Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » A hamis Rolex Submariner ciki?

A hamis Rolex Submariner ciki?

Figyelt kérdés

Szeretem az órákat, nekem konkrétan 3 darab van, mind eredeti. Viszont tetszik a Submariner no date modell és egy 70-80 ezres hamisítvány még bele is férne, elég jól néznek ki.

Ami visszatart az az, hogy sokaktól azt látni, hogy ha hamisítvány van rajtad, akkor máris leírnak.

Ha nem olyan ismerősi körben mozgok, hogy gyakori legyen egy-egy komoly, márkás óra, akkor számít ez valamit?

2023. jún. 19. 05:40
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem is az, hogy ciki... inkább önmagaddal szembeni hamisság + eszköz (jelenesetben az óra) igénytelenség.

Ha neked 70-80ezer forintod van, akkor vegyél 70-80ezerért EREDETI óragyártó cég termékét. Például: Timex, Casio, Seiko, Orient, Citizen, Adriatica, Appella, Bruno Söhnle....stb.

Egy eredeti 40ezres Casio messze nem annyira égő, mint egy kamu Rolex.

2023. jún. 20. 20:09
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

11-es

Egyetértek.

Inkább veszek egy solar, rádió-vezérelt G-Shockot, 100 000-ért, mint egy kamu Rolex-et.

Ráadásúl, ahogy kinéznek, 80 000-ért eredeti Rolexet sem vennék. De ez persze ízlés dolga.

2023. jún. 20. 21:02
 13/25 anonim ***** válasza:
93%

A 11-es vagyok.

Rendes óragyártótól kell karórát vásárolni. Olyan 50.000-200.000 Ft között, már jó minőségű órák vannak. Nekem egy Casio Pro-Trek PRW-6611Y-1ER és egy Seiko SUR323P1 típusú órám van. Nem egy megfizethetetlen méregdrága óra egyik sem. (A Casio-t utazáskor és túrázáskor használom, főleg a zónaidő miatt, mikor repülőn utazom. Nem kelljen mindig előkotorni a telefont)

Amúgy pedig ha már a kinézet szóba került, majdnem minden óragyártónak vannak olyan szériái amik küllemre nagyon hasonlítanak egy másik gyártó termékeinek a küllemére, ez főleg a kronográfos óráknál igaz. Egykaptafa mindegyik kis híján, mindegy hogy Rolex, Patek vagy Casio Edifice.

70-80ezer forintból már lehet minőségi és eredeti órát venni. Szerintem egy 60ezres Timex-el vagy egy 90ezres Seiko-val sem kell szégyenkezni.

2023. jún. 20. 21:26
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

Jó magam is a 11-es hozzászólóval értek egyet!

Nagyon gáz az, amikor valaki több milliós luxusórának a bóvli pár tízezer forintos hamisítvány ketyegőjét viseli a csuklóján.

De még ha full eredeti is lenne az a Rolex, akkor is gáz lenne, abban a kontextusban. Az ilyen méregdrága luxusórák, nem csak státuszszimbólumok, hanem tulajdonképpen (üzleti) befektetések is. Ha te egy 40-50 éves üzletember fazon vagy, aki drága autóval és drága öltönyben mászkál, és a Rózsadombon van villája, akkor oké... abban a kontextusban érthető egy drága karóra.

De ha Bugacfalván laksz, a Zsákutca 13/c-ben egy kádárkockában, és egy szakadt Suzuki swift-el jársz melózni a turkálóból való farmergatyádban, akkor így ebben a kontextusban, egy full eredeti Rolex is baromira ciki lenne. Akkor is ha becsületesen összekuporgattad rá a pénzt. :D

2023. jún. 20. 22:01
 15/25 anonim ***** válasza:

14-es

Ott a pont!

2023. jún. 20. 22:03
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

Egy ilyen jellegű termék birtoklásához ÉRETTSÉG is kell. A kontrasztot meg kell tartani vagy elő kell teremteni.

Például: Ha már valakinek van egy Porsche-ja, akkor az épít annak a kocsinak egy tisztességes garázst és nem az istállóba parkol be vele, a szamarak és a kecskék mellé. Ugye?

Ha valaki vett magának többszáz ezerért egy drága bespoke öltönyt, akkor az vegyen hozzá egy megfelelő cipőt is. Mert ilyen öltönyhöz nem veszünk fel olcsó kínai tornacipőt amit a józsefvárosi piacról vásároltunk. Ha vettél egy drága Macbook-ot ahhoz is veszel - még ha nem is a legdrágább - normálisabb laptoptáskát. Miért? Mert nem tesco-s szatyorban hordunk egy ilyen notebook-ot. Lehetne, hiszen a szatyorba is befér. :D De nem kell toprongyos fapados prolinak lenni. Na pont ezért is ciki a kamu Rolex, a proliság miatt.

Stílus, intelligencia és érettség. Most tudom, hogy erre sokan rávágnák, hogy sznobság, de amúgy nem az. Csupán a helyes kontraszt.

A fenti válaszolók példái jók. Például a 100e ft-os G-shock. Miért? Mert 100.000 forintból a lehető legjobb lett kimaxolva. Ez így pedig már eredeti és minőségi, ja és őszinte.

2023. jún. 20. 22:23
 17/25 anonim ***** válasza:
66%

Kedves Kérdező!

Vegyél inkább egy ilyen órát:

[link]

2023. jún. 22. 08:27
 18/25 anonim ***** válasza:
Eléggé.
2023. aug. 16. 08:04
 19/25 anonim ***** válasza:
A jó copy óráról 50-100 eft, nem mondja meg ránézésre mèg az órás se ,hogy másolat. Én a szép órákat szeretem. Sok van a lilienthal Berlin között.
2023. szept. 24. 18:50
 20/25 anonim ***** válasza:

Szerintem nincsen benne semmi gáz, hogyha megmondod, hogy ez nem eredeti, amikor kérdezik, és nem mindig bal kézzel nyúlsz úgy az italodért, hogy mindenki is lássa. Egyszer kaptam egy szinte tökéletes hamisítvány Rolexet egy fontos embertől számomra. Ritkán találkozunk, és nem fedi egymást a társaságunk, ezért amikor kérdezték, megmondthattam, hogy ez nem, nem eredeti. Van azóta igazi is. Ugyanúgy felveszem mind a kettőt és ott van a szekrényben kirakva, ami épp nincs rajtam.

Ez a tiktokos órás csávó nagyon jó,, hogy buktatja le a hamis rolexekkel, és bérelt autókkal flexelő gurukat, de azért szerintem az egy másik véglet, hogy boszorkányüldözés áldozata valaki, ha nem eredeti az órája, és tényleg azért hordja az ember, mert tetszik neki, de az igazit nem engedheti meg.

2023. nov. 4. 20:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!