem fáztam, de ki lehetett bírni.
Persze, ha nem jössz ki a felszínre, és metrómegállótól metrómegállóig mész, akkor tényleg elég.
Nem mondom, hogy szibériai telek lennének, mert tényleg változott az éghajlat azóta, hogy gyerek voltam, de azért az idei télen is volt, amikor bizony elkelt a nagykabát. Igaz, hogy itt nincs fedett buszmegálló, és nem autóval járok a lakástól a megállóig. A buszon meg vagy van normális fűtés, vagy nincs.
De ha a régebbi telekre visszaemlékszünk, párszor volt -15 fok is, azért az nem az egy szál farmeros idő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!