Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Itthon miért ilyen drága...

Itthon miért ilyen drága minden ruha?

Figyelt kérdés

Mondjuk angliában leárazáson vettem 6ezerért tök divatos magasszárú nike cipőtt, itt ha ugyanazt már 15re leárazzák 25ről, majd bepisilnék örömömben. És azért a bérek baromira nem egy szinten vannak.

Szóval a ruhák külföldön eleve olcsóbbak, meg még úgy le is értékelik, hogy csak na. Pl. egyik kedvenc cipő márkám a 160eurós csizmáját tél végén 60 euróra leengedte tavaly, itthon meg bementem a márkaboltba és 3(!) ezer forintot engedtek belőle. Ez egy vicc... miért olyan drága itt minden? Én itthon már csak nadrágot veszek, mert azt muszáj próbálnom, minden mást rendelek külföldről és tuti nem vagyok egyedül. Rendesen olyan márkás cuccokat rendelek meg újonnan annyiért, mint itt egy vállfás turiban lenne. Múltkor vettem egy pulcsit 5ezerért, ami itthon leárazáson volt 12. MIÉRT?

2010. okt. 6. 01:11
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
72%

Te melyik boltba jársz, hogy a pulcsit látod 12ért? Én max 6000ért látok... Inkább a nadrágból vannak a drágábbak. Bár mondjuk én egy pulcsiért sem adnék ki 5000 max. 3at.

Amúgy talán a gazdasági helyzet miatt. Itt másabb, mint külföldön. De ez csak az én meglátásom.

2010. okt. 6. 06:35
 2/12 Egyszerű huszonéves ***** válasza:
67%
Drágul a benzin, drágul a fuval.
2010. okt. 6. 06:48
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Hát passz.Hugom is ki volt akadva.Ő nyáron volt kint Amerikában.Olyan jó cuccokat hozott haza.És mind márkás.Nike meg ilyenek.Pár ezer forintért megkapta őket.

Ja meg nem csak a ruhák!Apple I-pod-ot vett 40 ezerért, ami itthob 90.

2010. okt. 6. 07:57
 4/12 anonim ***** válasza:
59%
Mert ott úgy általában drágább az élet (albérlet, jövedéki termékek, étel, ital). Ennyi, h a ruhák olcsóbbak.
2010. okt. 6. 08:08
 5/12 anonim ***** válasza:
Külföldön viszont a kaja drágább.
2010. okt. 6. 10:11
 6/12 A kérdező kommentje:

Márkás boltokba. Nem new yorker meg tally weijl. Nike, Lonsdale meg ilyenek.

Egyébként a kaja drágább stb. se teljesen állja meg a helyét, mert nekem már a fél családom meg baráti köröm szétszórva lakik Európában és szerintük kb. ugyanúgy jönnek ki, mert lehet, hogy rosszul hangzik, hogy mondjuk a paradicsom másfélszer annyi, de valami más élelmiszer meg fele annyi, meg persze abból is vannak olyan akciók állandóan... Aki kiköltözött, azok rövid időn belül olyan autót vettek, hogy csak nézek, öltözködnek, utazgatnak, megszokták, hogy ami kell azt megveszik és kész. És nem ám extra fasza állásuk van, kb ugyanaz, amit itthon csinálnának, csak itthon kifizetné a megélhetés költségeit és tudna venni egy pulcsit a kínaiban kb.

Van itthon egy bolt, ami Angliából rendeli a ruhákat egy weboldalról. Azt a pulcsit, amit onnan megrendel akciósan 12 fontért (3600 forint) itthon kirakja 12ezerért akciósan! És itt ebből a márkából ez a normális ár. Én úgy utálom, hogy itt luxusnak számít az, amit kint a háromszor annyi vagy még több fizetésükkel, négy ezer forintokért szórnak...

2010. okt. 6. 11:36
 7/12 A kérdező kommentje:
07.57 na ez meg a másik, a műszaki cikkek is olcsóbbak. Mondjuk az ipot az olyan itt nekem, hogy csorgatom rá a nyálam, külföldön meg mint egy telefon, mindenkinek van, mert tök olcsó. Nekünk is egy csomó műszaki cikkünk is külföldről van, de volt olyan, hogy kimentünk ilyen szervezett bécsi karácsonyi vásáros kirándulásra és úgy felpakoltunk, cd parfüm, műszaki cikk, olcsóbb. Volt olyan, ami átszámolva 200ezerre jött ki (apám hobbija a házimozi) ami itthon 400ezernél kezdődött..)
2010. okt. 6. 11:39
 8/12 anonim ***** válasza:
nálatok tényleg drágábbak,de a kajátok marhára nem jo,nem tudom,h ti,h vagytok vele,de amit én ettem naon rossz volt,még a tartármártás is édes volt,nálunk füszeres inkább.sk
2010. okt. 6. 14:36
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Kinn ugyanennyi munkáért többet kapsz. :) És egyébként itt a kaja olcsóbb. Tényleg. Én is megfigyeltem, én Prágában jártam, ott bementem egy H&M-be és minden sokkal olcsóbb. :/
2010. okt. 6. 16:08
 10/12 anonim ***** válasza:
0%
Akkor annyi, hogy le kell adni az igényekből...
2010. okt. 6. 18:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!