Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Én miért nem tudok magassarkút...

Én miért nem tudok magassarkút hordani?

Figyelt kérdés

Mindig fiús csaj voltam, 18 éves koromig csak sportcipőben jártam, amúgy is elég duci voltam, csak az volt kényelmes

Pár éve lefogytam, azóta öltözködöm nőiesebben és nagyon tetszenek a magassarkú cipők, van is 2 pár, de max esküvőre vettem fel vagy partykra ahol tudtam sokat ülni

Mindig irigykedve nézem, főleg nyáron a csinosabbnál csinosabb magassarkú szandálokat/cipőket, de hiába vettem minőségi, márkás bőrcipőt, hiába törtem be otthon zokniban, egy esküvőt sem bírtam még végig benne ha táncoltam is.

Kicsit le is mondtam róla, hogy nekem biztos nem való, nem tudom megszokni bármit csinálok.

De most közeleg az én esküvőm és úgy felvennék egy szép, fehér magassarkú cipőt, nem is találok elegáns cipőt lapos talppal :( de tudom hogy nem bírnám

És nem csak hiszti, fáj benne a talpam, az egész lábfejem, a lábujjaim, feldagad benne a lábam, de hatalmasra, utána két napig csak crocs papucsban tudok járni úgy fáj a talpam…

A hólyagok a legkisebb probléma, de egy ilyen este után mindig van a lábamon legalább 6

Néztem már videókat youtube-on, hogyan kell lépni benne, hogyan nem szabad

Kérdeztem barátnőmet is, nem tudott érdemben segíteni, azt mondja neki is fáj néha de nem annyira hogy ne tudná hordani, 16 éves kora óta gyakran van rajta

Mit csinálok rosszul?

Nem lehet, hogy minden nőnek megy, csak én vagyok ilyen béna!

2023. júl. 15. 22:19
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem mindegy, milyen a magassarkú fazonja.

Konkrétan az egész életemet baromi magas platform bakancsokban töltöm, de a tűsarkútól kiráz a hideg.

A magas lábfejem miatt anatómiailag képtelen vagyok arra, hogy olyan cipőben járjak, ami nem tartja a bokámat. Kilépek az összes ilyen fazonból.

Nagyon kevés az a cipő, aminél pont eltalálják azt az egészséges szöget, ami kényelmes a lábnak. Mindenképp szükséges egy pánt vagy hosszú szár arra a részre.

2023. júl. 15. 23:02
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
A Tamaris cipőket próbáltad már? Nekem is hamarosan esküvő, én abban leszek, 6 cm sarka van, de nem tűsarok.
2023. júl. 16. 08:08
 3/5 A kérdező kommentje:

[link]

Ilyenem van, de egy óra után a vak is látja hogy fáj benne a lábam… vastag sarka van, pánt is tartja, nem túl magas

Mégsem bírok benne sokat

2023. júl. 16. 11:52
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Olyat kell keresni, ami nem tűsarkú és nem túl magas, abban kevésbé fog fájni a lábad. Illetve próbáld meg fokozatosan megszokni, ha sokáig csak laposat hordasz, aztán egész nap magassarkúban sétálnál, akkor persze, hogy nagyon fog fájni. Ha ebben akarsz táncolni, akkor főleg.

Amit linkeltél, az sarokvastagság szempontjából jó és az is előnyös, hogy a bokádnál van páltja, viszont 8 cm-s a sarka, ami sok, ha nem vagy ehhez szokva. Keress olyan, ami mondjuk csak 6, az máris sokkal kényelmesebb lesz, hiába csak 2 cm a különbség. Emellett azt ajánlanám még, hogy szertartásra meg fotózásra legyék magassarkúban, de a vacsorához és a lagzihoz vegyél laposat. Legalább legyen nálad, hogy át tudd venni, ha kéne.

2023. júl. 16. 16:30
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen
2023. júl. 16. 20:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!