Még a drága automata karórák is pontatlanok?
Mondjuk aki tömegközlekedik annak nem árt ha pontos. Nekem is olcsóbb orientem van, és tényleg több perc késést összehoz hetente.
(Ezzel együtt nekem nem probléma állítgatni, de elhiszem hogy van akit zavar)
21
Az mechanikus órát most is be tudod állítani pontosan. Te azt állítottad felntebb hogy ezzel a mechanikus megoldással majd automatikusan beállítja magát pontosra. Na ennyit rólad.
23.
Azt állítottam, hogy meg lehetne csinálni. Azt, hogy beállítom, hogy 24 óránként vagy X ideig akassza meg a mpmutatót (ha siet), vagy szintén akassza meg a mp mutatót és hajtson 1-et a percmutatón, ha késik. Minden szart beépítettek már 1500 apró darabbal, ami sokkal bonyolultabb (Nap, Hold, meg bolygók járása anyámtyúkja), ez annál sokkal egyszerűbb.
24
De ez amit mondasz nem ezt csinálja. Meg most mi van ha nem egy egész percet akar állítani, ráadásul a mechanikus órák járáseltérése nem konstans, sok mindentől függ, tehát ebben a formában teljesen értelmetlen.
Aki tömegközlekedik, annak sem kell másodpercre pontos óra. Plusz-mínusz 2 perc belefér, sőt, akár még te magad állítod be úgy, hogy inkább siessen fél-egy percet. Nem holdrakétát akarsz indítani, hanem csak nem lekésni a 8-as buszt.
Ha a következő mondatomat is elolvastad volna, akkor láthattad volna hogy hetente több percet téved. Ha óránként jön a vonatod, akkor hidd el, nem akarod emiatt lekésni és egy órát ácsorogni a mínuszokban. :)
26.
A fő baj nem az. Hanem, hogy sohasem tudod, hogy éppen akkor mennyit tér el. Lehet, hogy már 8-at.
28
A legrosszabb szerkezeteknek is napi -20 és +30 másodperc között van a napi eltérése. De általában siet pont azért hogy ne legyen gond. Akinek fontos a pontosság az meg pár naponta beállítja vagy vesz egy kvarcot.
Fhuu nem semmi a kommentelő aki az automata beállítós mechanikus órát írta, jézusom.
A mechanikus órával ugye az az alapvető baj, hogy nem pontos. Ugye ez méri az időt, tehát ugyanazt csinálja mint a kiegészítő szerkezet amihez szeretnéd állítani. Ha az egyiket nem tudják megcsinálni pontosra akkor szerinted a másikat hogyan oldanák meg? Ha meg egy kvarc szerkezethez nézed a pontosságát és az alapján szabályzod annak van értelme, de azért az sem olyan egyszerű mint a te álomvilágodban. (Spring drive)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!