Tornadresszet miért nem használnak az emberek?
Tornász vagyok így sok dresszem van nekünk versenyen és edzésen is kötelező , szeretem hordani semmi gondom nincs vele , konkrétan alig van rendes polom mivel vagy body van rajtam vagy croptop . Torna tagozatos suliba jártam mindig is így általánosban is kötelező volt a dressz illetéke most középsuliban is kötelező , bár itt csak kék lehet és semmilyen minta és csak az a fajta a mit a suli elfogad ami egyépként állandóan bevág pedig jó a méret , kényelmetlen és borzalmas az anyaga . Nyáron elején megsülünk benne télen szinte megfagyunk főleg ami most volt tél , hogy szinte semmi fűtés nem volt a suliban és nem vehettünk fel rá semmit se egy nadrágot sem egy pulóvert ami mondjuk senki sem értett . Főleg , hogy edzésen és versenyen is amikor pihenés van akkor kimondottan az edzőnk kéri , hogy legalább egy melegítőt vegyünk fel ( télen ) , hogy ne fázzunk meg .
Suliban abból volt probléma , hogy most nyár elején amíg volt suli én az egyik régebbi versenydresszem vittem tornaórára ami kényelmes , nem vágbe és jó az anyaga is illetve kék mivel a suliban a kék torna cucc a kötelező csak mivel nem az amit a suli elfogad így eléggé ment probléma főleg amikor megmondtam a tanárnak , hogy rettentő meleg van és borzalmas az a dressz amit a suli kötelez . Konkrétan be hívott az igazgató neki is el mondtam , hogy igen nyilván drágább sokkal , de sokkal kényelmesebb és jobb az anyaga is azoknak a dresszeknek amiket edzésen és versenyen hordok nyilván a verseny dressz teljesen más mivel az nem egy fix mérettàbla alapján készül , hanem az ránk készül méretre , mivel egy verseny van , hogy el tart egész nap és emiatt is fontos a jó méret , jó anyag és az , hogy kényelmes legyen mivel rajtunk van akár 10-16 órát is egy komolyabb versenynapon . Annyi volt a válasza a suli igazgatónak , hogy nincs mindenkinek pénze drága cuccokra és a suli akkor is csak azt az egy fajtàt fogadja el , hiába mondták neki szüleim is , hogy oké a szint megkötik , de azt , hogy ki hol és milyen fajtát vesz azért abba nem kellene ennyire belekötni . Nekem sem azért van drága dresszem , mert drága , hanem nekem a sport miatt is kell illetve fontos , hogy jól érezzem benne magam azaz mint írtam kényelmes legyen és jó anyaga legyen .
Utolsóval teljesen egyetértek.
Igaz én most kezdtem el hordani ebben az évben. De nekem nagyon be jön. És itthon szinte mindig ebben vagyok ha tehetem.
Szerintem a tornadressz egy igen különleges ruha. Mivel a vélemények igen eltérőek eme ruhadarabról, így nem csoda hogy aki nem szereti az természetesen nem hordja illetve ellene van. Viszont ott a másik fele aki viszont pont az ellenkezőjét mondja és állítja és ő bizony szereti és hordja.
Nem nagyon lehet itt igazságot tenni. Mivel kb fele-fele arányában vannak.
Szerintem aki szereti az nyugodt szívvel hordja aki nem az meg ne hordja. Ez szerintem így korrekt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!