Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Miért ilyen népszerű manapság...

Miért ilyen népszerű manapság a cosplay, még hétköznapi viseletben is?

Figyelt kérdés

Már az utcán is szokták néha hordani, pl:

[link]

2022. nov. 28. 19:43
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
69%

Nekem semmi bajom a cosplayekkel, mert én is cosplayer vagyok. Ezért háborít fel, hogy a kérdéseiddel más cosplayerekről raksz ki képeket a tudtuk nélkül, és hagyod, hogy szidják őket, meg gusztustalannak, undorítónak nevezzék őket (sőt, egyenesen úgy gondolom, hogy ez is a célod vele).

A többi kérdésedre ezért sem válaszoltam, mert nem vagyok érintett, nem érdekelnek. De a cp-s kérdésekbe beleállok, mert érintett vagyok, és tudom, hogy milyen megaláztatásokat élnek át a cosplayerek csak amiatt, mert cosplayben mennek fotózásra, rendezvényre.

2022. nov. 29. 09:51
 22/30 A kérdező kommentje:

Pont erről beszéltem, az nem az én saram ha valaki szidja vagy undorítónak tartja őket, ilyenek az emberek nagy része, segíteni nem tud, csak belekötni a dolgokba.

Nem miattam fogják szidni őket, amikor én csak egy ruháról kérdezek, de azt cosplayer hordja, az nem miattam van, hogy beszólnak rá, amikor én csak a ruháról kérdezek, nem pedig pl. a parókáról.

De akkor tudom említeni, úgy is volt nem rég egy kérdés, ahol az volt a téma, hogy az emberek nem magukért öltözködnek. Mindenki azt valotta, hogy ez nem igaz, meg felháborító és ők csakis magukért öltözködnek, nem másért. Ha ez így van, akkor mit számít, hogy más milyennek tart?

2022. nov. 29. 09:55
 23/30 anonim ***** válasza:
Mert volt rá példa itt Magyarországon is, hogy csak azért leköptek meg megvertek cosplayereket, mert elmentek cosplayben korcsolyázni.
2022. nov. 29. 09:57
 24/30 A kérdező kommentje:

És szerinted ez miattam történt meg, vagy miért próbálod ezt rám vetíteni?

Nem én tehetek róla, hogy vannak ilyen emberek, azzal meg hogy egy kérdést kiírok egy ruháról nem kellene egyből a cosplayeseknek menni, még ha cosplayeres viseli az adott ruhát, akkor sem.

2022. nov. 29. 10:03
 25/30 anonim ***** válasza:
69%
De nem egy kérdést írsz ki, hanem sokat. Ez a baj. Ha tényleg csak egy kérdésed lett volna, a kutya nem foglalkozik vele. De azzal, hogy minden nap 5 ilyen kérdést kiírsz, már azok is elkezdenek negatívan hozzáállni a cosplayekhez, akik eddig mondjuk semlegesek voltak, és ha meglátnak egy cosplayert az utcán, akkor lehet eddig nem szóltak volna be neki, de most be fognak.
2022. nov. 29. 10:12
 26/30 A kérdező kommentje:
Ha valaki amiatt szól be a másiknak, hogy mit visel, vagy pedig a viselete miatt lesz róla negatív a hozzáállása, akkor ott nem a viselővel van a baj. Az ilyen embereknek meg nem számít a véleménye, mert az ilyenek általában akik másokat terrorizálnak, kb. semmi nem jutott az életben és ezért másokra vetítik ezt ki.
2022. nov. 29. 10:17
 27/30 anonim ***** válasza:
33%
Ja, csak a cosplayerek elég nagy része szorong, szociális problémái vannak, pánikbeteg stb., emiatt minden ilyenre fokozottan érzékenyek. Szóval tényleg jó lenne, ha nem fokoznád még az őket ért attrocitásokat ilyen kérdésekkel, mert továbbra is csak a provokatív szándék érződik az összes ilyen kérdésed mögött, nem pedig őszinte érdeklődés.
2022. nov. 29. 10:54
 28/30 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem hagyjátok rá. 😅 Jó eséllyel egy maximum 16 éves kislány lehet, akinek sokat kell még tanulnia az életről.
2022. nov. 29. 12:14
 29/30 A kérdező kommentje:

#23, utána olvastam, sehol nem találtam olyan esetet, cikket ahol erről írtak volna.

Tudnál küldeni egy linket, hogy ezt te honnan szedted, hogy embereket vernek meg?

Vagy élőben láttad ezt és csak néztél, de nem segítettél a sértetteknek?

2022. nov. 29. 17:21
 30/30 anonim ***** válasza:
40%

Ja és ami a hírekben nem szerepel, az meg se történik. Nem, nem voltam ott, hanem szintén cp-sek instasztorijában láttam erről infókat, meg hogy tiktokon voltak ezekről videók (a bántalmazók oldaláról). Az lett a végkifejlet, hogy kikeresték a gyerekek tiktokja alapján a sulijukat, szüleiket, szóltak az igazgatónak és a szülőknek is jelezték. Talán a régi telefonomon screenshotok még vannak ezekről.

Velem személy szerint csak olyan történt, hogy beszóltak, hogy aberrált állat vagyok, mert cosplayben vagyok.

De lényegében bármelyik magyar cosplayer tudna mesélni olyan történeteket, amiben valamilyen módon megalázták, csak azért mert cosplayben voltak.

2022. nov. 29. 17:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!