Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Vinteden miért ilyenek az...

Vinteden miért ilyenek az emberek? Mondhatni bunkók.

Figyelt kérdés

Kapok értesítést a Vintedtől, hogy valaki kedvencnek jelölte a terméket amit hirdetek.

Kis idő után ráírok a tagra, hogy "szia, érdeklődő értesítést kaptam, mi lenne a kérdésed" vagy valami hasonlót.

99% nem válaszol. Eddig talán kettő válaszolt, az egyik utána vásárolt is.

Ha kapunk egy normális levelet, ami ráadásul az ő jelöléséből indult ki, akkor nem a minimum válaszolni?

2023. aug. 11. 12:53
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Azta a mindenségit, mekkora teljes pályás letámadás.

Még hogy nem értetek vele egyet, hogy az eladó rátok ír, hát oké.

De mi az, hogy zaklatás?

Látom többen is próbáljátok így beállítani.

Kérlek, meséljétek már el, aki képes értelmesen elmondani, hogy mi abban akár jogilag, akár morális értelemben zaklatás, hogy ráírok egyszer (!!!) valakire, hogy "Üdvözlöm! Láttam, hogy érdekli a termék, van-e valami kérdése. Üdvözlettel: XY" vagy valami hasonlót.

Ebben mi a zaklatás?

Viszont akkor a Vinted is zaklatásra buzdítja a tagjait, mert ha valaki megjelöli, hogy érdekli, akkor olyan e-mailt küld az eladónak, hogy XY kedvencnek jelölte a terméked, "írj neki és kezdjetek el beszélgetni!"

A Vinted hivatalos levelében ez áll.

2023. aug. 13. 09:25
 12/18 anonim ***** válasza:
71%
Ahelyett hogy írnál neki, tegyél egy kedvezőbb ajánlatot.
2023. aug. 13. 09:53
 13/18 anonim ***** válasza:
94%

A zaklatás erős szó, de tény, hogy én se szeretem az ilyen zsizsegést. Vintedezek, szerencsére sose írt rám így eladó, olcsóbb árat jó párszor kínáltak már, és az valóban serkentheti a megvételt. Én amúgy szimpla ruhaboltban, személyesen se szeretem, hogy alig lépek be, sokszor már „rám veti” magát az eladó, hogy miben segíthet, azt leszerelem udvariasan, elkezdek nézegetni valamit konkrétabban, és jönnek az újabb megjegyzések, kérdések, tanácsok. Felnőtt ember vagyok, ha van kérdésem, segítség kell, akkor kinyitom a szám, és megkérdezem, de amíg ez nincs, szeretnék nyugodtan válogatni, nézelődni.

Mellesleg ez a netes beszívezés még pl. annak se felel meg, ha mondjuk boltban beviszek ruhát próbálni. (A próbált ruhák amúgy kis százalékát veszem meg, sokszor nem passzol rám teljesen az adott darab, vagy nem tetszik felvéve, idegesít az anyag stb.)

2023. aug. 13. 19:36
 14/18 anonim ***** válasza:
93%
Ja, még annyit, hogyha rám írnál, én írnék vissza, de ahogy olvastad, nyomulósnak találnám. A Vintednek amúgy tök nagy előnye, hogy kommunikáció nélkül is lehet venni dolgokat, nem kell adatokat se egyeztetni.
2023. aug. 13. 19:42
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Ne vedd rossz néven ha nem írnak vissza.

Én is csomó mindent beszivezek, pl. azért is hátha majd tölt fel az eladó még valamit amit megvennék.

Az általam feltöltött termékeken is ülnek a kedvencek hónapok óta :)

2023. aug. 17. 20:59
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Ez kb olyan mint amikor a boltban is letámadnak. Udvariasan teszik ugyan, de baromi idegesítő. Inkább megyek is olyankor máshova :D

Az megint más ha teszel nekik egy ajánlatot. De csak egyet! Ajánlatokkal bombázni megint csak hülyeség lenne. Ha tetszik neki úgyis leokézza, vagy esetleg tesz ő egy másik ajánlatot.

Ha meg kérdése van, akkor úgyis ír.

2023. aug. 20. 07:35
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Velem volt már olyan, hogy azért vettem meg ruhát mert rámírt az eladó, hogy olcsóbban adja meg ad mást is mellé csak vegyem meg aztán tökre örültem neki mikor megjött. Csak, hogy ne szomorodj el kérdező. Próbálkozni lehet és kell is, de emiatt bunkónak nevezni bárkit is azért túlzás. Nem mindenki fogékony, hogy üzletelgess vele. Itt annyiban rosszabb a helyzet mint egy üzletben, hogy nem tudja a vevő felpróbálni így tényleg csak a "szivezés" marad, ami alapján össze tudja hasonlítani egyiket a másikkal.
2023. aug. 23. 00:22
 18/18 anonim ***** válasza:
Az is lehet, hogy nem figyeli az üzeneteket, nem számít rá. Én is ki szoktam kapcsolni az értesítéseket, csak akkor figyelem, ha kérdeztem valamit és választ várok. Én Vaterázom, ott a kérdések nyíltak és ha jön üzenet, arról e-mail értesítést kapok. Az is benne lehet a pakliban, hogy van, akinek az ilyen kérdés tolakodó, mert egyelőre csak nézelődik.
2023. okt. 5. 20:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!