Fiuként miért ciki harisnyandrágot hordani?
71.
De fiúk csak a fejükre, bankrabláskor.
67-68-69 válaszolók!
Amilyen pamutharisnyanadrágot lehet manapság kapni,arról mi lányok,annak idején 30-40 évvel ezelőtt csak álmodozhattunk!
Azért kell bordázott kötés a harisnyára,mert megszokott retro hangulatot ad vissza ,amilyen régen volt. Annak idején a 70-es, 80-as években szinte mindenhol ilyen bordázott pamutharisnyanadrágokat lehetett kapni! Mindenféle színben,és méretben,gyerekeknek-felnőtteknek egyaránt. És nem volt meghatározva,hogy milyen neműek hordják,uniszex darab még ma is,csak a sok nagyokos ezt nem akarja megérteni!Igen,ilyet hordtunk,mert nem volt másfajta! Nem is kellett,mert leszámitva azt, hogy a lábunkon gyűrődött kicsit( ez volt a legkevesebb baj),de télen ebben nem fáztunk,ha a nadrág alá vettük fel.Fiúk is hordták a suliban,csak tesiórán nagy volt a cikizés köztük emiatt,nem értem miért?!Én az általános suli után a gimiben is hordtam szoknyával,csak már kevésbé élénk színekben.Amelyik pamutharisnyát meg túl élénk színűnek tartottam(fehér,világosbarna, piros) azt inkább a farmergatya alá vettem fel.
Sajnos a 2000-res évekre eltünt a boltokból ez a harisnya,ahogy az egyik válaszoló írta itt.Gyerekeken is inkább leggingset látok.Pedig az én gyerekeimre is ilyen harisnyanadrágokat adtam,ők se haltak bele,sőt észre is vették a jo tulajdonságát,hogy bizony a hűvös időkben milyen jó is viselni!Olcsóbb volt mindíg is a kínai vacak,tré minőségű ruhák.Azok a pamutharisnyák köszönőviszonyban sincsenek a régiekkel,amiket Magyarországon gyártottak! Rossz az anyaga,az első mosás után összemegy,belepi a szösz,hamar kilyukad,szóval nagyon silány minőségű az összes géprongyuk!
Legalább a régi kötött harisnyákkal nem volt ilyen baj! Azoknak olyan jó volt az anyaga,hogy akár a 90 fokot is kibírták.Mivel nekem lányként kellett ünnepségeken a fehér kötött harisnyanadrág, anyukám akárhányszor kimosta,az égegyadta világon sohase volt semmi baja.Nem volt szöszös,nem is ment össze,ugyanolyan volt,mint újkorában És hoźatenném, a régi Hajdú forgótárcsás mosógépben lett kimosva!
Szóval gyerekként otthon harisnyanadrágból nem volt hiány!
Utolsó voltam!
Kedves utolso.en hasonlo xipöbe jarok jartam.mint te en is közel 50 .nekem.két növérem van.. nalam egyszer kora tavasszal a növéreim szoknyat vettek reggel. Kerdeztwm öket meg anyukam en is had vegyek rövidnadrágot. Azt mondtak egyszerre de akkor en is vegyek alá harisnyanadragot mint ök
9 éves lehettem. Persze nem mertem akkor beválalni. Most mar igen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!